Uporabniški pogovor:Amazone7/Arhiv 1

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Wiki
Dobrodošli, Amazone7/Arhiv 1!

Veseli nas, da ste se odločili ter se pridružili vse večjemu mednarodnemu občestvu wikipedistov, sodelavcev Wikipedije. Predlagamo, da sprva pogledate krajši uvod, ki vam bo pomagal narediti prve korake pri urejanju ene največjih spletnih enciklopedij. Če potrebujete pomoč, si preberite Pomoč:Vsebina ali pa se obrnite na dejavne uporabnike, administratorje. Lahko pa svoja vprašanja postavite tudi Pod lipo (o Wikipediji) ali Oraklju (splošna vprašanja). Urejanje lahko preizkušate v peskovniku.

Začnete lahko tako, da si ustvarite svojo uporabniško stran in dodate svoje ime na sezname Wikipedistov. Svoje prispevke na pogovornih straneh (ne pa tudi v člankih!) samodejno podpišete z uporabo štirih tild (~~~~); s tem se bo dodal vaš podpis in datum.



English: You don't speak Slovene? Welcome, please visit the Embassy and also put {{user sl-0}} on your user and/or talk page.

Français: Vous ne parlez pas Slovène? Bienvenue, visitez l'Ambassade et ajoutez {{user sl-0}} sur votre page utilisateur.


Lep pozdrav še tukaj! --Andrejj 19:22, 16 januar 2007 (CET)

Članek je na naslovu Kostnica Svetega Mihaela, potrebno ga je še urediti; sliko sem prenesel v Zbirko. --Andrejj 19:33, 16 januar 2007 (CET)

Pozdrav

Pozdravljena. Kot sem napisal v pismu, ti puščam obvestilo na pogovorni strani. To in ono me lahko pobaraš kar tu ali na moji pogovorni strani. | Če 01:59, 17 januar 2007 (CET)

Biografski članki

Malo si poglej smernico za biografske članke. --IP 213 11:54, 18 januar 2007 (CET)

Vsa gesla o osebnostih sodijo med biografske članke, zato sem te želel opozoriti na smernico, ki določa njihovo strukturo. Disdérija sem malo uredil, tako da boš videla, kako približno naj bi izgledalo. Vsi pa smo se na začetku še malo lovili. Sicer pa kar vprašaj in dobrodošla. V pogovorih pa se podpišeš, tako da klikneš na ikono za podpis v zgornji vrstici, ali pa napišeš --~~~~. --IP 213 12:10, 18 januar 2007 (CET)

Prosim za pomoč, saj bi rada naložila fotografije, ki spadajo k mojemu članku, pa žal ne vem kako. hvala.

Na levi imaš v meniju možnost Naloži datoteko. Klikni tja, potem pa sledi navodilom. Ne pozabi napisati, kaj je na sliki, kdo je avtor, vir slike in licenco, pod katero se sliko lahko uporablja. To z licencami je včasih malo komplicirano, zato kar vprašaj, če bo kakšen problem. Pa ne pozabi na podpis ;-) LP --Tone 15:26, 18 januar 2007 (CET)

Hvala.. to sem kar začela že delati, da se sproti učim. upam da bodo fotke pripopane k mojim člankom:)

Amazon, poglej si vendar smernico za biografske članke, ki sem ti jo omenil zgoraj. In poglej, kako izgleda Disdéri, potem ko sem ga malo uredil. Potem a na tak način uredi še Nadarja, ki ni ravno zgledno urejen. Začetnikom radi pomagamo, radi pa tudi vidimo, da se potrudijo sami. Recimo s podpisovanjem: v pogovorih se podpišeš, tako da klikneš na ikono za podpis v zgornji vrstici, ali pa napišeš --~~~~. --IP 213 16:08, 18 januar 2007 (CET)


Dragi človek, z wikipedio se resno ukvarjam komaj nekaj dni. Se ti zdi, da človek z minimalno računalniškega znanja, kot ga imam jaz, osvoji v prvi minuti vse, kar znaš ti danes? Poskušala sem delati po tvojih navodilih, pa ni šlo, torej so bila očitno slabo napisana za popolnega začetnika kot sem. Še za dodajanje slik sem rabila dve uri, pač se ne učim tako zelo hitro, kot se od mene pričakuje. Ne mislim pa zdaj pod mus se prelomiti, zato da bom ugajala vsem in vsakomur. Moji članki niso biografski ampak so na področju umetnostne zgodovine. In samo tak namen sem imela. Ni treba zato takoj vzrojiti, če nečesa ne razumem takoj. --absolventka umetnostne zgodovine in zgodovine 16:17, 18 januar 2007 (CET)Amazone7, 18. januar 2007

No vidiš, podpisati se že znaš. Sicer pa nisem nič vzrojil, samo opozoril sem te na pravila, ki se jih moramo držati. Če se jih ne boš ti, bo moral nekdo popravljati namesto tebe, ali pa bo WP izgledala kot sračje gnezdo. Nadarju recimo manjka vsaj biografska vrstica: ime in priimek, kratka oznaka, rojstni in smrtni podatki. Če ti smernica ne pomaga, poglej druge biografije: eno izbrano imaš na glavni strani. Seveda pa lahko tudi vprašaš. --IP 213 16:27, 18 januar 2007 (CET) kako manjka če sem jo napisala posebaj spodaj-na začetku je le uvod, da se sploh ve za kaj gre 16:31, 18 januar 2007 (CET)amazone

bom popravila takoj ko bom imela čas. vidim zdaj kaj te moti. ajdi. Amazone7, 16:41, 18 januar 2007 (CET)

V WP smo dogovorjeni, da se vsako biografsko geslo začne z biografsko vrstico, ki ima točno določeno obliko, vsa druga pa s kratko definicijo pojma. Želimo pač imeti poenoten videz gesel. Takih dogovorov je še nekaj; prav zato sem ti svetoval, da si preberi Wikipedija:Biografski članek. Razumem, da hočeš pisati o posameznikovih dosežkih, ne pa o njegovem življenju, toda vsaj osnovne podatke pač moraš zapisati. Pri Nadarju manjka prav ta prva vrstica. (Poglej recimo, ako izgleda v angleški in kako v francoski WP). Po tej vrstici pa pač napiši, tisto kar hočeš. Poskusi le dodati kakšno notranjo povezavo. --IP 213 16:47, 18 januar 2007 (CET)


Urejeno z velikim veseljem. pravkar. --Amazone 16:52, 18 januar 2007 (CET)

imam še eno vprašanje če znaš pomagati - nočem da mi vsakič zraven podpisa ko klinem na ikono za podpis, doda podpis, ki označuje kaj študiram. res sicer to piše v mojem opisu, a res nočem da vsakdo to vidi grrrr. se da spremeniti? oprščam se zaradi čustvenega izpada... --Amazone7, 18. januar 2007

Hehe :-) To si verjetno napisala v nastavitvah. Čisto zgoraj klikneš na nastavitve, pogledaš, kje se nastavlja podpis in popraviš. Slik pa direktno v članke ne moreš nalagati, ker je treba skozi ves postopek. Ko je slika enkrat naložena, jo v članek daš z ukazom tipa [[Slika:ime slike.jpg|200px|thumb|right|Opis slike]], kjer je številka velikost pikslov, right desna poravnava, thumb pa ukaz, da se ti pod sliko lahko izpiše opis. Aja, pa vprašanja se dodaja na pogovorno stran, ne na uporabniško. In ne se ustrašit, če česa ne znaš, WP je velik projekt. Kar vprašaj. LP --Tone 17:15, 18 januar 2007 (CET)
Ej, nihče ne pričakuje od tebe, da boš vse takoj obvladala :-) Počasi, pa bo šlo. LP --Tone 17:25, 18 januar 2007 (CET)

Evo, vidiš kako smo ustrežljivi: še preden sem ti uspel odgovoriti, ti je odgovoril Tone. Ampak te opozarjam, da ne bo vedno tako; čeprav se morda zdi, da smo tu noč in dan, pravzaprav nismo - včasih boš morala malo počakat.

S slikami je pa res tako kot je napisal Tone: najprej jih naložiš na WP, potem pa vključiš v članek. Zato jih ne nalagaj "na zalogo", ampak jih takoj vključi v članek po postopku, ki ti ga je opisal. Če pa poveš, kam bi rada dodala svoje slike, jih lahko prvič dodam jaz, da boš videla kako izgleda. K Disdériju sem že dodal dve, ki sem ju našel v Zbirki. --IP 213 17:27, 18 januar 2007 (CET)

K članku Nadar, ki sem ga uredila, kot si naročil, bi rada dodala nekaj slik, ki so že bila dodane pred kako uro v zbirko, ime je portret Sarah Bernhardt. Vse imajo tudi opis, so pa skeni. hvala.--Amazone7 17:39, 18 januar 2007 (CET)

S slikami ni enostavno: ti jih nisi dodala v Zbirko ampak v slovensko WP. Zbirko (ang. Wikimedia Commons) najdeš na naslovu commons.wikimedia.org in tam je že precej slik; tudi tiste, ki si jih dodala (razen ene). Zato so se podvajale in sem jih iz slovenske WP pobrisal. Gradivo iz Zbirke/Commons lahko namreč neposredno uporabljamo v vseh WP. Drugič torej raje preveri najprej tam, da se ne boš mučila s skeniranjem in z nalaganjem. Slike iz zbirke dodajaš enako kot tiste iz slovenske WP (glej Tonetova navodila zgoraj), le namesto Slika:Primer.jpg moraš napisati Image:Primer.jpg. (Poglej kako to izgleda pri Nadarju).
Pa še ena zadeva je povezana s slikami: avtorske pravice in licence. V Zbirko in WP načeloma ne smemo dodajati gradiva, ki je avtorsko zaščiteno. Skeni umetniških del (tudi fotografij) pridejo načeloma v poštev le, če je avtor mrtev že 70 let (ali morda celo 80?). Potem so v javni lasti in tako licenco bi ti lahko dala svojim skenom. Tista, ki si jo izbrala je bila napačna, saj nisi avtorica slike in se zato ne moreš odpovedati avt. pravicam. Kdo je stvar poskeniral namreč ni važno. AP ima ali nima prvotni avtor.
Zapleteno? Seveda, ampak kar lepo po korakih pa bo šlo. Vsi smo se enkrat učili. In če česa ne veš, le vprašaj! Dokler boš napredovala bomo z veseljem kaj svetovali. --IP 213 20:58, 18 januar 2007 (CET)
Popravek, ni važno, ali napišeš Slika ali Image, oboje dela ne glede na to, ali je slika na slovenski WP ali na Zbirki. --Tone 22:04, 18 januar 2007 (CET)

Hm, vidim, da se tudi jaz še učim :-) Res pa je, da jaz ponavadi kar kopiram in lepim iz Zbirke in sem si zato zapomnil Image. Sem še kje ustrelil mimo? Amazone, na vprašanje sem ti odgovoril tu. --IP 213 22:38, 18 januar 2007 (CET)

Predoziranje števila notranjih povezav tudi ni ok. V nekaterih primerih moramo članek, kakor pravimo, "dewikificirati", torej odstraniti odvečne notranje povezave, ker bralca zmedejo. Lep pozdrav, Ziga 22:25, 13 februar 2007 (CET)

ja v redu, saj ni panike.. je že prav.. pa hvala.. jaz sem še nova in niti ne vem koliko je potrebno zapisati v obliki gesel in koliko ne.. želela sem pač dobro, če pa ni prav, pa toliko bolje da si popravil:)--Amazone7 00:18, 14 februar 2007 (CET)

navednice

V člankih navednice pišemo z znakoma »_« in ne "_" (tak je dogovor). Ziga 23:21, 27 marec 2007 (CEST)

Beri isto (zgornje) besedilo: »_« Lp., Ziga 17:26, 16 april 2007 (CEST)

Kaj je spet? nisem naredila jaz tega! --Amazone7 17:30, 16 april 2007 (CEST)

Ok, pardon, nisem pogledal vse zgodovine članka - nazadnje, ko sem bral, še ni bilo spodnjega odstavka. Vsekakor pa še en hint za pisanje: Image = Slika. Image tudi deluje, vendar postopno vse privzete predloge slovenimo. "Slika" pišemo v domačinščini že kakšno leto in pol. Lp., Ziga 17:33, 16 april 2007 (CEST)

ma še to je, da je očitno računalnik napisal sam take navednice, kot si jih videl, trenutno namreč ne delam na svojem domačem compu. Image pa - tisto je moja slika oz moje delo, pa sem jo kar prenesla iz wiki commons (copy-paste), zato ima še staro oznako, kakor tam. Se bom drugič malo bolj potrudilo, tole je bilo bolj mimogrede delo zdajle:) --Amazone7 17:39, 16 april 2007 (CEST)

čakaj zdaj pa ničesar več ne razumem, je zdaj prav?--Amazone7 17:41, 16 april 2007 (CEST)

Ni panike, počasi se boš navadila na slog/sintakso. Primer: če boš napisala:

[[Slika:PortOfKoperByNight.jpg|left|thumb|25px]]
[[Image:PortOfKoperByNight.jpg|left|thumb|25px]]

se bo pri obeh ukazih zgodilo isto (glej slikci spodaj); vendar pišemo "Slika". lp., Ziga 09:04, 17 april 2007 (CEST)

Pozdravljena. Me veseli, da si še vedno z nami. Prestavil sem tvoje vprašanje na pogovorno stran dotičnega članka in tam tudi pustil svoj odgovor. | Če 02:08, 28 maj 2007 (CEST)


s portalom. Beri tudi na moji strani.LP--Feri 01:38, 12 junij 2007 (CEST)

Menda si mislila na envangelista Marka. Tu imaš o tej temi več od odličnega pisca člankov na Wiki Marina Evangelisti

LP --Feri 23:29, 12 junij 2007 (CEST)

O evangelistu Marku ne rabim trenutno nič več dostivedeti - če ne bi vedela do zdaj, bi bila že sramota - je eden od osnovnih in zelo znanih ikonografskih motivov ---> Simbolizira ga namreč lev, po možnosti celo krilat, zato sem ti omenila, da bi lahko dodal kako povezavo, saj ima lev v krščanski ikonografiji več pomenov, ne samo vladarskega.--Amazone7 23:40, 12 junij 2007 (CEST)

Predloga se imenuje {{working}} in ne {work}. Ta slednja oznaka ne deluje kot ukaz. (Po novem lahko napišeš tudi {{v delu}}). Ziga 23:16, 14 junij 2007 (CEST)

Ilustrirana zgodovina Slovencev

Ker J. Cvirn ni edini avtor, le prvi po abecedi, ga ne moreš navajati kot takšnega. Običajno pri kolektivnih delih s kopico avtorjev pišemo le naslov. Enako velja za Zgodovino Slovencev. Sicer pa bi jaz staroslovence in mladoslovence iz slogaštva preselil v samostojni gesli, pri slogaštvu pa ta del skrajšal in vključil notranji povezavi.--IP 213 21:05, 20 junij 2007 (CEST)

Torej tako uredi sam, se strinjam (jaz ne znam namreč). zadeva je namreč čakala tvoje potrditve--Amazone7 02:36, 21 junij 2007 (CEST)

Bom naredil ob priliki. Sicer pa je enostavno. Besedilo o mladoslovencih iz gesla slogaštvo skopiraš v samostojno geslo mladoslovenci. Ponoviš s staroslovenci. V geslu slogaštvo urediš/skrajšaš skopirano in dodaš notrenji povezavi. Sicer pa nisem vrhovni cenzor, tako da name res ni treba čakati. --IP 213 10:44, 21 junij 2007 (CEST)

nisem jaz rekla da je treba počakati na tvoje mnenje. če se ne motim je predlagal miha, sicer pa ni več bitno--Amazone7 19:25, 21 junij 2007 (CEST)

Res ne, saj sem prenesel. Zdaj je na voljo za dopolnjevanje in urejanje. --IP 213 19:44, 21 junij 2007 (CEST)

kar je najbolj pomembno je to, da je zadeva zaključena in vsi zadovoljni:) -Amazone7 20:02, 21 junij 2007 (CEST)

še nekaj imam dodati - prvo, članek je označen kot škrbina. mislim da le to ni. in druga stvar: dopolnjen bi moral biti z literaturo ker to ni nastalo v moji glavi ampak ima svoj vir, ki sem ga tudi navedla, ko sem napisala skupen članek.-Amazone7 20:06, 21 junij 2007 (CEST)

Piknik

Če si v Ljubljani, pridi na piknik wikipedistov v Mostec (danes), po 18h Ziga 17:06, 18. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Zbirka, slike, kategorije, povezave

Dobil sem tvoje sporočilo.

Glede srečanja: raje nimam nič s srečanjem, na tistem ki sem ga organiziral sva bila samo dva in to ni priporočilo zame.

Glede obveščanja. dodaj sporočijo v Obvestila (povezava je v meniju na levi strani ekrana), v članek V živo. Prosi Žigo da da obvestilo tudi na glavno stran, jaz ga ne morem, on pa je birokrat (kaka grda beseda za dobrega sodelavca).

Slike, ki jih navajaš so po mojem spominu v članku o mirenski cerkvici. Pošlji mi naslov članka. Pozabila si narediti nekaj kar je zelo priporočljivo, skoraj obvezno: članka nisi navedla na strani Mirna.

Naredil bom (vsaj delno) naslednje: za cerkev odprl novo kategorijo, jo povezal v Churches in Slovenia in to je to. Morda pa dobiš samo detaljna navodila. Morda bi vnesla svoj e naslov ali mi na mojega poslala sporočilo, tako da ti lahko navodila ki se ne tičejo vseh pošiljam direktno. Seveda pa lahko nadaljujeva na tej strani.

--Janez Novak 17:48, 25. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Srečanje v živo

Sedaj potrebuješ predvsem pomoč pri obveščanju članov in pri potrditvah prisotnosti. Lp --Pranavor 13:58, 26. julij 2007 (CEST)[odgovori]

kakor praviš-)--Amazone7 03:08, 27. julij 2007 (CEST)[odgovori]

pomoč zaenkrat deluje::-)) hudoooo!!!--Pranavor 10:20, 27. julij 2007 (CEST)[odgovori]

kjeeeee? pokažiiii!!! -)-Amazone7 10:53, 27. julij 2007 (CEST)[odgovori]

na vsaki strani piše - Srečanje slovenskih wikipedistov bo 30. avgusta 2007 ob 18:00 na Ljubljanskem gradu. ???
prosim te, pošlji mail na ales.i.cepic@gmail.com, da ti pošljem osnutek dopisa za pokroviteljstvo Mesta Ljubljane. Lp --Pranavor 10:57, 27. julij 2007 (CEST)[odgovori]

OK. hvala za email, zdaj ga pa lahko lepo izbrišeš - po želji - v izogib spamu.-Amazone7 10:59, 27. julij 2007 (CEST)[odgovori]

ha ha, super si!!! spama se ne bojim, pa tudi drugih stvari v življenju ne. Lepo je sodelovati s tabo!! Lp --Pranavor 11:04, 27. julij 2007 (CEST)[odgovori]

zanimivo, da to praviš, ker jih večina tu pravi da samo zganjam vik in krik (preberi si pod lipo, nekaj je bilo glede avtorskih pravic bla bla..). sem vesela da se hitro oglašaš vsaj ti:)-Amazone7 12:06, 27. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Hvala za obvestilo, udeležil se bom srečanja na gradu konec avgusta. Lep pozdrav Štefan! --struc 18:57, 29. julij 2007 (CEST)[odgovori]
Res ne vem zakaj bi bilo tvoje obvestilo zavrnjeno kot spam, morda je na delu kakšen podli virus. Lep pozdrav Štefan!--struc 19:17, 29. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Vabilo na srečanje

Obveščam Vas (te), da se ne bom mogel udeležiti srečanja wikipedijstov dne 30. 8. 2007, zaradi neugodnega termina. Tega dne bom namreč še na morju, ker se mi šola začne šele oktobra. Mogoče se bom (zelo upam) udeležil naslednjega srečanja wikipedijstov. Če pride do kakšne spremembe Vas (te) pisno obvestim na tej strani. Hvala za razumevanje in hvala za povabilo!!! --LP-- Reorgart 13:18, 30. julij 2007

OK. Pol te pa ne bom vikal. Kaj (kje...) pa študiraš?? --LP-- Reorgart, 30. julij 2007

Ojla! Piše na moji uporaniški strani Amazone7--Amazone7 23:44, 30. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Re: Pozdrav

Hvala za vabilo. Bom prišel. Archangel 16:25, 30. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Dve stvari

  1. Kako napreduje kategorizacija slik v Zbirki? Ali so še problemi?
  2. Glede seznamov moraš pa vedeti, da jih že skoraj tri leta (to je skoraj celotno delovno dobo) sovražim. To sovraštvo izvira iz časov, ko so se intenzivno pojavljali najrazličnejši izrazito rdeče obarvani seznami (avtor je bil predvsem eden). Spodobnega seznama svetovnih muzejev se ne da izdelati. Ali bo obupno predolg, ali pa okleščen na "pomembne" ali "velike" muzeje. Potem pa bo neskončna diskusija kaj spada vanje in kaj ne. --Janez Novak 22:24, 30. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Aja v tem je potem razlog. Meni se je zdelo kot splošno razgledanost, da so pač najbolj znani muzeji tukaj, ali pa vsaj v obliki zunanjih povezav (denimo Louvre, Gugenheim, Rijksmuseon, NY Metropolitan...). Ma ja, še vedno imam probleme, ne vem kaj delam narobe. zdaj poskušam dodat kategorijo kar takoj ko dodajam sliko, čeprav še vedno ne najdem da bi bile naštete kot so npr licence. starih slik pa še nisem kategorizirala--Amazone7 23:11, 30. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Dalí

Živijo. Nič posebnega nisem dodal, samo dodatno kategorijo in nekaj malih popravkov. Poglej na "history". Zgodovina umetnosti me sicer zelo zanima, a se nimam za strokovnjaka in prepuščam pisanje gesel tistim, ki poznajo zadeve bolje od mene. Se pa imam za "varuha katalonskih tem" na slovenski WP ;). lp. in nadaljuj dobro delo, Lisjak

A ja, hvala za obvestilo glede srečanja. Če bom le imel čas in bom v LJ, skočim pogledat. Če ne drugega, bom se bom vsaj enkrat vozil s tisto znamenito vzpenjačo. Lisjak


Slog

  • v člankih se izogibamo besednim formulacijam turističnih vodnikov: "na levi vidimo to in to", izogibamo raziskovalnemu delu, ker navajamo preverljiva dejstva
  • preveliko število slik v članku ima samo dve možnosti:
    • da se naredi galerija (glej podobne strani)
    • da se višek slik odstrani - kajti slike, ki npr. na desni strani prebijajo daleč pod tekstovni del, so BZ.
  • Besedilo o Vodnjaku treh kranjskih rek, ki si ga dodala, je bilo konfuzno:
    • »...znamenita Fontana di Trevi v Rimu na Piazzi Navona (trgu Navona) (Vodnjak štirih rek sveta, 1647 - 1651; Bernini je upodobil Donavo, Nil, ...«
      • Fontana di Trevi ni na Piazzi Navona
    • »...kipar pa je imel še en dunajski zgled. Slednje dokazujeta sorodni kompozicija in ideja; nad školjko vodnjaka ter poosebitvami se dviga visok obelisk - Egiščanski obelisk, takrat sveže odkritje, je Bernini v svojem delu moral vključiti na željo papeža Inocenca X....«
      • o Dunaju ne duha ne sluha
  • še posebno bi rad ob tem času zbliževanja wikipedistov na mitingih poudaril, da neka formalna izobrazba s titulo na čelu za wikipedijo ni bistvena. Bistveni so resnični, nepristranski in preverljivi podatki - in seveda na nekem nivoju napisano besedilo. Možgani ne potrebujejo titule, saj ta velikokrat piscu prinaša tudi breme. Pojavila se je npr. dipl. whatever, ki je pesnila članke o pesmih, imamo Pranavora, ki je nastopil z vidika vodstvenega delavca, imeli smo človeka modre krvi (ne vem zdaj na katerih straneh sem se menil z njim), ipd. itn. Vsi nazivi so balast. Pomemben je rezultat in ne ikona. In za konec, wikipedija v prvi vrsti ni klub osamljenih src, pač pa prostor, kjer se oblikuje zbirka podatkov, z vso problematiko, ki jo to delo prinaša. Da bi spoznal človeški karakter, ni potrebno dlje od računalnika. Res pa je, da bi se mnogo reči lahko hitreje dogovorili in premleli v živo: vendar z uporabniki, ki težave poznajo (sledijo dogajanju). Tu ne gre za nikakršen elitizem, kvečjemu za to, da se da povsem plodno usmerjati delo wp. na virtualnem nivoju. Sestanek 30. 8. bo pač žur, ki pa bo morda komu dvignil motivacijo za delo. Upajmo. lp., Ziga 14:53, 31. julij 2007 (CEST)[odgovori]

... in vsebina

Tvoj citat: "dunajski vzor pa sem vzela iz glave, ker smo to obravnavali pri predavanjih, edino se ne spomnim točnega imena fontane na Dunaju, ki je bila Robbi za vzor". Nočem ti pridigati, a na tak način dobrih izdelkov ne moreš narediti. Enciklopedičnih člankov pač v glavnem ne moremo pisati "iz glave", ampak je treba pogledati v literaturo. Tvoji izdelki pa žal marsikdaj spominjajo na polizdelke, napisane "iz glave". Prosim, potrudi se malo bolj, preveri v literaturi in preberi za seboj. Sicer pa raje napiši krajši korekten članek, kot dolgo klobaso, ki je izdelana le na pol. Če torej ne veš, kateri dunajski vodnjak je bil Robbi za zgled, to zaenkrat izpusti. Dodaš lahko, ko boš preverila v literaturi. Sicer bodo morali popravljati drugi. --IP 213 13:04, 1. avgust 2007 (CEST)[odgovori]

IP, jaz sem punca, tako mimogrede:). S tabo sem komunicirala glede fretles šaha, članek je bil povsem neprimeren, če tega nisi opazil, poglej zgodovino. Članki, ki so osebno moji ter so obsežni, podrobni, so vsi podkrepljeni z literaturo, če morda nisi opazil. Če ne z literaturo, pa vsaj z zunanjo povezavo. Članek o Robbi sem samo dopolnjevala, začela ga nisem jaz, glede tega sem rekla, naj se pač tisti dve besedi popravi, ker pač ne pašeta notri, kot smo skupaj ugotovili. Zame je članek o Robbi s tem zaključen, ne mislim nič več dodajati, da ne bo še kje kaj narobe. Raje bi se na tvojem mestu ubadala s pojavom mnogih nepreverjenih škrbin, ki jih kar mrgoli, in katerih jaz zaenkrat ne delam in jih tudi nimam namena. Saj mi ne pridigaš, samo imam pa tudi pravico povedati nazaj svoje. Očitno bolje da ne urejam ničesar kar je že nekdo začel, ker znate vsi bolje "pometati" te zadeve kot jaz--Amazone7 13:16, 1. avgust 2007 (CEST)[odgovori]

Tisto obrazilo sem medtem že popravil, tako mimogrede. Ne vem pa zakaj domnevaš, da bi se moral s z izmišljijami in škrbinami ukvarjati ravno jaz? Bom potem dobil pohvalo, morda honorar? Na WP vsak počne kar želi in kar se mu zdi potrebno!
Seveda pa to ne pomeni, da lahko počne karkoli: držati se je treba pravil, smernic in uporabljati zdravo pamet. Pogosto dobimo zagnane nove sodelavce, ki tega ne morejo razumeti in so užaljeni, ko jih kdo opozori na pomanjkljivosti v njihovem delu. Najbrž je v ozadju logika: "Tu so moji genialni prispevki, bodite veseli in jih uredite v spodobno obliko. Z vejicami, slogom in podobnimi malenkostmi, nevrednimi mojega genialnega uma, se jaz ne utegnem ukvarjati." Takšne primadone ponavadi hitro užaljeno zapustijo prizorišče, ko vidijo, da nas tak odnos ne prepriča. In - odkrito povedano - ponavadi ni velike škode. WP manj škodijo nenapisana gesla, kot pa zanič napisana.
Zelo upam, da ne sodiš med takšne sodelavce in da kritiko razumeš kot pomoč, tudi če je ostra. Ker si tu že nekaj časa, te ne bomo več samo božali, ampak bomo kdaj udarili tudi po mizi. Če se ti ne zdi potrebno, pa le povej... Sicer pa hvala za vabilo na srečanje. Ne bo me. --IP 213 13:32, 1. avgust 2007 (CEST)[odgovori]

Hm, zdi se mi, da se me nikoli ni kaj posebej "božalo" tule. Menila sem pač, da admini bolj kompleksno urejate zadeve v zvezi s škrbinami. Moji članki so, kar se tiče pravopisa, zelo urejeni, dostikrat grem še potem popravljat kar sproti ne vidim, da je narobe, in zato mislim, da tukaj negativne kritike ne zaslužim. Sloga sem se naučila, če kaj ni prav, še vedno primerjavo naredim s kakim boljšim člankom, ker se tako še najbolje naučim, kako pisati prav. Oprosti, jaz se urim s prakso, ne pa da si nekaj samo preberem. Nisem programer, nisem nekaj zelo računalniški tip, ker mi to nikoli ni bilo omogočeno, da bi se lahko temu globoko posvetila. Za nobeno stvar nisem rekla zase, da je genialna niti nimam takega mnenja o svojih prispevkih, tako da tukaj res ni treba odkrivati neke višje matematike. Vse stvari, ki jih dodam, je že odkril nekdo drug, torej ne vem kaj bi tu bilo mojega genialnega. Tudi pri slikah je enako - morda imam dober občutek - ampak mojstrov nisem presegla. Tako da razne pripombe v stilu: neboditakoprepričanasamavase se mene ne tičejo, ker ne držijo. Lepo, da si povedal, da te ne bo. Škoda--Amazone7 13:47, 1. avgust 2007 (CEST)[odgovori]

Zgodovina strani

večkrat si napisala, da te tehnologije ne razumeš. Če hočeš primerjati verzije članka in videti, kdo ga je uredil naredi sledeče:

  • klikni na zavihek zgodovina strani
  • izberi dve redakciji (avtomatično sta izbrani zadnji 2)
  • in klikni na gumb "Primerjaj izbrani redakciji"
  • tako dobiš pregleden seznam razlik med verzijama dveh uporabnikov.

lp, --Miha 20:28, 31. julij 2007 (CEST)[odgovori]

srečanje 30.08

Na srečanje ne bom mogel priti, ker takrat nimam časa.Vseeno hvala za povabilo. :)--Toxic 92 18:23, 8. avgust 2007 (CEST) Hey, prišlo je do spremembe.Tako, da se bom po vsej verjetnosti udeležil srečanja wikipedistov, če mi bo to čas dopuščal.:)--Toxic 92 21:59, 22. avgust 2007 (CEST)[odgovori]

Naletel sem na obvestilo in se bom srečanja obvestil. LP --Grenaldine 27 15:57, 17. avgust 2007 (CEST) PS: Čestitam za izbrano sliko ;-).[odgovori]

Hvala za povabilo, ampak se bom raje udeležil naslednjega srečanja v Mariboru. --Lacen 18:25, 19. avgust 2007 (CEST)[odgovori]

Na srečanju nas ne bo več kot 30

Z ozirom na dosedanjo prakso je toliko prostora čisto dovolj, če bo še zraven tehnična oprema pa par oseb(+5) več. To je moj odgovor na Nujno obvestilo. Lep pozdrav Štefan!--struc 11:03, 9. avgust 2007 (CEST)[odgovori]

Obvesti vse navedene: Janez Novak, Štefan, Archangel, Fran o spremembi lokacije. Fino, da bo internet. Upam, da je nameščen tudi Python, drugače ne bo nič, saj konfiguracija interneta na mojem live cd dela samo če veš geslo internetnega priključka :). --Miha 09:53, 10. avgust 2007 (CEST)[odgovori]


Alex Bass

Veš, včasih zadeve niso takšne, kot se nam zdijo na prvi pogled. Ni nujno, da so takšne, kot jih mi dojemamo in si jih mi predstavljamo. Nekateri ljudje počnejo VSE z nekim natančno določenim namenom. Pomembno je, da ONI vedo, kaj hočejo in kaj je njihov cilj. Še nisi slišala za Dr.Goebbelsa? Nisi ravno psihologinja. Ne spuščaj se v stvari, ki niso na nivoju tvojega razumevanja - drži se tistega, kar razumeš. "Vse je smiselno - samo HOTETI je treba." Dorotea 10:15, 10. avgust 2007

Hvala za povabilo. Mojega sporočila pa nisi razumela. Alexa Bassa ne moreš dojemati črno/belo. Kot nekdo iz dvodimenzionalnega sveta ne more dojeti, kaj je to kocka. Razume pa zakonitosti kvadrata. Imam srečo, da ga osebno poznam - kolikor je možno poznati tako osebnost. Ne živi več tu. Šel je tja, kjer cenijo njegovo glasbo. Lepo se imejte na srečanju, občudujem vas vse, ker ste ogromno truda in časa žrtvovali. Wikipedija zahteva celega človeka. Ko te enkrat potegne... Dorotea 19:32, 10. avgust 2007

Dobro. Ne, nisem razumela, ker nisem gledala kaj je bil sploh srž teme, žal nimam dovolj časa za tako raziskovanje trenutno. Mislim, pogledala sem malo, pa tisto o presnojedcih mi pač ni všeč. Ko sem bila otrok, smo radi poslušali Don Mentoni Bend, za katerega je ustvarjal, več pa pač ne poznam. Dobro, če ga tam cenijo, naj se ima lepo in naj mu bo dobro tam kjer je, nismo vsi za vsak svet in za vsakogar. Lep dan--Amazone7 13:33, 11. avgust 2007 (CEST)[odgovori]

Ne odnehaj

Živjo, Amazone7. Opazil sem dialog z Žigom, iz katerega je očitno, da si imela z nekaj starejšimi člani nekaj problemov. Hotel sem ti samo povedati, da ne smeš pod nobenim pogojem pustit, da te to odvrne. Tvoje mnenje spoštujemo (kdor ga ne si je sam kriv) in tvoji prispevki k Wikipediji so odlični in zelo pripomorejo h kvaliteti naše, slovenske Wikipedije. Upam, da boš lahko ignorirala negativen feedback zelo majhne manjšine članov. Spomnim se svojih prvih mesecev tukaj. Takrat je bil najbolj problematičen uporabnik Klemen Kocjančič, ki je kasneje bolj ali manj zapustil wikipedijo. Ne smeš pustiti, da te take stvari spravijo v slabo voljo. Cheer up in uživaj v delovanju na najboljšem internetnem projektu v zgodovini. :) --Burek 11:04, 16. avgust 2007 (CEST)[odgovori]

Se bom definitivno potrudil in prišel na srečanje. Se vidimo tam! :) --Burek 13:15, 16. avgust 2007 (CEST)[odgovori]

Vikanje

Vikam, ko se mi malo pritisk dvigne ... :-) --Domen 21:39, 16. avgust 2007 (CEST)[odgovori]

Srečanje

Hvala za povabilo. Raje se bom udeležil nalednjega srečanja v Mariboru v septembru. Upam da ne zamudim kaj zgodovinskega.--Bojan PLOJ 18:21, 17. avgust 2007 (CEST)[odgovori]

Internet

Glede interneta na srečanju lahko debata teče naprej tu: [1]. --Miha 22:29, 17. avgust 2007 (CEST)[odgovori]

Nisem še dobil odgovora. Zato bom pisal kar sem. Najbolje bi bilo če bi bilo omrežje na wlan kartico ali pa adsl prek ethernet razdeljevalca. Drugače nima smisla imeti demo predstavitve, saj bi se dlje ukvarjal z konfiguracijo kot pa z samo predstavitvijo. --Miha 22:05, 22. avgust 2007 (CEST)[odgovori]


Miha, trenutno sem v Bratislavi zato ti nisem mogla odgovoriti, tezko dobim internet na poti. Sicer pa sevrnem v nedeljo in se bom o vsem pozanimala, ampak net bo in to verjetno kar ADSL, se bom pa se natancneje pozanimala. bo to OK. ne morem niti vprasaja napisati na tem javnem racunalniku...oglasi se mi. Amazone7

Fino bi bilo, tudi da če se bo nameščal Linux računalnik pride malo prej. Prinesel bom Ubuntu in nekaj lastnih popravkov na ključu (tako, da bo na koncu inštaliran KDE (po možnosti 4.0 Beta2) in VirtualBox / Wine+CrossOverTrial za poganjanje Windowsev). Z mojim lastnim Linuxom ne bo nič, slika je za za 50 MB prevelika, za odstranjevanje programov pa mi je zmanjkalo časa, ker sem cel naslednji teden dopoldne v Ljubljani. Torej če še hočeš Linux bi moral na srečanje priti vsaj uro prej. Drugače pa ti pošlejm navodila za inštalacijo iz odličnega Gatnikovega OSa. --Miha 20:34, 24. avgust 2007 (CEST)[odgovori]

Email

Zdravo Ines, zanima me, če si dobila moj email (samo preverjam)? --Archangel 00:46, 28. avgust 2007 (CEST)[odgovori]

Seveda sem. Imaš čas za chat? Čakala sem te, da se pojaviš:)--Amazone7 00:47, 28. avgust 2007 (CEST)[odgovori]

Zdaj grem spat, ker sem utrujen od udejstvovanja v znanosti. :) Aja pa še to, a imaš MSN?

Imam, isti je kot mail. Daj javi se mi kar zdaj, da imam potem mir pri sebi do jutri:) Rada bi te že končno spoznala.--Amazone7 00:51, 28. avgust 2007 (CEST)[odgovori]

Prošnja

Lep pozdrav Andrejj. Nujno rabim tvojo pomoč v zvezi z našim srečanjem, sicer pa sem vprašanja že naslovila k prošnjam za administratorsko pomoč. Če se da, se mi oglasi tudi po emailu. Hvala, Ines-Amazone7 12:36, 28. avgust 2007 (CEST)[odgovori]

Poslal sem jo RomanuM, ki je imel že predavanje o Wikipediji. --Andrejj 13:10, 28. avgust 2007 (CEST)[odgovori]

Hvala.. prosim še edino, naj se oglasi čimprej, ker me bodo verjetno že klicali jutri.--Amazone7 13:18, 28. avgust 2007 (CEST)[odgovori]

Bom urgiral.--Andrejj 13:19, 28. avgust 2007 (CEST)--Andrejj 13:19, 28. avgust 2007 (CEST)[odgovori]
Ali si nastavi email v nastavitvah, ali pa ga pošlji meni, da ti odgovorim. --Andrejj 13:22, 28. avgust 2007 (CEST)[odgovori]
Na naslovu http://home.amis.net/rmaurer/ najdeš predstavitev (PPT) z osnovnimi podatki o Wikipediji. Upam da zadošča. --Andrejj 13:52, 28. avgust 2007 (CEST)[odgovori]
Romanu sem naročil že jaz. Pravi, da ga na srečanje ne bo, ker ima druge obveznosti prosojnice pa lahko prevede. --Miha 19:16, 28. avgust 2007 (CEST)[odgovori]
Kolikor se spomnim, sem napisal, da lahko prosojnice posodobim in predstavim enkrat posebej, ne do četrtka. Če se komu zdijo uporabne, pa naj jih kar uporabi: bg-2006-12-17.ppt (Powerpoint, 4 MB). Statistični podatki so povzeti po strani Erica Zachteja, le da sem jih malo obdelal in priredil srbskem občinstvu (izkazalo se je, da je bilo občinstvo potem bolj mednarodno, ampak jih je tudi zanimalo). Lepo se imejte! --romanm (pogovor) 22:14, 28. avgust 2007 (CEST)[odgovori]

Odgovor

Zdravo! Poglej mojo pogovorno stran. --matijap (p) 20:31, 28. avgust 2007 (CEST)[odgovori]