The Sims 3

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

The Sims 3 je računalniška igra simulacije življenja, ki jo je razvil The Sims Studio in katere založnik je EA Games. Je nadaljevanje najbolj priljubljenih računalniških igric The Sims in The Sims 2.

Osnovna igra je bila izdana 2. junija 2009, kasneje pa so, kot je bilo za The Sims igre značilno že prej, izhajali še razni dodatki. Princip igranja ostaja pretežno enak - igralec vodi svoje simčke skozi življenje podobno kot, da bi ti živeli v resničnem svetu. Tokrat je razlika samo v načinu igranja, saj nam je po novem za igranje, namesto enega gospodinjstva, na voljo celotna soseska, ki jo lahko raziskujemo brez vmesnega nalaganja. Vse dejavnosti simčkov so tako lažje dostopne in posledično način igranja še bolj spominja na realno življenje (lahko se opremi hišo, obleče simčka po želji in mu popolnoma prebarva obleko ...).

Igra je zelo uspešna, saj je tretja najbolj igrana igra na svetu. Prvi dan izdaje The Sims 3 je bila prodana v več kot milijon izvodih[navedi vir].

Igro sproti nadgrajujejo z dodatki, ki omogočajo vedno več zanimivih dejavnosti. Do zdaj so izšli The Sims 3: World Adventures, The Sims 3: Amibitions, The Sims 3: Late Night, The Sims 3: Generations, The Sims 3: Pets in The Sims 3: Showtime, The Sims 3: Supernatural, kmalu pa bo izšel tudi The Sims 3: Seasons. Ti dodatki so širitveni dodatki, obstajajo pa tudi vsebinski dodatki, s katerimi se igri doda pohištvo, obleke ... Ti pa so: The Sims 3: High-End LOft stuff, Fast Lane Stuff, Outdoor Living Stuff, Town Life Stuff, Master Suite Stuff, Katy Perry Sweet Treats Stuff, Diesel Stuff.

V svetu Sims prebivajo simčki. To so ljudje, ki se med sabo razlikujejo (lahko so debeli, suhi, stari, mladi, lahko kradejo, lahko zdravijo bolnike ...). Vsak simček je edinstven, ne samo po zunanjosti, ampak tudi po spretnostih in obnašanju. Z mnogimi razširitvenimi dodatki nastane novo Sims mesto, kjer je nova soseska, sosedje in svet. Poleg tega pa tudi nova oblačila, osebnosti, pohištvo ...Glej tudi[uredi | uredi kodo]

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]