The Sims 3

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Skoči na: navigacija, iskanje

The Sims 3 je računalniška igra simulacije življenja, ki jo je razvijal The Sims Studio in katere založnik je EA Games. Je nadaljevanje najbolj priljubljenih računalniških igric The Sims in The Sims 2.

Osnovna igra je bila izdana 2. junija 2009, kasneje pa so, kot je bilo za The Sims igre značilno že prej, izhajali še razni dodatki. Princip igranja ostaja pretežno enak - igralec vodi svoje simčke skozi življenje podobno kot, da bi ti živeli v resničnem svetu. Tokrat je razlika samo v načinu igranja, saj nam je po novem za igranje, namesto samo enega gospodinjstva, na voljo celotna soseska, ki jo lahko raziskujemo brez vmesnega nalaganja, vse aktivnosti simčkov so nam tako lažje dostopne in posledično način igranja še bolj spominja na realno življenje. Lahko opremiš hišo, oblečeš simčka po svoji želji in mu celo povsem prebarvaš obleko, ...

Igra je zelo uspešna, saj je tretja najbolj igrana igra na svetu. Prvi dan izdaje The Sims 3 je bila prodana v milijon izvodih[navedi vir].

Igro sproti nadgrajujejo z dodatki, ki omogočajo vedno več zanimivih dejavnosti. Do zdaj so izšli The Sims 3: World Adventures, The Sims 3: Amibitions, The Sims 3: Late Night, The Sims 3: Generations,The Sims 3: Pets in The Sims 3:Showtime,The Sims 3: Supernatural, kmalu pa bo izšel tudi The Sims 3: Seasons. Ti dodatki so širitveni dodatki, obstajajo pa tudi vsebinski dodatki s katerimi igri dodaš pohištvo, obleke, ... Ti pa so: The Sims 3: High-End LOft stuff,Fast Lane Stuff,Outdoor Living Stuff,Town Life Stuff,Master Suite Stuff,Katy Perry Sweet Treats Stuff,Diesel Stuff.

V svetu Sims prebivajo simčki. To so ljudje, ki se vsi razlikujejo med sabo. Lahko so debeli, suhi, stari, mladi, lahko kradejo, lahko zdravijo bolnike, ... Vsak simček je edinstven, ne samo po zunanjosti, ampak tudi po spretnostih in obnašanju. Z mnogimi razširitvenimi dodatki dobiš novo Sims mesto, kjer je nova soseska, novi sosedje, nov svet. Poleg tega pa seveda tudi nova oblačila, nove osebnosti, novo pohištvo, ...Glej tudi[uredi | uredi kodo]

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]