Ta teden z Juretom Godlerjem

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Ta teden z Juretom Godlerjem
Ta-teden-logo.jpg
Logotip oddaje Ta teden z Juretom Godlerjem
VoditeljJure Godler
Produkcija
Dolžina30 minut (z oglasi)
Zunanje povezave
Spletna stran

Ta teden z Juretom Godlerjem, pogosto okrajšano kot Ta teden, je slovenska satirična oddaja, ki je na sporedu vsak petek zvečer na Planet TV. Pol ure dolga oddaja je bila prvič predvajana 16. marca 2015, vodi pa jo komik Jure Godler. Po formatu je Ta teden soroden ameriškim satiričnim oddajam ko sta The Daily Show with Jon Stewart ali Last Week Tonight with John Oliver. Oddaja se vsak teden satirično loti aktualnih dogodkov, novic in politike.

Format[uredi | uredi kodo]

Jure Godler sedi za mizo pred modrim ozadjem, na katerem sta Eifflov stolp in Ljubljanski zmaj, medtem ko poroča o tedenskih novicah ali političnih temah. Vsaka epizoda je sestavljena iz krajših segmentov, ki so včasih med seboj tematsko tudi povezani. Godler v svojo predstavitev vnaša humor, interpretacijo, imitacije in komentarje; vključno s pretiravanji, satiričnimi analogijami in referencami na pop kulturo ter slavne ljudi.

V levem kotu zgoraj je med komentiranjem vedno grafika, ki informira gledalca ali nadgradi humor. Naracijo prekinjajo krajši izseki iz novic (zaradi avtorskih pravic skoraj izključno iz dnevne informativne oddaje Danes), občasno pa tudi posebni prispevki, ki na šaljiv način prikažejo bolj zapletene teme, parodirajo obstoječe posnetke ali pa v stilu filmskega napovednika komentirajo aktualne teme.

Oddaja se običajno začne s krajšim uvodom in pregledom dogodkov v preteklem tednu, nato pa sledijo segmenti, ki so praviloma razvrščeni bodisi po pomembnosti ali pa po smešnosti.

Pisci[uredi | uredi kodo]

Poleg voditelja Jureta Godlerja so trenutni pisci oddaje še Jan Kreuzer, Marko Žerjal in Jernej Celec. Nekdaj je bil med pisci tudi Tilen Artač in Janez Ivan Novak.

Glej tudi:[uredi | uredi kodo]