Steinway & Sons

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Skoči na: navigacija, iskanje
Steinway & Sons

Steinway je po mnenju mnogoterih pianistov najboljši izdelovalec klavirjev. Steinwayovi klavirji so lepo uglašeni. Velikokrat se uporabljajo za abonmajske in gala koncerte, boljši pianisti pa nanj celo vadijo po več ur na dan.

Steinway je izdelovalce klavirjev že od leta 1853, ko so odkrili prvi izdelani klavir. Odkrit je bil v New Yorku, v S. Ameriki.

Klavirji so običajno črni in dajejo občutek zloščenosti. Ta občutek daje vrsta lesa, ki jo uporabljajo. Ko ga zbrusijo, se lepo lesketa na svetlobi in mogoče je ravno zato Steinway tako priljubljen.

Izposojevalci klavirjev vedno dajo na ogled Steinwayove klavirje, češ da so najboljši. Če dobro pogledate na napis Steinway, vidite, da je vgraviran zelo umetelno in natančno. Za take popravke uporabljajo posebne stroje, ki to omogočajo. Na izposojevalce Steinwayov se vedno lahko zanesete, saj so njihovi klavirji vedno uglašeni.

Za informacijo: največje potrebe pri izposoji klavirjev so v abonmajskih in gala koncertih v glasbenih šolah. Navadno potekajo v avlah in klavirja skozi vrata ne morejo pripeljati. To je glavni vzrok, zakaj se na koncertu klavirska glasba zako lepo sliši. Klavirji so uglašeni.

Seveda pa je važna tudi akustika. Če je prostor zatohel in vlažen, klavir Steinway ni več tako dober, ker se razglasi. Če imamo Steinwayov klavir, moramo paziti nanj in še pred nakupom pripraviti polno denarnico.

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]