Slika:Pompeii Painter.jpg

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Izvorna datoteka(2.023 × 2.048 točk, velikost datoteke: 1,28 MB, MIME-vrsta: image/jpeg)


Povzetek

  • Italiano: La Pittrice; Museo Archeologico Nazionale di Napoli (inv. 9018); affresco da Pompeii, Casa del Chirurgo (VI, 1, 10, ambiente 19), IV stile pompeiano (50-79 d.C.). Una donna pittrice dipinge una statua di Priapo.
  • English: Painter with painted statue and framed painting from a fresco in Pompeii. Now in the Museo Archeologico in Naples.

This image of a painter shows both a framed painting and a painted statue (believed to be Priapus). Since the framed painting is complete, it is unclear why it is held by the boy. It is too far away to be easily accessible and too dissimilar from the statue to be its model. The framed painting seems to be made of glass, as the background shines through. Note that a picture frame has been painted around the fresco itself.

Source

From Homo Faber: Natura, scienza e tecnica nell'antica Pompei a cura di M.R. Borriello, A. Ciarallo, S. De Caro, E. De Carolis, G. Di Pasquale,P. Galluzzi, P. G. Guzzo. Milano: Eclecta, 1999.

Licenca

To je zvesta fotografska reprodukcija izvornega dvorazsežnega umetniškega dela. Samo umetniško delo je v javni domeni iz naslednjega razloga:
Public domain

To delo je v javni domeni tudi v državah in na območjih, kjer trajajo avtorske pravice za časa avtorjevega življenja in še 100 let ali manj po tem.


Na stran morate dodati tudi oznako za javno domeno v Združenih državah Amerike, s katero razložite, zakaj je delo v javni domeni v Združenih državah Amerike.
Uradno stališče Fundacije Wikimedija je, da so »zveste reprodukcije dvorazsežnih del v javni domeni in da so nasprotne trditve napad na samo pojmovanje javne domene«. Podrobnosti so na razpolago na strani Commons:When to use the PD-Art tag.
V javni domeni je torej tudi ta fotografska reprodukcija. Zaradi krajevnih zakonov je v nekaterih jurisdikcijah uporaba prikazane vsebine lahko tudi prepovedana ali omejena. Glej Commons:Reuse of PD-Art photographs.

Napisi

Dodajte enovrstični opis, kaj ta datoteka predstavlja

Predmeti, prikazani v tej datoteki

motiv

image/jpeg

Zgodovina datoteke

Kliknite datum in čas za ogled datoteke, ki je bila takrat naložena.

Datum in časSličicaVelikostUporabnikKomentar
trenutno23:58, 19. april 2023Sličica za različico z datumom 23:58, 19. april 20232.023 × 2.048 (1,28 MB)HohumClearer version
11:38, 22. marec 2005Sličica za različico z datumom 11:38, 22. marec 2005718 × 726 (173 KB)File Upload Bot (Eloquence) Painter with painted statue and framed painting from a fresco in Pompeii. {{PD-Art}} Category:Pompeii and Herculaneum

Datoteka je del naslednje 1 strani slovenske Wikipedije (strani drugih projektov niso navedene):

Globalna uporaba datoteke

To datoteko uporabljajo tudi naslednji vikiji: