Slika:Gobron engine (Autocar Handbook, Ninth edition).jpg

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Gobron_engine_(Autocar_Handbook,_Ninth_edition).jpg(428 × 395 točk, velikost datoteke: 40 KB, MIME-vrsta: image/jpeg)


Povzetek

Opis

'Ch. II 'Fig. 34 Diagrammatic section of the Gobron engine

The opposed-piston engine used in Gobron-Brillié cars.

Unusually for an opposed piston engine, there was only a single crankshaft. The lower pistons were driven conventionally, the upper pistons were driven by long connecting rods to a yoke above them.

As for other engines of the period, it used petrol (gasoline) as a fuel, although this was unusual for an opposed-piston, or a cylinder-ported four-stroke engine.

A Valve pocket
B Cross head
C Coupling rods
D Upper pistons
E Lower pistons
G Ordinary connecting rods
Datum circa. 1919
Vir Scan from The Autocar (Ninth edition, circa 1919) Autocar Handbook, London: Iliffe & Sons., pp. p. 48,fig. 34
Avtor Andy Dingley (scanner)
Dovoljenje
(Nadaljnja uporaba datoteke)
Public domain

To delo je v javni domeni tudi v državah in na območjih, kjer trajajo avtorske pravice za časa avtorjevega življenja in še 70 let ali manj po tem.


Na stran morate dodati tudi oznako za javno domeno v Združenih državah Amerike, s katero razložite, zakaj je delo v javni domeni v Združenih državah Amerike. V nekaterih državah trajajo avtorske pravice več kot 70 let: v Mehiki trajajo 100 let, na Jamajki 95 let, v Kolumbiji 80 let, v Gvatemali in na Samoi trajajo 75 let. Avtorske pravice se lahko podaljšajo na delih Francozov, ki so umrli za Francijo v drugi svetovni vojni (več o tem), Ruse, ki so služili na vzhodni fronti druge svetovne vojne (v Rusiji poznani kot velika domoljubna vojna) in posmrtno za rehabilitirane Ruse (več o tem).

Druge različice
Cover

Zgodovina datoteke

Kliknite datum in čas za ogled datoteke, ki je bila takrat naložena.

Datum in časSličicaVelikostUporabnikKomentar
trenutno22:04, 8. marec 2011Sličica za različico z datumom 22:04, 8. marec 2011428 × 395 (40 KB)A7N8Xcleared from the watermark image, improved compression. jpeg, making it progressively improving and quick viewing
16:44, 23. december 2009Sličica za različico z datumom 16:44, 23. december 2009468 × 462 (35 KB)Andy Dingley{{Scans from 'Autocar Handbook', Ninth edition |title=Diagrammatic section of the Gobron engine |description=The en:opposed-piston engine used in Gobron-Brillié cars. Unusually for an opposed piston engine, there was only a single crankshaft.

Datoteka je del naslednje 1 strani slovenske Wikipedije (strani drugih projektov niso navedene):

Globalna uporaba datoteke

To datoteko uporabljajo tudi naslednji vikiji:

Metapodatki