Slika:Danse macabre hrastovlje.JPG

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Izvorna datoteka(3.089 × 422 točk, velikost datoteke: 360 KB, MIME-vrsta: image/jpeg)


Wikipedija

 To je izbrana slika v Wikipediji v jeziku: slovenščina (Izbrane slike) in je ovrednotena kot ena njenih najboljših slik.

Če menite, da bi v Wikimedijini zbirki morala biti izpostavljena tudi ta datoteka, jo nominirajte.
Če imate sliko enake kakovosti, ki bi jo lahko objavili pod ustrezno avtorsko licenco, jo naložite, označite in predlagajte.

Povzetek

Janez iz Kastva: Mrtvaški ples  wikidata:Q750058 reasonator:Q750058
Umetnik/izdelovalec
Janez iz Kastva   wikidata:Q17065962
 
Nadomestna imena
Ivan iz Kastva; Johannes de Castua
Opis slikar
Normativna kontrola
 Uredite to v Wikipodatkih
image of artwork listed in title parameter on this page
Avtor
Janez iz Kastva,[1] photo by Marjan Smerke
Naslov
Mrtvaški ples
label QS:Lfr,"Danse de la mort"
label QS:Len,"Dance of death"
label QS:Leu,"Herio dantza"
label QS:Lsl,"Mrtvaški ples"
label QS:Les,"Danza de la muerte"
Vrsta objekta freska Uredite to v Wikipodatkih
Opis
English: Danse Macabre fresco in the Holy Trinity Church, Hrastovlje, Slovenia
Slovenščina: freska z motivom mrtvaškega plesa v cerkvi svete Trojice, Hrastovlje, Slovenija.
Datum 1490[1]
Lokacija objekta
45° 30′ 38,2″ S, 15° 54′ 00,3″ V Uredite to v Strukturiranih podatkih v Zbirki Kartographer map based on OpenStreetMap.Ta in druge slike po lokaciji: OpenStreetMapinfo
Vir posnetka/fotograf original displayed in the church[1]


  1. a b c Kermavnar, Simona (2012-08-30). Cerkev sv. Tojice v Hrastovljah (in Slovene). DEDI - enciklopedija naravne in kulturne dediščine na Slovenskem.

Licenca

To je zvesta fotografska reprodukcija izvornega dvorazsežnega umetniškega dela. Samo umetniško delo je v javni domeni iz naslednjega razloga:
Public domain

To delo je v javni domeni tudi v državah in na območjih, kjer trajajo avtorske pravice za časa avtorjevega življenja in še 100 let ali manj po tem.


Na stran morate dodati tudi oznako za javno domeno v Združenih državah Amerike, s katero razložite, zakaj je delo v javni domeni v Združenih državah Amerike.
Uradno stališče Fundacije Wikimedija je, da so »zveste reprodukcije dvorazsežnih del v javni domeni in da so nasprotne trditve napad na samo pojmovanje javne domene«. Podrobnosti so na razpolago na strani Commons:When to use the PD-Art tag.
V javni domeni je torej tudi ta fotografska reprodukcija. Zaradi krajevnih zakonov je v nekaterih jurisdikcijah uporaba prikazane vsebine lahko tudi prepovedana ali omejena. Glej Commons:Reuse of PD-Art photographs.


Uporaba reprodukcij kulturnega spomenika št. 179 v pridobitne namene je omejena s slovenskim Zakonom o varstvu kulturne dediščine, ki za uporabo podobe in imena spomenika zahteva soglasje lastnika (44. člen). Wikimedijina Zbirka s tem zakonom ni omejena, ker zanjo velja zakonodaja Združenih držav Amerike. Uporabniki, ki so državljani Slovenije, so sami odgovorni za vsako kršitev lokalnih zakonov. Za več informacij glejte zavrnitev odgovornosti. Te omejitve so neodvisne od avtorskopravnega statusa prikazanega dela. Kot spomenik kulturne dediščine je opredeljeno (3. člen): dediščina, ki je razglašena za spomenik ali ki je vpisana v inventarno knjigo pooblaščenega muzeja. Kar se tiče nepremične kulturne dediščine, je državni katalog na razpolago na naslovu gisportal.gov.si.

Deutsch | English | Esperanto | français | slovenščina | +/−

Napisi

Dodajte enovrstični opis, kaj ta datoteka predstavlja

Predmeti, prikazani v tej datoteki

motiv

Zgodovina datoteke

Kliknite datum in čas za ogled datoteke, ki je bila takrat naložena.

Datum in časSličicaVelikostUporabnikKomentar
trenutno13:33, 31. julij 2007Sličica za različico z datumom 13:33, 31. julij 20073.089 × 422 (360 KB)Mayaddiction~commonswiki{{Information |Description=Danse-Macabre-Wall-Painting |Source=Hrastovlje-Leaflet |Date=31.07.2007 |Author=Marjan Smerke |Permission=not needed |other_versions= }}

Globalna uporaba datoteke

To datoteko uporabljajo tudi naslednji vikiji:

Metapodatki