Pojdi na vsebino

Predloga:Predložitev ČU/komentarji

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

{{{1}}}

Dokumentacija za predlogo[poglej] [uredi] [zgodovina] [osveži]

To so mogoči samodejni komentarji pri uporabi predloge {{AFC submission|Z}}:

code Comment
Odmevnost
neo Neologizmi se štejejo za primerne le, če so v pogosti uporabi in obširno obravnavanih v virih; za to so potrebni trdni dokazi v smislu neodvisnih in zanesljivih objavljenih virov. Povezave na spletna mesta, ki so posebej namenjena promociji samega neologizma, ne dokazujejo njegove prepoznavnosti.
web Sklici te predložitve ne dokazujejo, da subjekt izpolnjuje kriterije smernice o odmevnosti; to pomeni, da je subjekt premalokrat predstavljen (pod to ne spadajo bežne omembe) v objavljenih, zanesljivih, sekundarnih virih neodvisnih od subjekta. Pred ponovno predložitvijo je potrebno v osnutek dodati dodatne sklice, ki ta merila izpolnjujejo (glejte tehnično pomoč). Če ne najdete dodatnih sklicev, tema ni primerna za Wikipedijo.
prof or academic Sklici te predložitve ne dokazujejo, da subjekt izpolnjuje kriterije smernice o odmevnosti. Osnutek mora:

Pred ponovno predložitvijo preverite, ali osnutek izpolnjuje zgornja merila. Če subjekt meril ne izpolnjuje, ni primeren za Wikipedijo.

athlete or sport Sklici te predložitve ne dokazujejo, da subjekt izpolnjuje kriterije smernice o odmevnosti; to pomeni, da je subjekt premalokrat predstavljen (pod to ne spadajo bežne omembe) v objavljenih, zanesljivih, sekundarnih virih neodvisnih od subjekta. Pred ponovno predložitvijo je potrebno v osnutek dodati dodatne sklice, ki ta merila izpolnjujejo (glejte tehnično pomoč). Če ne najdete dodatnih sklicev, tema ni primerna za Wikipedijo.
music or m or band Sklici te predložitve ne dokazujejo, da subjekt izpolnjuje kriterije smernice o odmevnosti; to pomeni, da je subjekt premalokrat predstavljen (pod to ne spadajo bežne omembe) v objavljenih, zanesljivih, sekundarnih virih neodvisnih od subjekta. Pred ponovno predložitvijo je potrebno v osnutek dodati dodatne sklice, ki ta merila izpolnjujejo (glejte tehnično pomoč). Če ne najdete dodatnih sklicev, tema ni primerna za Wikipedijo.
film Sklici te predložitve ne dokazujejo, da subjekt izpolnjuje kriterije smernice o odmevnosti; to pomeni, da je subjekt premalokrat predstavljen (pod to ne spadajo bežne omembe) v objavljenih, zanesljivih, sekundarnih virih neodvisnih od subjekta. Pred ponovno predložitvijo je potrebno v osnutek dodati dodatne sklice, ki ta merila izpolnjujejo (glejte tehnično pomoč). Če ne najdete dodatnih sklicev, tema ni primerna za Wikipedijo.
book Sklici te predložitve ne dokazujejo, da subjekt izpolnjuje kriterije smernice o odmevnosti; to pomeni, da je subjekt premalokrat predstavljen (pod to ne spadajo bežne omembe) v objavljenih, zanesljivih, sekundarnih virih neodvisnih od subjekta. Pred ponovno predložitvijo je potrebno v osnutek dodati dodatne sklice, ki ta merila izpolnjujejo (glejte tehnično pomoč). Če ne najdete dodatnih sklicev, tema ni primerna za Wikipedijo.
event Sklici te predložitve ne dokazujejo, da subjekt izpolnjuje kriterije smernice o odmevnosti; to pomeni, da je subjekt premalokrat predstavljen (pod to ne spadajo bežne omembe) v objavljenih, zanesljivih, sekundarnih virih neodvisnih od subjekta. Pred ponovno predložitvijo je potrebno v osnutek dodati dodatne sklice, ki ta merila izpolnjujejo (glejte tehnično pomoč). Če ne najdete dodatnih sklicev, tema ni primerna za Wikipedijo.
corp or inc or org Iz sklicev tega osnutka ni razvidno, da je tema primerna za članek v Wikipediji. Če povzamemo, osnutek potrebuje več objavljenih virov, ki so:
  • poglobljeni (ne le bežne omembe ali rutinske objave)
  • zanesljivi
  • sekundarni
  • strogo neodvisni od subjekta

Pred ponovno predložitvijo se prepričajte, da ste dodali sklice, ki ustrezajo vsem štirim merilom. Če dodatnih sklicev ni mogoče najti, tema ni primerna za Wikipedijo.

bio Sklici te predložitve ne dokazujejo, da subjekt izpolnjuje kriterije smernice o odmevnosti; to pomeni, da je subjekt premalokrat predstavljen (pod to ne spadajo bežne omembe) v objavljenih, zanesljivih, sekundarnih virih, neodvisnih od subjekta. Pred ponovno predložitvijo je potrebno v osnutek dodati dodatne sklice, ki ta merila izpolnjujejo (glejte tehnično pomoč). Če ne najdete dodatnih sklicev, tema ni primerna za Wikipedijo.
nn Iz sklicev tega osnutka ni razvidno, da bi bila tema primerna za članek v Wikipediji. Če povzamemo, osnutek potrebuje več objavljenih virov, ki so:

Pred ponovno predložitvijo poskrbite, da boste dodali sklice, ki ta merila izpolnjujejo. Če dodatni sklici ne obstajajo, tema ni primerna za Wikipedijo.

Neveljavne predložitve
empty or blank or prazno Žal ne moremo sprejeti praznih predložitev. Če ste besedilo vključili v članek, vendar se ne prikaže, poskrbite, da boste odstranili dodatno besedilo nad vnosom, saj se lahko zaradi tega skrije in ne prikaže.
lang|language or jezik|language Predložitev se zdi napisana v jeziku language. To je slovenska Wikipedija, zato lahko sprejmemo samo članke, napisane v slovenščini. Pred ponovno predložitvijo zagotovite kakovosten prevod vsebine v slovenščino.
test Videti je, da je ta predložitev testno urejanje in ne članek, vreden vključitve v enciklopedijo. Za nadaljnje preizkušanje urejanja uporabite peskovnik, urejanj pa ne predlagajte v pregled, razen če boste ustvarili članek, ki ga želite vključiti v Wikipedijo. Hvala.
redirect or preusmeritev To ni pravo mesto za prošnje za nove preusmeritve. Sledite navodilom na strani Wikipedija:Članki za pregled/Preusmeritve. Hvala.
BŽO in vandalizem
van Ta predložitev je bila odklonjena iz enega ali več od naslednjih razlogov:
  1. Gre predvsem za stran za napad, grožnjo ali omalovaževanje subjekta.
  2. Gre za biografijo živeče osebe brez zanesljivih virov in v celoti v negativnem tonu.
  3. Ta stran je očiten vandalizem.

Ta stran izpolnjuje eno ali več splošnih meril za hitri izbris in se lahko izbriše brez obvestila. Uporabnikom, ki bodo še naprej ustvarjali neprimerne strani, bo urejanje Wikipedije preprečeno.

ilc Vsebina te predložitve vključuje gradivo, ki ne izpolnjuje niti minimalnih standardov Wikipedije glede sprotnih sklicev. Navedite svoje vire z uporabo sklicev. Hvala.
blp or bžo Besedilo te predložitve je bilo odstranjeno iz Wikipedije. Wikipedija ima strogo politiko glede biografij živečih oseb; člankov brez virov ali z nepreverljivimi informacijami ne moremo sprejeti. Vsi članki o živečih osebah morajo biti skladni z našim pravilom o živečih osebah. Da lahko avtor te predložitve doda ustrezne vire, je besedilo strani na voljo v zgodovini strani.
Vsebina predložitve
cv or cv-n Wikipedija ne more sprejeti gradiva, kopiranega od drugod, razen če je bilo to gradivo izrecno in preverljivo objavljeno pod primerno prosto licenco ali izročeno v javno domeno ter je napisano v sprejemljivem tonuto vključuje gradivo, za katerega imate avtorske pravice. Za vsebino osnutka morate s sklici navesti zunanje vire, kot je opisano na strani Wikipedija:Navajanje virov, golo kopiranje ali tesno parafraziranje virov ni sprejemljivo. Celoten osnutek morate napisati z lastnimi besedami in strukturo.
Opomba pregledovalcem: kršitev avtorskih pravic ne puščajte v zgodovini strani. Sledite navodilom tukaj.
Administratorji: če je bila stran očiščena in vidite to obvestilo, prosimo spremenite cv v cv-cleaned v klicu {{AfC submission}}.
cv|Website or cv-n|Website Ta predložitev se zdi skopirana iz Website. Wikipedija ne more sprejeti gradiva, kopiranega od drugod, razen če je bilo to gradivo izrecno in preverljivo objavljeno pod primerno prosto licenco ali izročeno v javno domeno ter je napisano v sprejemljivem tonuto vključuje gradivo, za katerega imate avtorske pravice. Za vsebino osnutka morate s sklici navesti zunanje vire, kot je opisano na strani Wikipedija:Navajanje virov, golo kopiranje ali tesno parafraziranje virov ni sprejemljivo. Celoten osnutek morate napisati z lastnimi besedami in strukturo.
Opomba pregledovalcem: kršitev avtorskih pravic ne puščajte v zgodovini strani. Sledite navodilom tukaj.
Administratorji: če je bila stran očiščena in vidite to obvestilo, prosimo spremenite cv v cv-cleaned v klicu {{AfC submission}}.
cv-cleaned or cv-c Wikipedija ne more sprejeti gradiva, kopiranega od drugod, razen če je bilo to gradivo izrecno in preverljivo objavljeno pod primerno prosto licenco ali izročeno v javno domeno ter je napisano v sprejemljivem tonuto vključuje gradivo, za katerega imate avtorske pravice. Za vsebino osnutka morate s sklici navesti zunanje vire, kot je opisano na strani Wikipedija:Navajanje virov, golo kopiranje ali tesno parafraziranje virov ni sprejemljivo. Celoten osnutek morate napisati z lastnimi besedami in strukturo.

Ta predložitev je bila očiščena avtorsko zaščitene vsebine, vidnost le-te v zgodovini strani pa je zameglil administrator. Če bo vsebina ponovno predložena (in tedaj ne bo več povzročala težav z avtorskimi pravicami), se jo lahko ponovno pregleda.

cv-bot cv-bot
source or viri Ta predložitev ni zadostno podprta z zanesljivimi viri. Zanesljivi viri so potrebni, da se informacije lahko preverijo. Če potrebujete pomoč pri navajanju virov, glejte Pomoč:Sklicevanje za začetnike in Wikipedija:Navajanje virov.
not or ni Ta predložitev ni primerna za Wikipedijo. Za več informacij si preberite, kaj Wikipedija ni.
news or oneevent or novica Ta predložitev je podobna novičarskemu poročanju o posameznem dogodku, ki morda ni dovolj prepoznaven za članek v Wikipediji. Za več informacij glejte Wikipedija:Kaj Wikipedija ni.
dict or d or slovar Wikipedija je enciklopedija in ne slovar. Ne moremo sprejeti člankov, ki le malo presegajo slovarske opredelitve besed ali okrajšav. Dober članek se mora začeti z dobro opredelitvijo, vendar nato poglobljeno obravnavati članek. Če želite, lahko slovarske opredelitve ustvarjate v Wikislovarju, ki pa je slovar. Prosimo, tako storite, le, če te ustrezajo merilom Wikislovarja za vključitev. Ta med drugim zahtevajo preverljivost besede ali fraze z jasno široko uporabo ali pojavljanjem v občilih, kar pomeni vsaj tri neodvisne pojavitve v obdobju najmanj enega leta.
plot Predlagani članek ni primeren za Wikipedijo. Ker je Wikipedija enciklopedija, morajo članki o domišljijskih temah obravnavati njihov kontekst v vsakodnevnem življenju in vsebovati z viri podprto analizo, navajati podatke o razvoju dela, njegovem zgodovinskem pomenu idr. ter ne biti samo povzetek zgodbe. To vsebino boste morda lahko dodali v obstoječ članek. Ker lahko Wikipedijo ureja vsakdo, lahko to storite sami.
plot|Pagename Predlagani članek ni primeren za Wikipedijo. Ker je Wikipedija enciklopedija, morajo članki o domišljijskih temah obravnavati njihov kontekst v vsakodnevnem življenju in vsebovati z viri podprto analizo, navajati podatke o razvoju dela, njegovem zgodovinskem pomenu idr. ter ne biti samo povzetek zgodbe. To vsebino boste morda lahko dodali v obstoječ članek, npr. '''Pagename'''. Ker lahko Wikipedijo ureja vsakdo, lahko to storite sami.
joke or šala Zdi se, da je vaša predložitev poskus, da bi se pošalili, in ne, da bi prispevali preverljivo vsebino. Wikipedija vsebuje samo preverljiva dejstva, zato vaše predložitve trenutno ne moremo sprejeti.
Težave z dikcijo
essay or esej Ta predložitev se bolj bere kot esej kot enciklopedični članek. Predložitve morajo povzemati informacije v zanesljivih sekundarnih virih in ne smejo vsebovati mnenj ali izvirnega raziskovanja. O temah pišite na nepristranski način, ki ustreza enciklopediji.
ns or npov Ta predložitev ni videti napisana na nepristranski, formalen in objektiven način. Napišite svojo vsebino bolj enciklopedično. Pazite tudi, da ne uporabljate zavajajočih fraz, ki promovirajo temo.
reklama or advert or spam Ta predložitev se bere bolj kot oglas kot enciklopedičen članek. Enciklopedični članki morajo biti napisani na nepristranski način ter se morajo sklicevati na neodvisne, zanesljive objavljene vire in ne zgolj na gradivo, ki ga je ustvaril avtor članka. To je pomembno, da se zagotovita preverljivost vsebine Wikipedije in odmevnost obravnavanih tem. Če še vedno menite, da je ta tema vredna vključitve v Wikipedijo, napišite osnutek tako, da bo skladen s temi pravili.
Podvojeni članki
exists Hvala za vašo predložitev, vendar tema tega članka že obstaja v Wikipediji.
exists|Pagename Hvala za vašo predložitev, vendar tema tega članka že obstaja v Wikipediji. Poiščete in izboljšate jo lahko na naslovu '''Pagename'''.
duplicate or dup This appears to be a duplicate of another submission which is also waiting to be reviewed. To save time we will consider the other submission and not this one.
podvojitev|Title or duplicate|Title or dup|Title This appears to be a duplicate of another submission, Title, which is also waiting to be reviewed. To save time we will consider the other submission and not this one.
Drugo
context or kontekst Ta predložitev ne zagotavlja zadostnega konteksta za tiste, ki niso seznanjeni s področjem vsebine. Za informacije, kako izboljšati svojo predložitev, si preberite vodnik za pisanje boljših člankov.
mergeto or merge or združi Predlagani članek nima dovolj vsebine, da bi lahko obstajal kot samostojen članek, lahko pa bi ga združili z obstoječim člankom o isti temi. Ker lahko Wikipedijo ureja vsakdo, lahko te informacije dodate sami. Hvala.
mergeto|Pagename or merge|Pagename Predlagani članek nima dovolj vsebine, da bi lahko obstajal kot samostojen članek, lahko pa bi ga združili z obstoječim člankom na naslovu '''Pagename'''. Ker lahko Wikipedijo ureja vsakdo, lahko te informacije dodate sami. Hvala.
afd or mhi Žal je bil ciljni članek v preteklosti izbrisan in ga ni mogoče ustvariti, ker je ciljna stran zaščitena. Na strani Wikipedija:Prošnje za administratorsko pomoč zaprosite za odstranitev zaščite. Nato boste predložitev lahko prestavili v imenski prostor članka. Hvala za vaš predlog in sprejmite naše opravičilo zaradi nevšečnosti.
reason|Razlog or razlog|Razlog Razlog