Kategorija:Strani Wikipedije z nenavadno uporabo ((dokumentacija))

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

To je Wikipedijina vzdrževalna kategorija.

Ta kategorija se napolni avtomatsko s pomočjo predloge {{dokumentacija}} oz . {{documentation}}. Predloga zazna in poroča o nekaterih tipih svoje nenavadne uporabe. Na ta način se hitro lahko najde takšne strani in se jih popravi.

Najpogostejša popravila, ki jih je potrebno postoriti:

  • Predloga {{dokumentacija}} se uporablja v podstraneh /dok ali /testniprimeri. Popravi tako, da odstraniš predlogo {{dokumentacija}} iz podstrani, tega tipa. Obstajajo nekateri primeri, kjer se predloga uporablja za kreacijo dokumentacije, v tem primeru je pravilno, da se dokumentacija prikaže na strani /testniprimeri.
  • Obstaja pogovorna stran za /peskovnik ali /testniprimeri, ki je večja od 200 bytov, prevelika za samo redirekcijo. Običajno sta za to dva razloga:
    • Lahko vsebuje razpravo. Takšne pogovorne strani se redko pregledujejo in naj se zato preusmerijo na pogovorne strani predloge same. Premakni te razprave na pogovorno stran predloge in naredi preusmeritev pogovorne strani /peskovnik ali /testniprimeri na pogovorno stran predloge same.
    • Lahko vsebuje peskovnik ali testne primere. Podstrani /peskovnik in /testniprimeri naj bi običajno bile v svojem prostoru, ne v prostoru pogovornih strani. Premakni testno kodo v predlogin /peskovnik ali /testniprimeri in naredi preusmeritev teh pogovornih strani na pogovorno stran predloge same.
  • Drugi problemi: Ostali primeri so zaradi namena debuggiranja, da se vidi kako se predloga {{dokumentacija}} uporablja. Ne poskušajte odpravljati teh drugih stvari, ki so tukaj na seznamu. Funkcija debug lahko poroča o stvareh, ki niso resnični problem.

Podkategorije v tem seznamu niso podkategorije v običajnem pomenu. Podkategorije pomotoma uporabljajo polje {{dokumentacija}} in zato prav tako potrebujejo popravilo.

Nekateri primeri so prezahtevni ali pa je stran zaščitena, da je ne morete urejevati - ne skrbite. Izkušenejši urejevalci in administratorji bodo posamezne primere, ki se nahajajo v tej kategoriji, pregledali. MediaWiki izvaja osveževanje seznamov kategorij (kot je tudi ta spodaj) z nizko prioriteto. To je zaradi zasdenosti strežnikov in včasih lahko traja več dni, da je stran odstranjena iz seznama, čeprav je bila že popravljena. Običajno pa je stran odstranjena v nekaj urah.

Včasih moraš stran osvežiti, da vidiš svoje popravke in se iznebiš te kategorije na dnu svoje strani.

Za več informacija Pogovor o predlogi:Dokumentacija.

Strani v kategoriji »Strani Wikipedije z nenavadno uporabo ((dokumentacija))«

Ta del kategorije vsebuje 2 naslednji strani, od skupno 2.