Založba Goga: Razlika med redakcijama

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Izbrisana vsebina Dodana vsebina
{{s.ki
Brez povzetka urejanja
Vrstica 17: Vrstica 17:
07 393 08 01
07 393 08 01
goga@zalozba-goga.si
goga@zalozba-goga.si
www.park-on.net

Redakcija: 13:09, 1. avgust 2007

Leto 1998, dolenjska metropola: stare in obrabljene hiše, povsem pošev nagnjene nad cesto. Zelo malo ljudi še mora biti po hišah, izvečine so že opustili življenje. A kar naenkrat – DOGODEK V MESTU GOGA! Skupina neugnanih mladih ustvarjalcev je združila moči in rodila se je KNJIGA. Nato še ena. In še in še ... Marsikateri naključni prebivalec je bil primoran zopet oprijeti se življenja ... (op. arhaični tekst, parafraziran Slavko Grum!)

Od tistih časov je Založba GOGA razširila svojo dejavnost na mnoga področja promoviranja umetnosti in kulture. Pod njenim okriljem se odvija cela vrsta kvalitetnih literarnih, glasbenih, filmskih in ostalih prireditev, od klasičnih literarnih večerov, večerov interpretacij, etno-jazz koncertov, pa do literarnih in glasbenih delavnic, lutkovnih predstav, letnega kina in fotografskih ter filmskih natečajev. Gogin založniški program obsega troje področij. Že od samih začetkov izhaja mesečnik Park, s perečimi lokalnimi in globalnimi tematikami ter prepoznavnim grafičnim oblikovanjem, Glasbena zbirka GogaMusica poskuša pokrivati kvalitetno domačo produkcijo jazz, etno, šanson ali latino zvrsti, ki so praviloma tržno manj zanimive in se jih ostale založbe zato izogibajo, največji poudarek pa je seveda na knjigah. Literarna zbirka GOGA je usmerjena v izdajanje zgolj sodobne leposlovne literature, tako domače kot tuje, edini kriterij je kvaliteta.

S knjigarno GOGA v strogem mestnem jedru so popestrili knjigarniško ponudbo v Novem mestu in ponudili nadvse prijetno zatočišče vsem ljubiteljem branja, ki si ob skodelici kave ali čaja lahko v njej preberejo periodične publikacije, dnevne časopise in seveda knjige.

Založba GOGA danes predstavlja pomemben kulturni in intelektualni center, ki zaznamuje dolenjski kulturni utrip, hkrati pa pomembno nagovarja celoten slovenski prostor.

Vse podrobnosti o avtorjih, ki so svoje knjige ali zgoščenke izdali pri Založbi GOGA iz Novega mesta, lahko najdete na spletnem naslovu: www.zalozba-goga.si.

Založba GOGA Glavni trg 6 8000 Novo mesto 07 393 08 01 goga@zalozba-goga.si www.park-on.net