Legolas Zelenolisti: Razlika med redakcijama

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Izbrisana vsebina Dodana vsebina
Brez povzetka urejanja
Brez povzetka urejanja
Vrstica 4: Vrstica 4:


Legolas je eden izmed deveterice [[Bratovščina prstana|Bratovščine prstana]], v katero ga določi [[Elrond]].
Legolas je eden izmed deveterice [[Bratovščina prstana|Bratovščine prstana]], v katero ga določi [[Elrond]].
Za časa Vojne Prstana je star približno 2931 let, vendar ta podatek ni v nobeni [[Tolkien]]ovi [[Knjiga|knjigi]] natančno podan, zatorej je le špekulacija. Legolas je bil Bratovščini zelo v pomoč, saj je izvrsten mečevalec in še tisočkrat boljši lokostrelec. A njegova zvestoba in prijateljstvo sta bili v še večjo podporo sodrugim. Po končani vojni za Prstan je s škratom [[Gimli|Gimlijem ]]odšel v Fangorn in nato domov v Zelengaj, kjer je spoznal Cirdanovo hčerko Auroro. Thranduil in Legolas sta viline iz Gozdnega kraljestva nato popeljala v Ithilien, ki je spet postal najlepša dežela v Srednjem svetu. Tam je Legolasa okronal [[Gandalf]] in Thranduil je svojo krono predal sinu. Znano je tudi, da se je Legolas poročil z Auroro in pošteno ter modro vladal Ithilienu. Ko pa je naposled prišel konec kralja Elessarja, je Legolas zgradil ladjo in, skupaj z Gimlijem in Auroro, odšel na Zahod. Tako je naposled le izpolnil svojo srčno željo.
Za časa Vojne Prstana je star približno 2931 let, vendar ta podatek ni v nobeni [[Tolkien]]ovi [[Knjiga|knjigi]] natančno podan, zatorej je le špekulacija. Legolas je bil Bratovščini zelo v pomoč, saj je izvrsten mečevalec in še tisočkrat boljši lokostrelec. A njegova zvestoba in prijateljstvo sta bili v še večjo podporo sodrugim. Po končani vojni za Prstan je s škratom [[Gimli|Gimlijem ]] odšel v Fangorn in nato domov v Zelengaj, kjer je spoznal Cirdanovo hčerko Auroro. Thranduil in Legolas sta viline iz Gozdnega kraljestva nato popeljala v Ithilien, ki je spet postal najlepša dežela v Srednjem svetu. Tam je Legolasa okronal [[Gandalf]] in Thranduil je svojo krono predal sinu. Znano je tudi, da se je Legolas poročil z Auroro in pošteno ter modro vladal Ithilienu. Ko pa je naposled prišel konec kralja Elessarja, je Legolas zgradil ladjo in, skupaj z Gimlijem in Auroro, odšel na Zahod. Tako je naposled le izpolnil svojo srčno željo.


{{Tolkien-Vilini}}
{{Tolkien-Vilini}}

Redakcija: 15:23, 31. januar 2007

Predloga:Tolkien-spoiler

Legolas je princ gozdnih vilinov iz Mrkolesja oziroma Zelengaja. Je sin Thranduila, vilinskega kralja te gozdne dežele in Gozdnega kraljestva.

Legolas je eden izmed deveterice Bratovščine prstana, v katero ga določi Elrond. Za časa Vojne Prstana je star približno 2931 let, vendar ta podatek ni v nobeni Tolkienovi knjigi natančno podan, zatorej je le špekulacija. Legolas je bil Bratovščini zelo v pomoč, saj je izvrsten mečevalec in še tisočkrat boljši lokostrelec. A njegova zvestoba in prijateljstvo sta bili v še večjo podporo sodrugim. Po končani vojni za Prstan je s škratom Gimlijem odšel v Fangorn in nato domov v Zelengaj, kjer je spoznal Cirdanovo hčerko Auroro. Thranduil in Legolas sta viline iz Gozdnega kraljestva nato popeljala v Ithilien, ki je spet postal najlepša dežela v Srednjem svetu. Tam je Legolasa okronal Gandalf in Thranduil je svojo krono predal sinu. Znano je tudi, da se je Legolas poročil z Auroro in pošteno ter modro vladal Ithilienu. Ko pa je naposled prišel konec kralja Elessarja, je Legolas zgradil ladjo in, skupaj z Gimlijem in Auroro, odšel na Zahod. Tako je naposled le izpolnil svojo srčno željo.