Zoran Lešnik: Razlika med redakcijama

Jump to navigation Jump to search
dodanih 22 zlogov ,  pred 1 letom
brez povzetka urejanja
Brez povzetka urejanja
Brez povzetka urejanja
'''Zoran Lešnik''', [[Slovenci|slovenski]] [[novinar]] in [[politik]], * [[21. september]] [[1936]], † [[15. maj]] [[2019]].
 
Že konec 60. let je bil izvoljen v republiški zbor Skupščine SRS.
 
Kot mlad kmetijski  tehnik je delal v kmetijskih organizacijah in na terenu pomagal širiti strokovno znanje slovenskogoriških kmetovalcev. Pričel je pisati članke in reportaže iz podeželja  za različne časopise, med drugim za tednik Kmečki glas, v katerem je postal poklicni novinar. Novinarska pot ga je nato vodila na Radio Maribor in od tam na TV dopisništvo Maribor. Bil j novinar, komentator in urednik RTV. Pripravljal je TV oddajo Ljudje in zemlja.
 
Že konec 60. let je bil izvoljen v republiški zbor Skupščine SRS.
Aktiven je bil tudi v lokalni samoupravi. Ima veliko zaslug za nastanek in razvoj samostojne občine Pesnica, ki jo je kot predsednik občinske skupščine vodil med leti 1986-1990.  Dolga leta je bil aktivni član in funkcionar  Prostovoljnega gasilskega društva Pesnica. Veliko je delal v različnih društvih in organizacijah v Krajevni skupnosti Pesnica pri Mariboru in v Občini Pesnica. Bil je poslanec Demokratične stranke upokojencev Slovenije – DeSUS v Državnem zboru Republike Slovenije v njegovem drugem sklicu med leti 1996 – 2000. Leta 2016 je bil razglašen za častnega občana Občine Pesnica.
 
Aktiven je bil tudi v lokalni samoupravi. Ima veliko zaslug za nastanek in razvoj samostojne [[Občina Pesnica|občine Pesnica]], ki jo je kot predsednik občinske skupščine vodil med leti 1986-1990.  Dolga leta je bil aktivni član in funkcionar  Prostovoljnega gasilskega društva Pesnica. Veliko je delal v različnih društvih in organizacijah v Krajevni skupnosti Pesnica pri Mariboru in v Občini Pesnica. Bil je poslanec Demokratične stranke upokojencev Slovenije – DeSUS v Državnem zboru Republike Slovenije v njegovem drugem sklicu med leti 1996 – 2000. Leta 2016 je bil razglašen za častnega občana Občine Pesnica.
 
== Sklici ==
425

urejanj

Navigacijski meni