Medellín: Razlika med redakcijama

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Izbrisana vsebina Dodana vsebina
Wayfarer (pogovor | prispevki)
m Kolumbija -> Kolumbiji, Bogota -> Bogoti
Vrstica 1: Vrstica 1:
[[slika:Montage de Medellín, julio de 2017.jpg|thumb|]]
[[slika:Montage de Medellín, julio de 2017.jpg|thumb|]]
'''Medellín''', uradno občina Medellín ([[špansko]]: Municipio de Medellín), je drugo največje mesto v Kolumbija, po [[Bogota]], in glavno mesto oddelka Antioquia. Nahaja se v dolini Aburrá, osrednji regiji Andov v Južni Ameriki. Po podatkih nacionalnega upravnega oddelka za statistiko je mesto od leta 2017 po ocenah 2,5 milijona prebivalcev. S svojo okolico, ki vključuje devet drugih mest, je metropolitansko območje Medellín po številu prebivalcev druga največja mestna aglomeracija v [[Kolumbija]]. več kot 3,7 milijona ljudi.
'''Medellín''', uradno občina Medellín ([[špansko]]: Municipio de Medellín), je drugo največje mesto v Kolumbiji, po [[Bogota|Bogoti]], in je glavno mesto oddelka Antioquia. Nahaja se v dolini Aburrá, osrednji regiji Andov v Južni Ameriki. Po podatkih nacionalnega upravnega oddelka za statistiko je mesto od leta 2017 po ocenah 2,5 milijona prebivalcev. S svojo okolico, ki vključuje devet drugih mest, je metropolitansko območje Medellín po številu prebivalcev druga največja mestna aglomeracija v [[Kolumbija]]. več kot 3,7 milijona ljudi.


== Zunanje povezave ==
== Zunanje povezave ==

Redakcija: 12:16, 19. november 2020

Medellín, uradno občina Medellín (špansko: Municipio de Medellín), je drugo največje mesto v Kolumbiji, po Bogoti, in je glavno mesto oddelka Antioquia. Nahaja se v dolini Aburrá, osrednji regiji Andov v Južni Ameriki. Po podatkih nacionalnega upravnega oddelka za statistiko je mesto od leta 2017 po ocenah 2,5 milijona prebivalcev. S svojo okolico, ki vključuje devet drugih mest, je metropolitansko območje Medellín po številu prebivalcev druga največja mestna aglomeracija v Kolumbija. več kot 3,7 milijona ljudi.

Zunanje povezave