Žrelo 2: Razlika med redakcijama

Jump to navigation Jump to search
dodanih 17 zlogov ,  pred 3 meseci
m
m (tn.)
Ko se na otoku Amity odpre nov hotel, velik beli morski pes v morju ubije dva potapljača, ki fotografirata potopljeno ribiško ladjo Orca ob obali otoka Amity. Njuna kamera med napadom pade z rok na morsko dno in fotografira obraz morskega psa, preden je naslednji dan objavljena. Kmalu morski pes ubije žensko smučarko na vodi. Voznica čolna posluša morskega psa ubiti z gorivom za plin in pištolo. Vendar to povzroči velikansko [[Eksplozija|eksplozijo]] čolna kar ubije voznico, morskemu psu pa močno opeče njegov desni del obraza.
 
Glavni trup [[Kiti|kita]], ki ima smrtne rane, valovi naplavijo na obalo. Šef policije Martin Brody meni, da je za te dogodke odgovoren morski pes. Brody pojasni zaskrbljenost županu Larryju Vaughnu, ki izraža dvom, da ima mesto še en problem morskega psa, po dogodkih [[Žrelo (film)|prejšnjega filma]]. Brody nato od uničenega gliserja najde plavajoče naplavine in ostanke zgorelih kosov lesa. Brody pokliče Matta Hooperja na pomoč, vendar je nedosegljiv, ker je na [[Antarktika|Antarktiki]] na raziskovalni odpravi. Brody svojemu sinu Mikeu prepove, da bi veslal na morju zaradi skrbi za njegovo varnost, namesto tega pa ga na plažo prepustil zaposlitvi, kar je zelo hudo za Mikea.
 
Naslednji dan Brody opazuje z opazovalnega stolpa na plaži in povzroči paniko, potem ko se moški zamenja za morskega psa in se šali, ko Brody hoče streljal nanj s pištolo. Vendar se njegovi strahovi potrdijo, ko so fotografije iz potapljačeve kamere obdelane, na eni od njih pa je prikazan posnetek morskega psa. Ko ga predstavi mestnemu svetu, nočejo verjeti, da gre za morskega psa, in Brodyja glasujejo za šefa policije, pri čemer edini odstop prihaja od župana.
Medtem morski pes napade skupino in udari v enega od njihovih čolnov ter v večjem kaosu povzroči, da zrušijo vsa [[Jadro|jadra]]. Mike v nezavesti pade v vodo pri čemer ga morski pes skoraj požre. Edini par, katerega jadrnica še vedno ostanev normalnem položaju, ga komaj izvleče in pusti ostale, da jih odpeljejo na obalo in poiščejo pomoč, medtem ko Sean in ostali ostanejo na razbitinah zapletenih čolnov. Morski helikopter obalne straže, s katerim je Brody vzpostavil stik, prispe, da jih odvleče na obalo, toda morski pes se priklene na zračne blazine helikopterja, tako da ga prevrne in utopi pilota. Nato Seana Marge reši iz vode.
 
Brody najde Mika, ki ga obvesti o situaciji ter se opraviči, ker ni vedel za morskega psa;  Brody sprejeme njegovo opravičilo, medtem ko mu reče, naj se umakne na varno, nato pa poišče druge na Cable Junction, majhnem otoku, v katerem je električna postaja, ki napaja Amity z [[Elektrika|elektriko]]. Tolčenje in udarjanje, ki ropota pod vodo, pritegneta morskega psa, ki znova napade, zaradi česar se približa policijski ladji. Poskuša jih povleči z vitlom, vendar namesto tega zatakne podvodni napajalni kabel. Naslednja poteza morskega psa pošlje večino najstnikov v vodo in oni plavajo do roba Cable Junction, medtem ko Jackie Peters, Mike in Sean še vedno ostanejo na čolnih. Brody s pomočjo napihljivega splava z veslom tolče po napajalnem kablom, da bi morskega psa privabil k sebi, kabel pa pridrži pred seboj. Brody izpusti kabel v trenutku, ko morski pes ugrizne vanj. Močna elektrika strese in ubije morskega psa. Brody pobere Seana in Jackie, ki se pridružita ostalim na Cable Junctionu in nato skupaj čakajo na reševanje.
 
== Vloge ==

Navigacijski meni