Uporabniški pogovor:IP 213: Razlika med redakcijama

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Izbrisana vsebina Dodana vsebina
Brez povzetka urejanja
IP 213 (pogovor | prispevki)
Oznaka: Izboljšani urejevalnik wikikode
Vrstica 25: Vrstica 25:


{{unsigned|Lenart Sušnik}}
{{unsigned|Lenart Sušnik}}

:Hvala. Dovolj je, če je vir korektno naveden v geslu, meni ni treba ničesar dokazovati.

:Sicer pa se na WP po dogovoru in običaju tikamo. [[Uporabnik:IP 213|IP 213]] ([[Uporabniški pogovor:IP 213|pogovor]]) 13:28, 3. februar 2020 (CET)

Redakcija: 14:28, 3. februar 2020

Na vprašanja najrajši odgovarjam tu, saj je bolj pregledno.

Arhiv

Stari pogovori so v kleti.

Lahko mogoče pomagaš pri tejle zagati: [1]? LP, Jalen (pogovor) 15:10, 1. marec 2019 (CET)[odgovori]

Žal nimam pametnega odgovora. IP 213 (pogovor) 17:14, 2. marec 2019 (CET)[odgovori]

Portugalska imena

Prosim, da pogledaš ta pogovor in mi pomagaš pri zapisu portugalskih imen. Skušam namreč sestaviti članek o Portugalskem imperiju, pa bi mi tvoj napotek prišel prav tudi pri prevodu in pregibanju drugih imen. Prav v zvezi z imenom João, me je npr članek o pogodbi povsem zavedel, da sem sprejel španski prevod Juan (in se opravičujem pokojnemu kralju, da sem ga nazval prav kot njegovi nasprotniki!). --Radek (pogovor) 10:25, 22. januar 2020 (CET)[odgovori]

Trdina

Spoštovani! (navada - železna srajca) Moje popravljanje po spominu se je izkazalo za dokaj zanesljivo, a vseeno hvala, da ste me opozorili na korektnost pri navajanju virov. Ker sem Trdinove spomine v kjigi Moje življenje bral z wikivira, pri virih ne moram navesti točne strani, upam da bo navedba knjige zadostovala :) Če ste še vedno v dvomih, vam bom odlomek, v katerem se večina navedenih informacij izkaže za resnične, citiral:

"Hrvaški birokrati in njih zaveznik Vončina so se igrali ne le z mojo usodo, ampak tudi s svojim dobrim glasom in poštenjem. Obe zemeljski sodišči sta izrekli s svojo rešitvijo, da smatrata moje tožnike za zlobne lažnike in klevetnike.

Zdaj mi je izplačala državna blagajnica prècej tisti dve tretjini moje plače, ki sta mi bili po ukazu deželne vlade pridržani. Zdaj bi bil tudi brez zapreke lahko prišel nazaj v državno službo. Iz Zagreba se mi je namignilo, naj prosim za katero mesto v senjski ali vinkovški gimnaziji. Jaz pa nisem maral več služiti, ker sem bil do grla sit državne sužnosti in grdobij, ki so njen nasledek. Prosil sem vlado, da mi naznači pokojnino, kar se je po daljšem oklevanju tudi zgodilo.

Vlada bana Raucha me je hotela po zahtevanju sabora zopet namestiti in me potrditi za Zagreb, jaz pa sem užival rajši mirno svojo mikroskopično pokojnino, nego da bi se vrnil iznova v vrtinec politične kolobocije, ki je zagrenila uradnikom vsak kosec bornega kruha. Pa kako bi bil jaz mogel z mirno dušo zopet služiti pod nadzorstvom svojega premaganega sovražnika Jurkovića?! On bi se bil hotel brez dvojbe maščevati za svoj sramotni poraz. Šel sem torej v pokoj po trinajstletni državni službi."

Če se želite prepričati še na lastne oči, lahko s ctrl+F odlomek zlahka najdete na wikiviru

-Ta nepodpisani komentar je dodal Uporabnik:Lenart Sušnik (pogovorprispevki).

Hvala. Dovolj je, če je vir korektno naveden v geslu, meni ni treba ničesar dokazovati.
Sicer pa se na WP po dogovoru in običaju tikamo. IP 213 (pogovor) 13:28, 3. februar 2020 (CET)[odgovori]