Bronson (film): Razlika med redakcijama

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Izbrisana vsebina Dodana vsebina
Engelbert (pogovor | prispevki)
m pp
 
Vrstica 57: Vrstica 57:
[[Kategorija:Biografski filmi]]
[[Kategorija:Biografski filmi]]
[[Kategorija:Zaporniški filmi]]
[[Kategorija:Zaporniški filmi]]
[[Kategorija:Kriminalno dramski filmi]]

Trenutna redakcija s časom 10:44, 14. januar 2020

Bronson
RežijaNicolas Winding Refn
ProdukcijaRupert Preston Danny Hansford
ScenarijBrock Norman Brock Nicolas Winding Refn
VlogeTom Hardy

Kelly Adams

Luing Andrews
FotografijaLarry Smith
MontažaMatthew Newman
Datum izida
2008
Dolžina
92 minut
DržavaZdruženo kraljestvo
Jezikangleški

Bronson (izvirno angleško Bronson) je britanski biografski film režiserja Nicolasa Winding Refna iz leta 2008.

Bronson, britanski biografski film iz leta 2008 s Tomom Hardyem v glavni vlogi, sledi življenjski zgodbi zloglasnega zapornika Michaela Gordon Petersona oz. Charlesa Bronsona, kakor ga je poimenoval promotor njegovih bojev. Kljub temu, da je bil rojen v spoštovano družino srednjega razreda, je Peterson postal eden izmed najbolj nevarnih kriminalcev Združenega kraljestva in je poznan po temu, da je skoraj celotno odraslo življenje preživel v samicah po raznih zaporih Velike Britanije. Film je posnet z obilico trpkega humorja in briše črto med komedijo in grozljivko.

Zgodba[uredi | uredi kodo]

Leta 1974 se vročekrvni 19-letnik po imenu Michael Peterson odloči, da si hoče ustvariti ime in tako z doma izdelano odrezano puško in glavo polno sanj poskuša oropati poštni urad. Hitro ujet in prvotno obsojen na sedem let zapora, Peterson preživi nadaljnih 34 let življenja za rešetkami, od katerih jih trideset preživi v samici. Med tem časom Michael Petersen, fant, izgine v pozabo in Charles Bronson, njegov zvezdniški alter ego, prevzame vajeti.

Snemanje[uredi | uredi kodo]

Za vlogo v filmu, je Hardy večkrat telefoniral z resničnim Charlesom Bronsonom , preden sta se srečala v živo. Med njunimi srečanji je bil Bronson tako impresioniran nad tem, kako zelo je Hardy ojačal svoje telo in kako dobro ga je oponašal, da si je obril svoje znamenite brke, da jih je lahko Hardy uporabil v filmu. Film je bil posnet v St. Anne in okolici, Sherwoodu, Worksopu in v krajih okoli Nottinghama in Nottinghamshira. Pošta prikazana na začetku filma se nahaja v Lostwithielu, Cornwall. Režiser Nicholas Winding Refn ni smel obiskati Bronsona v zaporu ker ni bil državljan Velike Britanije. Dovoljena sta bila samo dva klica med njim in Charlesom Bronsonom.

Vloge[uredi | uredi kodo]

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]