Čudežna polja: Razlika med redakcijama

Jump to navigation Jump to search
odstranjenih 633 zlogov ,  pred 2 letoma
 
V svoji karieri so posneli dva singla, 11 LP plošč, kaset in CD plošč, od katerih jih je šest doseglo zlato naklado, pet pa srebrno. Njihove avtorske skladbe so izšle tudi še na mnogih kompilacijah v Sloveniji in takratni Jugoslaviji. Med drugim so nastopili na vseh največjih festivalih nekdanje Jugoslavije (Opatija, Split, Zagreb, Beograd) in slovenskih (Slovenski popevki, na sedmih MMS, na enajstih festivalih Narečne popevke, Pop delavnici ...), ter festivalih in koncertih drugod po Evropi. Na festivalu v Gradcu so leta 1980 osvojili prvo nagrado z izvedbo svojega Beatles showa, več najvišjih nagrad pa so osvojili tudi na festivalih v Jugoslaviji in Sloveniji.
 
V začetku začetka devetdesetih sta se Slavc Kovačič in Gorazd Elvič v samostojnem projektu kot duo "Spidi in Gogi" - Kavčič kot Spidi in Elvič Gogi oddaljila od skupine Čudežna polja in osvojila tudi otroško občinstvo, izvajala sta avtorske in prevzete otroške pesmi in zabavno-igrani program s katerim sta nastopala po otroških prireditvah, kar nekaj časa pa sta imela tudi svojo TV oddajo "Spidi in Gogi šov". Sicer so Čudežniki že pred tem igrali za otroke s hiti kot so bili Tike tike tačke in Speedy Gonzales, Kovačič pa je nastopal tudi na otroškem delu festivala Melodij morja in sonca (pozneje FeNS).
 
Med letoma 2003 in 2009 skupina Čudežna polja ni bila preveč aktivna, februarja 2010 pa so na željo [[Dragan Bulič|Dragana Buliča]], glasbenega urednika RTV Slovenija, nastopili na velikem koncertu legend v Hali Tivoli, skupaj s še nekaterimi legendami 60. in 70. let.
3.171

urejanj

Navigacijski meni