Ludvik Augustič: Razlika med redakcijama

Jump to navigation Jump to search
dodanih 542 zlogov ,  pred 2 letoma
brez povzetka urejanja
 
==Življenjepis==
Rodil se je 18. aprila 1809 v [[Markišavci|Markišavcih]] v stari ugledni plemiški družini, ki je bilaleta povzdignjena[[1686]] vod plemiškikralja stan[[Leopold v 17I. stoletju,Habsburški|Leopolda očetuI.]] ''Dominusu''prejela Francuplemiško pl. Agustich-ulistino in materigrb. ''Domini''Njegov Frančiškioče Cziganyje debil Zagorhida.ugledni Krstnasodniški botra sta bilaprisednik ''Dominus'' PeterFranc pl. KregarAgustich, inmati pa ''Domina'' ElizabetaFrančiška pl. LippichCzigany de Korong.Karicsa Poročeniz jestare bilplemiške združine, Julijanoki pl.je Zanatyrezidirala - njun sin je bilv [[Imre AugustičMarkišavci|Markišavcih]]. LetaKrstna 1835botra jesta postalbila županijski''Dominus'' zapriseženecPeter (sodelovalpl. je pri urejanju občinskih upravnihKregar in sodnih''Domina'' zadev),Elizabeta trinajst let kasneje pa okrajni glavarpl. LetaLippich 1863de je postal višji okrajni glavar (ozKorong. višji plemiški sodnik), z reorganizacijo županije pa je leta 1872 znova postal okrajni glavar. To funkcijo je opravljal do 31. decembra 1883. Umrl je 4. maja 1885.
Leta 1835 je postal sodniški prisednik Železne županije (sodeloval je pri urejanju občinskih upravnih in sodnih zadev), trinajst let kasneje pa okrajni glavar. Leta 1863 je postal višji okrajni glavar (oz. višji plemiški sodnik), z reorganizacijo županije pa je leta 1872 znova postal okrajni glavar. To funkcijo je opravljal do 31. decembra 1883. Umrl je 4. maja 1885.
 
Poročil se je 11. februarja [[1833]] v [[Tišina|Tišini]] z Julijano pl. Zanathy iz kraja [[Nemeshollós]] v Železni županiji, ki je bila bila hčerka Franca pl. Zanathy-ja in Elizabete pl. Bedőcs. Poročni priči sta bila ugledni okrajni glavar ''Spectabilis Dominus'' Jožef pl. Sohar iz [[Markišavci|Markišavec]] in ugledni sodniški prisednik ''Dominus'' Ignac pl. Gombossy. V zakonu so se jima rodili:
* [[Imre Augustič]] (1837-1879)
 
== Viri ==
927

urejanj

Navigacijski meni