Občilo: Razlika med redakcijama

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Izbrisana vsebina Dodana vsebina
vvv
rv
Vrstica 1: Vrstica 1:
'''bčilo''' ali '''medij''' je vsako [[komunikacija|komunikacijsko]] sredstvo, na primer [[knjiga]], [[časopis]], letak, [[plakat]], v sodobni komunikaciji pa tudi [[radio]], [[televizija]], [[internet|medmrežje]]. Za občila, ki so dostopna široki javnosti, pravimo, da so [[množično občilo|množična občila]]. Medij ni samo sredstvo, ampak tudi ime za družbeno inštitucionalizirani način komuniciranja. Ločimo medije opazovanja in zaznavanja (mikroskop, teleskop, stetoskop), medije shranjevanja in obdelave (tisk, film, gramofon, luknjane kartice, digitalni nosilci), medije prenosa in medije komunikacije (pošta, TV-mreža, telefon, radio). in vse je čudn
'''Občilo''' ali '''medij''' je vsako [[komunikacija|komunikacijsko]] sredstvo, na primer [[knjiga]], [[časopis]], letak, [[plakat]], v sodobni komunikaciji pa tudi [[radio]], [[televizija]], [[internet|medmrežje]]. Za občila, ki so dostopna široki javnosti, pravimo, da so [[množično občilo|množična občila]]. Medij ni samo sredstvo, ampak tudi ime za družbeno inštitucionalizirani način komuniciranja. Ločimo medije opazovanja in zaznavanja (mikroskop, teleskop, stetoskop), medije shranjevanja in obdelave (tisk, film, gramofon, luknjane kartice, digitalni nosilci), medije prenosa in medije komunikacije (pošta, TV-mreža, telefon, radio).


[[Kategorija:Komunikacija]]
[[Kategorija:Komunikacija]]

Redakcija: 21:51, 9. december 2018

Občilo ali medij je vsako komunikacijsko sredstvo, na primer knjiga, časopis, letak, plakat, v sodobni komunikaciji pa tudi radio, televizija, medmrežje. Za občila, ki so dostopna široki javnosti, pravimo, da so množična občila. Medij ni samo sredstvo, ampak tudi ime za družbeno inštitucionalizirani način komuniciranja. Ločimo medije opazovanja in zaznavanja (mikroskop, teleskop, stetoskop), medije shranjevanja in obdelave (tisk, film, gramofon, luknjane kartice, digitalni nosilci), medije prenosa in medije komunikacije (pošta, TV-mreža, telefon, radio).