Učenje: Razlika med redakcijama

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Izbrisana vsebina Dodana vsebina
Dodana vsebina
Oznaki: mobilno urejanje mobilno spletno urejanje
m vrnitev sprememb uporabnika Majamaja8 (pogovor) na zadnje urejanje uporabnika 109.182.77.46
Oznaka: vrnitev
Vrstica 1: Vrstica 1:
{{wikificiraj}}
{{wikificiraj}}
'''Učenje''' NIKO JE CUDN. je proces spreminjanja znanja ali vedenja, zaradi izkušenj, s trajnim učinkom. Čeprav se lahko zaradi raznih dejavnikov kot so utrujenost, poškodbe ipd., vedenje spremeni tudi za kratek čas, to ni učenje. Pri učenju se poleg pomnjenja in kopičenja podatkov spreminja tudi vedenje, zaznavanje, razumevanje in doživljanje sveta in sebe.
'''Učenje''' je proces spreminjanja znanja ali vedenja, zaradi izkušenj, s trajnim učinkom. Čeprav se lahko zaradi raznih dejavnikov kot so utrujenost, poškodbe ipd., vedenje spremeni tudi za kratek čas, to ni učenje. Pri učenju se poleg pomnjenja in kopičenja podatkov spreminja tudi vedenje, zaznavanje, razumevanje in doživljanje sveta in sebe.


{{psych-stub}}
{{psych-stub}}

Redakcija: 22:13, 6. november 2018

Učenje je proces spreminjanja znanja ali vedenja, zaradi izkušenj, s trajnim učinkom. Čeprav se lahko zaradi raznih dejavnikov kot so utrujenost, poškodbe ipd., vedenje spremeni tudi za kratek čas, to ni učenje. Pri učenju se poleg pomnjenja in kopičenja podatkov spreminja tudi vedenje, zaznavanje, razumevanje in doživljanje sveta in sebe.