Nintendo Switch: razlika med redakcijama

Jump to navigation Jump to search
dodanih 37 zlogov ,  pred 3 leti
m
nadaljevanje zvečer
(Nova stran z vsebino: '''Nintendo Switch''' je sedma večja konzola, ki so jo razvili pri Nintendu. Med razvojem je bila znana pod imenom NX. Javnosti je bila razkrita oktobra 2016, izšla pa je...)
 
m (nadaljevanje zvečer)
'''Nintendo Switch''' je sedma večja konzola, ki so jo razvili pri [[Nintendo|Nintendu]]. Med razvojem je bila znana pod imenom NX. Javnosti je bila razkrita oktobra 2016, izšla pa je 3. marca 2017. Nintendo obravnava ''Switch'' kot hibridno konzolo: ustvarjena je predvsem kot domača konzola, ki se jo vstavi v priklopno postajo (docking system) in poveže s televizorjem. Switch lahko vzamemo iz postaje in ga uporabljamo kot ročno konzolo.
 
""Nintendo Switch"" uporablja brezžične ""Joy-Con"" kontrolerje, na katerih so standardni gumbki in joysticki, vanje pa so vgrajeni senzorji za gibanje. ""Joy-Cone"" lahko pripnemo na obe strani konzole za ročno igranje, ali pa na ""Grip"", da dobimo tradicionalen kontroler za domače konzole. ""Joy-Cone"" lahko uporabljamo tudi individualno, kar omogoča večigralski način igranja.
53

urejanj

Navigacijski meni