Pojdi na vsebino

Wikipedija:Vandalizem: Razlika med redakcijama

Dodana vsebina
(posodobitev)
(Dodana vsebina)
Oznaki: mobilno urejanje mobilno spletno urejanje
{{pravilo|WP:-(|WP:VAND|WP:VANDAL}}
 
'''[[Vandalizem]]''' je kakršno koli dodajanje, odvzemanje ali sprememba vsebine z namenom zmanjšati kakovost Wikipedije. Najpogostejše vrste vandalizma so zamenjava obstoječega besedila z opolzkostmi, izpraznitev strani ter vstavitev slabih šal ali drugega nesmisla izpraznitev strani ter vstavitev slabih šal ali drugega nesmisla.
 
Noben [[Wikipedija:Predpostavite dobronamernost|dobronameren]] poskus izboljšanja enciklopedije, tudi kadar je zgrešen ali slabo sprejet, ni vandalizem. Kot vandalizem se v Wikipediji tudi ne obravnavajo očitna zlonamerna urejanja, pri katerih pa njihova prava narava ni nedvomno izražena. Enkraten pripis mnenja na primer ni vandalizem - seveda pa ga je treba odstraniti ali dodan komentar ubesediti drugače.
 
Vsak vandalizem ni takoj opazen in tudi množične ali sporne spremembe niso nujno vandalizem. Pri presoji, ali gre res zanj, je treba biti zato previden.
 
Izpraznitev strani ter vstavitev slabih šal ali drugega nesmisla wikipedije ima lahko tufi posledice in to so da uporabnik ne bo smel več urejati kakršnekoli strani Wikipedije.
 
==Obravnavanje vandalizma==
19

urejanj