Založba Goga: Razlika med redakcijama

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Izbrisana vsebina Dodana vsebina
SportiBot (pogovor | prispevki)
{{normativna kontrola}}
m →‎Zunanje povezave: www.park.si
Vrstica 10: Vrstica 10:
==Zunanje povezave==
==Zunanje povezave==
* [http://www.zalozba-goga.si Uradna spletna stran]
* [http://www.zalozba-goga.si Uradna spletna stran]
* [http://www.park-on.net Mesečnik ''Park'']
* [http://www.park.si Mesečnik ''Park'']


{{Škrbina o podjetju}}
{{Škrbina o podjetju}}

Redakcija: 17:25, 26. november 2017

Založba Goga je slovenska založba s sedežem v Novem mestu, ustanovljena leta 1998.

Od tistih časov je založba razširila svojo dejavnost na mnoga področja promoviranja umetnosti in kulture. Pod njenim okriljem se odvija cela vrsta literarnih, glasbenih, filmskih in ostalih prireditev, od klasičnih literarnih večerov, večerov interpretacij, etno-jazz koncertov, pa do literarnih in glasbenih delavnic, lutkovnih predstav, letnega kina in fotografskih ter filmskih natečajev.

Gogin založniški program obsega troje področij. Že od samih začetkov izhaja mesečnik Park, s perečimi lokalnimi in globalnimi tematikami ter prepoznavnim grafičnim oblikovanjem, glasbena zbirka GogaMusica poskuša pokrivati kvalitetno domačo produkcijo jazz, etno, šanson ali latino zvrsti, ki so praviloma tržno manj zanimive in se jih ostale založbe zato izogibajo, največji poudarek pa je seveda na knjigah. Literarna zbirka GOGA je usmerjena v izdajanje zgolj sodobne leposlovne literature, tako domače kot tuje

S knjigarno GOGA v strogem mestnem jedru so popestrili knjigarniško ponudbo v Novem mestu, kjer lahko obiskovalci ob skodelici kave ali čaja v njej preberejo periodične publikacije, dnevne časopise in seveda knjige.

Zunanje povezave