Uporabnik:Wayfarer: Razlika med redakcijama

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Izbrisana vsebina Dodana vsebina
Wayfarer (pogovor | prispevki)
m reformatiranje, updajti
Wayfarer (pogovor | prispevki)
m manjše urejanje
Vrstica 21: Vrstica 21:
<table style="float: right; margin-left: 1em; margin-bottom: 0.5em; width: 242px; border: #99B3FF solid 1px"><tr><td style="text-align: center;">'''[[Wikipedija:Babilon]]'''</td></tr><tr><td>{{Uporabnik sl}}</td></tr><tr><td>{{Uporabnik en-3}}</td></tr><tr><td>{{Uporabnik hr-3}}</td></tr><tr><td>{{Uporabnik de-1}}</td></tr><tr><td>{{Uporabnik la-1}}</td></tr><tr><td style="text-align: center;">'''[[Wikipedija:Uporabniška polja|Wikipedija:Razno]]'''</td></tr><tr><td>{{Uporabnik ateist}}</td></tr><tr><td>{{Uporabnik PC}}</td></tr><tr><td>{{Uporabnik prenosni računalnik}}</td></tr><tr><td>{{Uporabnik Windows}}</td></tr><tr><td>{{Uporabnik Firefox}}</td></tr><tr><td>{{userbox|#A6A6A6|white|[[Slika:Wikimedia-logo.svg|35px]]|Uporabnik prispeva tudi na [[meta:User:Wayfarer|Meti]], na [[wikinews:User:Wayfarer|WikiNews]] in na angleški [[:en:User:Wayfarer|Wikipediji]].}}</td></tr></table>
<table style="float: right; margin-left: 1em; margin-bottom: 0.5em; width: 242px; border: #99B3FF solid 1px"><tr><td style="text-align: center;">'''[[Wikipedija:Babilon]]'''</td></tr><tr><td>{{Uporabnik sl}}</td></tr><tr><td>{{Uporabnik en-3}}</td></tr><tr><td>{{Uporabnik hr-3}}</td></tr><tr><td>{{Uporabnik de-1}}</td></tr><tr><td>{{Uporabnik la-1}}</td></tr><tr><td style="text-align: center;">'''[[Wikipedija:Uporabniška polja|Wikipedija:Razno]]'''</td></tr><tr><td>{{Uporabnik ateist}}</td></tr><tr><td>{{Uporabnik PC}}</td></tr><tr><td>{{Uporabnik prenosni računalnik}}</td></tr><tr><td>{{Uporabnik Windows}}</td></tr><tr><td>{{Uporabnik Firefox}}</td></tr><tr><td>{{userbox|#A6A6A6|white|[[Slika:Wikimedia-logo.svg|35px]]|Uporabnik prispeva tudi na [[meta:User:Wayfarer|Meti]], na [[wikinews:User:Wayfarer|WikiNews]] in na angleški [[:en:User:Wayfarer|Wikipediji]].}}</td></tr></table>


Moje ime je '''Tadej Peršič''', star sem 35 let in živim v [[Ljubljana|Ljubljani]]. Najprej sem nekaj let študiral [[arhitektura|arhitekturo]], ki je nisem dokončal, nakar sem popolnoma zamenjal smer zanimanja in poklic in sem novembra 2015 diplomiral iz [[Informatika|Informatike]] na višji šoli v [[Kranj|Kranju]].<ref>[https://www.scribd.com/doc/288004736/Diplomska-Naloga-IT-Varnost-in-Zaščita https://www.scribd.com/doc/288004736/Diplomska-Naloga-IT-Varnost-in-Zaščita]</ref><ref>[https://www.scribd.com/doc/291801619/Diplomska-Naloga-IT-Varnost-in-Zaščita-prezentacija https://www.scribd.com/doc/291801619/Diplomska-Naloga-IT-Varnost-in-Zaščita-prezentacija]</ref> S študijem sem sicer končal že davnega leta 2011 (no, v bistvu aprila 2012, ko sem opravil s še tistim zadnjim izpitom, ki mi je ostal še iz 1. letnika), potem pa se je 'faza' pisanja diplome malo zavlekla; več kot pol sem je imel namreč že napisane, potem pa sem se odločil za drugo temo in tudi drugega profesorja kot [[mentor|mentorja]] na faksu.
Moje ime je '''Tadej Peršič''', star sem 36 let in živim v [[Ljubljana|Ljubljani]]. Najprej sem nekaj let študiral [[arhitektura|Arhitekturo]], ki je nisem dokončal, nakar sem popolnoma zamenjal smer zanimanja in poklic in sem novembra 2015 diplomiral iz [[Informatika|Informatike]] na višji šoli v [[Kranj|Kranju]].<ref>[https://www.scribd.com/doc/288004736/Diplomska-Naloga-IT-Varnost-in-Zaščita https://www.scribd.com/doc/288004736/Diplomska-Naloga-IT-Varnost-in-Zaščita]</ref><ref>[https://www.scribd.com/doc/291801619/Diplomska-Naloga-IT-Varnost-in-Zaščita-prezentacija https://www.scribd.com/doc/291801619/Diplomska-Naloga-IT-Varnost-in-Zaščita-prezentacija]</ref> S študijem sem sicer končal že davnega leta 2011 (no, v bistvu aprila 2012, ko sem opravil s še tistim zadnjim izpitom, ki mi je ostal še iz 1. letnika), potem pa se je 'faza' pisanja diplome malo zavlekla; več kot pol sem je imel namreč že napisane, potem pa sem se odločil za drugo temo in tudi drugega profesorja kot [[mentor|mentorja]] na faksu.


=Moji profili=
=Moji profili=

Redakcija: 09:42, 2. april 2017

Wikimedia Foundation To je uporabniška stran na Wikipediji.

Če ste našli to stran zunaj Wikipedije, ste na zrcalni strani (mirror site). Upoštevajte možnost, da je ta stran zastarela in da uporabnik, ki mu pripada ta stran, ni osebno povezan z nobeno drugo stranjo zunaj Wikipedije. Izvirna uporabniška stran se nahaja na https://sl.wikipedia.org/wiki/Uporabnik:Wayfarer.


Klikni sem, če želiš pustiti sporočilo na moji pogovorni strani 


Glavna stran Pogovor Stara stran Peskovnik


Ta uporabnik je član Wikipedije
700118000000000000018 let in 7002348000000000000348 dni ali 6922 dni.


Wikipedija:Babilon
slUporabnik govori slovenščino kot materni jezik.
en-3This user can contribute with an advanced level of English.
hr-3 Ovaj suradnik vrlo dobro govori hrvatski jezik.
de-1Dieser Benutzer hat grundlegende Deutschkenntnisse.
la-1 Hic usuarius simplice latinitate contribuere potest.
Wikipedija:Razno
Uporabnik je ateist.
Ta uporabnik uporablja osebni računalnik.
Ta uporabnik uporablja prenosni računalnik.
Uporabnik prispeva z
Microsoft Windows.
Firefox Uporabnik prispeva z Mozillo Firefox.
Uporabnik prispeva tudi na Meti, na WikiNews in na angleški Wikipediji.

Moje ime je Tadej Peršič, star sem 36 let in živim v Ljubljani. Najprej sem nekaj let študiral Arhitekturo, ki je nisem dokončal, nakar sem popolnoma zamenjal smer zanimanja in poklic in sem novembra 2015 diplomiral iz Informatike na višji šoli v Kranju.[1][2] S študijem sem sicer končal že davnega leta 2011 (no, v bistvu aprila 2012, ko sem opravil s še tistim zadnjim izpitom, ki mi je ostal še iz 1. letnika), potem pa se je 'faza' pisanja diplome malo zavlekla; več kot pol sem je imel namreč že napisane, potem pa sem se odločil za drugo temo in tudi drugega profesorja kot mentorja na faksu.

Moji profili

Najprej bi rad omenil mojo predstavitveno stran[3] na portalu about.me, kjer se na kratko predstavim in kjer so povezave do mojih ostalih spletnih profilov in uporab. strani. Naslednja sta moj profesionalni profil[4] na spletni strani LinkedIn in moj stran[5] na Scribd portalu (kjer so prosto dostopne razne moje seminarske naloge iz študija Informatike. Dalje pa so moje razne strani na t.i. socialnih omrežjih, kot na primer moj profil[6] na mikroblog portalu Twitter, moja uporab. stran[7] na Facebooku in uporab. stran[8] na MySpace, in končno moj profil[9] na spletni skupnosti Fubar.

Moji blogi

Moj glavni blog v angleškem jeziku je v začetka leta 2015 postal Tadej's Tumblr blog[10] na portalu Tumblr, katerega priročnost (mislim na priročnost v smislu obilice opcij za postanje, deljenje itd.) sem žal "odkril" šele konec januarja 2015, ko sem tudi objavil prvo objavo.[11] Kar se tiče ostalih "aktivnih" blogov v angleščini, bom omenil samo moj Tadej Persic's Blogger blog[12] na Google platformi Blogger, ki je nadomestil prejšnjega[13] na portalu Posterous.

Moj edini blog v slovenščini, kjer še objavljam nove objave, pa je moj novi Tadej Peršič Blog blog[14] na WordPress platformi, ki sem mu dal preprost podnaslov življenje, svet, družba, politika, filozofija, skepticizem, znanost, računalništvo, internet etc.. Ta blog vsebuje vse objave iz mojega starega (in morda celo bolj bloga) bloga na skupnosti blogerjev Sopca, kjer sem decembra 2013 objavil zadnjo objavo.[15]. Na tem novem blogu pa sem od dne, ko sem ga ustvaril, objavil tri čisto nove objave,[16][17][18] pri čemer so bile vse objavljene v drugi polovici leta 2014.

Stari blog

Ta zgoraj omenjeni stari blog pa je Tadej: spletne objave blog[19] (za tega pa sem si takrat zamislil tak opis vsebine bloga: Računalništvo vobče, moji pogledi na politiko, družbo, svet in razna razmišljanja o življenju, filozofiji ipd.), kjer sem začel objavljati že davnega leta 2006 (12. oktobra 2006, če sem natančen[20]); mimogrede, zato sem prej tudi napisal "pomemben", ker se je pač v tem času nabralo že res veliko takih in drugačnih objav. Ta blog sem nekje v letu 2009 malce zanemaril, a ni vse izgubljeno, (po čistem naključju) sem na svoj rojstni dan leta 2012 spet objavil nov zapis in to po skoraj dveh letih neaktivnosti, od takrat dalje pa sem tudi objavil že kar nekaj novih vnosov ((zadnjega 2. decembra 2013), tako da je postal spet bolj aktiven, ampak sedaj je dokončno prenešen na nov samostojen naslov.

Prvi blog

Kot čisto iz zgodovinskega vidika pa naj omenim, da je moj čisto prvi blog[21] bil na VOLJAblok strani, a je žal stran kmalu postala nedosegljiva (tako bralcem kot avtorjem zapisov), obstaja pa stran[22] na Internet Archive, ki ima listo vseh arhiviranih "slik" tega bloga (23. aprila 2006[23] je bila narejena prva "slika", 29. januarja 2007[24] pa zadnja).

Wikimedia

Wikipedija

Od vseh Wikimedia projektov sem daleč najbolj aktiven na angleški Wikipediji (svoj uporabniški račun sem ustvaril že 11. marca 2005), večinoma pa se ukvarjam z vsebinskimi in slovničnimi popravki in anti-vandalizmom, pogosto popravljam tudi slabo kodo in reference, v celoti pa sem od začetka vse skupaj kreiral tam nekje 7 ali 8 (vem, ni veliko!) novih člankov/vnosov.

Redakcije

Tako je bilo 21. maja 2016 tam skupno število mojih redakcij 1623. Prav tako pa, ko mi le dopušča čas – in takorekoč vsakokrat, ko opazim kakšno nepravilnost – prispevam tudi na tej (slovenski) Wikipediji, podobno, več ali manj gre zamo za manjša urejanja oz. popravke, čeprav sem do sedaj ustvaril tudi nekaj strani (od leta 2012 dalje pa sem vedno bolj aktiven), dne 21. maja 2016 pa je bilo število vseh mojih urejanj 656.

Wikinews

Takrat leta 2005 (kmalu po kreiranju računov na Wikipedijah) sem se registriral tudi na Wikinews in 7. in 10. avgusta 2005 napisal članka Slovenian alpinist in rescue on Nanga Parbat in Slovenian alpinist rescued from Himalayan peak o reševanju Tomaža Humarja iz Nange Parbata. Na Wikinews sem najmanj dejaven in sicer sem do sedaj prispeval samo 71 urejanj.

Upor. stran

Ker sem imel uporabniško stran (glej User:Wayfarer) že na angl. Wikipediji, najprej nisem videl smisla, da bi jo prevajal še v slovenski jezik (ker večina Slovencev dobro razume angleško ;-)), tako da je bila prvotno ta stran kopija angl. variante. Sem se pa nato 20. junija 2012, ker nima smisla, da se isti tekst nahaja na dveh naslovih, naknadno premislil in to besedilo izbrisal, od prejšnjega videza sem pustil samo tabelo "Babilon" in sekcijo "Legalno", naknadno pa dodal tudi tri nove.

Poleg strani omenjenih zgoraj v uporabniškem meniju (poleg Glavne strani na kateri se nahajate sedaj so omenjene še Pogovorna stran, moja Stara stran in Peskovnik), zame pa je zelo pomembna stran Opombe (ustvarjena 21. aprila 2014 okoli 3 ure zjutraj) in pa poleg zame morda zanimiva še za koga (ker je na njej izključno Wiki koda) tudi na novo narejena stran Formatiranje (naredil sem jo isti dan okoli 10 ure zvečer).

Povezave

Legalno

Samo za nepooblaščene osebe

Vsakdo, ki je obiskal to stran z uradnim pravnim razlogom, jo mora nemudoma zapustiti.