Slovar slovenskega knjižnega jezika: Razlika med redakcijama

Jump to navigation Jump to search
Dodal opis dejanskega stanja - glede na predgovor slovar trenutno vsebuje le 90 iztočnic (v tem smislu je to šele nastajajoči slovar - zato sem tudi "gre za ..." spremenil v "šlo bo za ...").
(Dodal opis dejanskega stanja - glede na predgovor slovar trenutno vsebuje le 90 iztočnic (v tem smislu je to šele nastajajoči slovar - zato sem tudi "gre za ..." spremenil v "šlo bo za ...").)
Oktobra 2014 je izšla druga dopolnjena in deloma prenovljena izdaja Slovarja slovenskega knjižnega jezika ('''SSKJ2'''), in sicer v dveh knjigah. Vsebuje 110.180 slovenskih besed v 97.631 geslih.<ref>http://www.mladinska.com/sskj/domov, vpogled: 5. 10. 2014.</ref>
 
Na Inštitutu za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU nastaja tudi tretja izdaja Slovarja slovenskega knjižnega jezika ('''SSKJ3'''). Gre za popolnoma nov slovar, ki temeljibo temeljil na najnovejših znanstvenih dognanjih ter primerih domačih in tujih dobrih praks.<ref name=delo_sskj3>http://www.delo.si/kultura/razno/fran-4-0-google-slovenskih-jezikovnih-slovarjev.html, vpogled: 12. 2. 2017.</ref> Trenutno sicer vsebuje le 90 iztočnic.
 
=== Druga izdaja ===
Brezimni uporabnik

Navigacijski meni