Predloga:X5: Razlika med redakcijama

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Izbrisana vsebina Dodana vsebina
Zamenjava strani s/z '{{Prosimo, pustite to vrstico pri miru (glava peskovnika)}}'
Vrstica 1: Vrstica 1:
{{Prosimo, pustite to vrstico pri miru (glava peskovnika)}}
{{Prosimo, pustite to vrstico pri miru (glava peskovnika)}}

[[Slika:Zaščita pred
[[Slika:Zaščita pred padci|sličica|desno|Nevarnost padca z višine]]
padci|okvir|Osebna varovalna oprema]]
==Zaščita pred padci==
Uporaba zaščite pred padci je namenjena preprečevanju padcev ljudi, ter v primeru, ko pride do padca, da se preprečijo hujše poškodbe. Najpogosteje se zaščita pred padci uporablja pri delu na višini. Padce pa je pomembno preprečevati tudi pri delu na robovih, kamor spada delo ob jamah in luknjah in tudi delo na strmih pobočjih. Poznamo štiri kategorije, kako se zaščitimo pred padci: odstranimo možnost, da pride do padca, preventivno obveščanje o možnosti, da pride do padca, uporaba osebne varovalne opreme in fizični nadzor na nevarnih območjih. Po podatkih ameriškega ministrstva za delo, se je število smrtnih poškodb pri delu zmanjšalo za 8%. Zvezni zakoni, standardi in pravila v ZDA določajo, da mora delodajalec poskrbeti za preprečevanje padcev na delovnem mestu, podrobnosti pa določa OSHA.



==Ostrostrelna puška Ultima Ratio Commando==
PGM Ultima Ratio Commando je ostrostrelna puška francoske izdelave, kalibra 7,62 mm. Orožje uporablja strelivo 7,62 x 51 mm NATO. Namenjena je kot protipehotno orožje. Konstrukcijsko je enostrelna repetirna puška. Cev je prostoplavajoča in vstavljena v aluminijasto ogrodje, kar omogoča hitro in enostavno zamenjavo cevi. Kopito je preklopno in nastavljivo. Nabojnik je kapacitete 10 nabojev. Orožje je natančno in vzdržljivo v ekstremnih pogojih. Na trgu se pojavljajo ostrostrelne puške podobnih karakteristik, glavna tekmeca PGM Ultima Ratio Commando sta ostrostrelna puška Accuracy International Arctic Warfare britanske proizvodnje ter ostrostrelna puška Sako TRG 22/42 finske proizvodnje.

Redakcija: 09:31, 19. februar 2017

Pozdravljeni v Peskovniku Wikipedije! Na tej strani lahko po mili volji vadite in preizkušate urejanje. Za urejanje kliknite tukaj ali zavihek uredi kodo zgoraj (oziroma uredi za urejanje v VisualEditorju), vnesite spremembe in, ko ste končali, kliknite gumb Shrani stran. Vsebina tu ne bo ostala trajno. Stran na vsake toliko izpraznimo.

Prosimo vas, da v peskovnik(-e) ne dodajate avtorsko zavarovane, žaljive ali profane vsebine. Če imate glede Wikipedije kakršna koli vprašanja, jih postavite pod lipo. Hvala!

Če ste se registrirali in ste trenutno prijavljeni, lahko tukaj poiščete ali ustvarite svoj lastni peskovnik. Za lažji dostop do osebnega peskovnika kliknite na povezavo »Peskovnik« na vrhu strani (v menuju pod vašim imenom). Če povezave ne vidite, v vaših nastavitvah obkljukajte v razdelku Uporabniški vmesnik vrstico »Moj peskovnik«.

Za eksperimentiranje lahko uporabljate tudi predloge X1, X2, X3, X4, X5 in X6.