Muse: razlika med redakcijama

Jump to navigation Jump to search
odstranjeni 3 zlogi ,  pred 5 leti
pravopis
(Bot: Datoteka MuseNY2004.jpg je bila v Zbirki izbrisana, zaradi No permission since 14 November 2016. Odstranjevanje.)
(pravopis)
Drug single iz albuma, pesem ''Starlight'', je bila izdana septembra 2006''.'' Tretji single, ''Knights of Cydonia'', je bil izdan na območju ZDA samo za radije že junija 2006, ter kasneje na območju Velike Britanije novembra istega leta. Četrti single, ''Invincible'', je bil izdan aprila leta 2007, zadnji single, ''Map of the Problematique'' pa je bil izdan le za digitalni prenos junija 2007, ko so imeli koncert na stadionu Wembley v Londonu.
 
Muse so za turneje porabili November in večino Decembra 2006, ko so imeli turnejo po Evropi z britansko zasedbo ''Noisettes'', ki je bila njihova predskupina. Turnejo so nadaljevali po Avstraliji, Novi Zelandiji in jugovzhodni Aziji v začetku leta 2007, ko so se poleti, istega leta, vrnili v Anglijo. Februarja 2007 so Muse prejeli drugo Brit nagrado za najboljšo britansko "live" zasedbo. 16. in 17. junija 2007 so Muse odigrali dve razprodani noči na takrat novo-prenovljenem Wembley stadionu v Angliji. ZS tem so postali prvi glasbeniki ki so kadarkoli razprodali nov Wembley. Oba koncerta sta bila posneta za njihov DVD/CD z naslovom ''HAARP'', ki je bil izdan 17. marca 2008 v Združenem Kraljestvu in 1. aprila 2008 v ZDA. V ZDA ga je revija NME imenovala kot 40. najboljši koncertni album v zgodovini.
 
Turnejo po Evropi so nadaljevali julija 2007, preden so se vrnili v ZDA avgusta 2007 kjer so Muse igrali v razprodani dvorani Madison Square Garden v New Yorku. Igrali so tudi več festivalov kot so Austin City Limits, kjer so bili glavna točka, Oktobra 2007, pa so igrali na festivalu Vegoose, s skupinami kot so ''Rage Against the Machine'', ''Daft Punk'' in ''Queens of the Stone Age''. Muse so nadaljevali turnejo v vzhodni Evropi, Rusiji in Skandinaviji preden so se vrnili v Avstralijo in Novo Zelandijo. Zadnji nastop turneje Black Holes and Revalations je bil na vsakoletnem koncertu ''KROQ Almost Acoustic Christmas'', ki ga prireja znan ameriški radio ''KROQ''. Marca 2008 so imeli nastope v Dubaju, Johannesburgu in Cape Townu, 12. aprila istega leta pa so imeli "one-off" koncert v Royal Albert Hall-u v Londonu za pomoč pri organizaciji dobrodelni organizaciji Teenage Cancer Trust.
Od septembra 2008 do septembra 2009 so Muse izdelovali njihov peti studijskem albumu imenovanem ''The Resistance,'' ki je bil posnet pri jezeru Como v Italiji, kjer je Matt imel osebni studio''.'' Na začetku snemanja so za produciranje želeli najeti znanega producenta ''Ricka Rubina'' vendar so ga kmalu zavrnili, in album producirali sami s pomočjo Adriana Bushbyja. Bellamy se je sarkastično zahvalil Rubinu da jih je naučil kako se album ne producira. Po omembah, ki so prišle konec leta 2008, da se leta 2009 obeta nov album, so marca 2009 Muse na njihovem Twitter profilu objavili ime albuma, izdali so tudi tri videoposnetke iz snemanja v studiu. Med snemanjem albuma je Wolstenholme šel na rehabilitacijo saj je bil alkoholik. Prvi single, ''United States of Eurasia'', je bil izdan 21. julija 2009, v sklopu projekta "Eurasia" ki ga je organizirala skupina, kjer so oboževalci po Evropi iskali USB ključke z delčki pesmi. Drug single, ''Uprising'', je bil izdan 4. avgusta 2009. Novembra 2009 je bil izdan tretji single ''Undisclosed Desires'', predzadnji single, ''Resistance'', je bil izdan februarja 2010. Aprila 2010 so kot single izdali tudi zadnje tri pesmi albuma, imenovane ''Exogenesis Symphony''. Album je bil izdan 14. septembra 2009.
 
Turneja za album The Resistance se je začela septembra 2009 z njihovim dolgo-pričakovanim nastopom v mestu Teignmouth v Devonu, vključevala pa je njihove nastope na večjih festivalih kot so Coachella, kjer so bili glavna točka, in nastop na stadionu Wembley leta 2010, kot tudi to da so bili predskupina U2 na njihovi znani 360 turneji po svetovnih stadionih. Januarja 2010 so Muse bili glavna točka tudi na festivalu Big Day Out v Avstraliji in Novi Zelandiji, ter na Glastonburyju 2010, kjer so bili glavna točka in so nastopali z glasbenimi točkami kot so ''Gorillaz'' in ''Stevie Wonder.'' Na odru se jim je pridružil tudi kitarist skupine ''U2, The Edge'' za pesem ''Where the Streets Have No Name,'' ko je pevec Bono moral preklicati nastop U2 na istoimenskem festivalu zaradi poškodbe hrbta Istega leta so bili tudi glavna točka na festivalu Oxegen, kjer so nastopali z izvajalci kot so ''Arcade Fire'' in ''Eminem''. Aprila 2010 je skupina napovedala več datumov za njihovo takrat najdaljšo turnejo po ZDA, ki je segala od septembra do novembra 2010.
[[Slika:MuseCoachella2010.png|thumb|Muse na festivalu Coachella 2010|257x257px]]
Maja 2010 so izdali tudi njihov single ''Neutron Star Collision (Love is Forever)'', za film ''Twilight Saga: Eclipse,'' čeprav jim, po besedah skupine, film ni pri srcu. Za njihove nastope v živo so 2. julija 2010 Muse dobili nagrado ''O2 Silver Clef'' iz strani ''Briana Maya'' in ''Rogerja Taylorja'' iz skupine ''Queen''. Taylor je skupino opisal kot "verjetno najboljši "live" akt na svetu"''.''
 
== The 2nd Law in Live at Rome Olympic Stadium (2012 – 2014) ==
 
 
Peti album, ''The 2nd Law,'' so izdelovali od oktobra 2011 do avgusta 2012. Sneman je bil v studijih Capitol v Los Angelesu, Shangri La v Malibuju in AIR Studios v Londonu. 14. Decembra 2011 je basist Wolstenholme v intervjuju povedal da bo nov album nekaj radikalno drugačnega od prejšnjih albumov in da bo na nek način potegnil črto nad obdobjem ki so ga imeli prej. Na albumu je pri pesmi ''Follow Me'' sodeloval tudi angleški elektronski trio Nero, pri pesmi ''Panic Station'', pa je trobento v pihalni zasedbi igral ''Brad Haywood'', ki je igral tudi na pesmi ''Suprestition'', pevca in glasbenika ''Stevieja Wonderja''. Aprila 2012 je v intervjuju Bellamy povedal da so v procesu izdelovanja novega albuma, po njegovih besedah so glavni vplivi na album bili francoski house duo Justice, in angleška elektro-rock skupina ''Does It Offend You, Yeah?'' čeprav se na albumu nahaja veliko glasbenih slogov, od funk glasbe do dubstep in hard rock glasbe. Dve pesmi na albumu, ''Save Me'' in ''Liquid State'' je zapel Wolstenholme, govorita pa o njegovi izkušnji in borbi z alkoholizmom. Tudi ta album, tako kot ''The Resistance'', so Muse sproducirali sami s pomočjo ''Adriana Bushbyja.'' 6. junija 2012 so Muse izdali napovednik za nov album imenovan ''The 2nd Law'' skupaj z uro ki odšteva dni do izida albuma.
[[Slika:Muse at Air Canada Centre.jpg|left|thumb|272x272px|Muse v Torontu leta 2010]]
Naslovi pesmi iz albuma so bii izdani 13. julija 2012. Prvi single iz albuma, ''Survival,'' je bila uradna himna za Londonske poletne Olimpijske igre leta 2012. Drug single, ''Madness,'' je bil izdan Avgusta 2012. Album so prvotno nameravali izdati septembra 2012, vendar so izid prestavili za en teden, tako je album bil izdan 1. oktobra po vsem svetu in 2. oktobra v ZDA. Dosegel je prvo mesto na angleških lestvicah in drugo na ameriških. Pesem ''Madness'' je bila nominirana v kategoriji za najboljšo rock pesem, album pa je bil nominiran za najboljši rock album na 55. Grammyjih leta 2013. ZS singlom ''Supremacy'', so Muse tudi otvorili Brite 2013, kjer so nastopali z orkestrom. Izdali so še dva singla, ''Follow Me'' in ''Panic Station''. Pesem ''The 2nd Law: Isolated System'' je bila uporabljena tudi v filmu ''World War Z,'' kjer je bila glavna pesem. Pesem sta po besedah ''Brada Pitta'', ki je igral glavno vlogo v filmu, izbrala režiser in on saj sta želela imeti podobno vzdušje kot ga je dala pesem ''Tubular Bells'' izvajalca ''Mika Oldfielda'' v filmu ''The Exorcist''. Zraven omenjene pesmi je bila v filmu v odjavni špici uporabljena tudi pesem ''Follow Me''. Muse so tudi imeli konecrt na svetovni premieri filma v Londonu leta 2013.
 
''The 2nd Law'' turneja je potekala po evropi leta 2012 in po ZDA leta 2013, poleti, istega leta, pa so imeli tudi turnejo po večjih evropskih stadionih z naslovom ''Unsustainable Tour'' kjer so imeli eno izmed največjih produkcij do sedaj. Muse so 29. novembra, leta 2013, izdali njihov četrti "live" DVD/CD, imenovan ''Live at Rome Olympic Stadium,'' ki je bil sneman na olimpijskem stadionu v Rimu 6. julija 2013. To je bil tudi prvi koncert sneman v 4K resoluciji. Leta 2014 so Muse igrali kot glavne točke na nekaterih večjih svetovnih festivalih kot so ''Coachella'' in ''Lollapalooza''. V tem času je Matt trpel za laringitisom, vendar je kljub nasvetom zdravnikom vseeno odpel koncerte pri katerih je prilagodil vokal takratnim omejenim sposobnostim. Na teh festivalih so odigrali tudi cover pesmi ''Lithium'' od ''Nirvane'', v čast ''Kurtu Cobainu'' ki je imel leta 2014 20. obletnico smrti.
 
== Člani ==
 
 
=== Glavni člani: ===
256.221

urejanj

Navigacijski meni