Enrique Iglesias: Razlika med redakcijama

Jump to navigation Jump to search
odstranjenih 74 zlogov ,  pred 5 leti
m
pp
(spletna stran z Wikipodatki)
m (pp)
| Instrument =
| Genre = [[pop]], [[dance]], [[soul]], [[latino]]
| Occupation = [[pevec]],<!-- [[glasbenik]],WD [[igralec]]-->
| Years_active = [[1994]] - [[danes]]
| Label =
| Associated_acts =
Naslednje leto se je njihov oče preselil v Miami (Florida), z namenom nadaljevanja lastne glasbene kariere.
 
Leta 1985 so starega očeta Iglesiasa, dr. Julia Iglesiasa Pugo, ugrabili pripadniki teroristične organizacije ETA. Zaskrbljen za varnost svojih otrok, Enriqueja in brata, sta se starša sporazumno odločila, da gresta Enrique in Julio Jose živeti k očetu v Miami (Florida). Očeta je pevska kariera pogosto zadrževala na poti, tako da je mladega Enriqueja vzgajala družinska varuška. Leta 1993 je maturiral na Gulliver Preparatory School, ter odšel na študij poslovanja na Univerzi v Miamiju.
 
Svoj prvi album je skrbno pripravljal od svojega 16 leta, zanj naj ne bi vedel nihče razen varuške Elvire na katero je bil zelo navezan. Enrique ni želel, da bi oče vedel o njegovih načrtih v zvezi z načrtovano lastno pevsko kariero, kot tudi ni želel da bi njegov slavni priimek vplival na napredovanje v glasbeni karieri. Navdahnjen zaradi ljubezni iz najstniških let, Christie Debler, si je mladi Enrique sposodil denar od družinske varuške, ter posnel demo kaseto na kateri sta bili dve španski in dve angleški pesmi.
 
Enrique se je založniškim hišam predstavljal kot Enrique Martinez, neznani pevec iz Gvatemale.
Uspelo mu je podpisati triletno pogodbo z majnomajhno založbo imenovano Fonovisa. Takrat je zapustil študij, ter za pol leta odšel v Toronto (Kanada) na snemanje svojega glasbenega prvenca.
 
== Prvi uspeh ==
 
Čeprav ga njegove pesmi in balade, kot sta `Experiencia Religiosa` in `No Llores Por Mi` uvrščajo v isti slog, kot ga ima njegov oče, so nanj vplivali tudi rock glasbeniki, kot so Journey, Foreigner, Lionel Richie in Roxy Music, medtem ko je odraščal v Miamiju na Floridi.
 
 
== Njegovi nadaljnji uspehi ==
== Prva svetovna turneja ==
 
Leta [[1997]] je imel svojo prvo svetovno turnejo, ki jo je poimenoval VIVIR. Obiskal je trinajst držav, v katerih je priredil 78 koncertov, katere je obiskalo več kot 720,.000 obiskovalcev. Med prvo svetovno turnejo je Enrique nastopal na različnih stadionih, ki so lahko sprejeli več kot 50,.000 ljudi. V Združenih državah Amerike je imel devetnajst koncertov. Za latinsko-ameriški del turneje sta dve tovorni letali prevažali njegovo scensko opremo ter opremo za svetlobne efekte in ozvočenje.
Ko je s svojo turnejo VIVIR odšel v Evropo, je bilo potrebno za vso opremo najeti Jumbo tovorno letalo. Ta turneja, ki je bila pri kritikih dobro sprejeta, je bila ena največjih, ki so jih izvedli latinsko-ameriški izvajalci, in je iz Enriqueja naredila ne samo dobro prodajanega latinsko-ameriškega izvajalca, ampak tudi najbolj uspešnega.
 
== Nagrade in trofeje ==
Enriquejev seznam nagrad in trofej je veličasten in vključuje 116 platinastih plošč, 227 zlatih, 26 mednarodnih nagrad; ki vključujejo tudi [[Grammy]]ja iz leta [[1996]] za najbolj prodajanega latinsko-ameriškega izvajalca, nagrado Billboard magazina za album leta 1997, svetovno glasbeno nagrado za najbolje prodajanega latinsko-ameriškega pevca na svetu, sedem nagrad Premio Lo Nuestro, dve nagradi ACE izvajalec leta, dve ASCAP nagradi za najboljšega skladatelja v letu 1996 in 1997, in nominacijo za najboljšega latinsko-ameriškega izvajalca za Grammy in nagrado ameriške glasbene akademije v letu 1997.
 
== Uspehi v Aziji ==
{{normativna kontrola}}
{{DEFAULTSORT:Iglesias, Enrique}}
[[Kategorija:Rojeni leta 1975]]
[[Kategorija:Živeči ljudje]]
[[Kategorija:Španski pevci]]
59.937

urejanj

Navigacijski meni