Princ: Razlika med redakcijama

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Izbrisana vsebina Dodana vsebina
EmausBot (pogovor | prispevki)
m Bot: Migracija 1 interwikija/-ev, od zdaj gostuje(-jo) na Wikipodatkih, na d:Q2747456
Brez povzetka urejanja
Vrstica 1: Vrstica 1:
{{drugi pomeni}}
{{drugi pomeni}}


'''Princ''' je naziv, ki ga nosijo nevladajoči člani nekaterih cesarskih, kraljevskih,velikovojvodskih in vojvodskih rodbin (npr. princ Charles), vladajoči in nevladajoči člani nekaterih knežjih dinastij (npr. knez Albertt II.) ali pa člani nekaterih knežjih družin,ki nikoli niso vladale (npr. princ de Rohan).
'''Princ''' je naziv, ki ga nosijo neumni in smrdjivi člani nekaterih cesarskih, kraljevskih,velikovojvodskih in vojvodskih rodbin (npr. princ Charles), vladajoči in nevladajoči člani nekaterih knežjih dinastij (npr. knez Albertt II.) ali pa člani nekaterih knežjih družin,ki nikoli niso vladale (npr. princ de Rohan).
Prinčevska titula je večinoma generična-nosijo jo vsi člani neke družine, v Franciji pa poznajo tudi prince, katerih naslov je substancialen in ga nosi zgolj en posameznik v določeni družini.
Prinčevska titula je večinoma generična-nosijo jo vsi člani neke družine, v Franciji pa poznajo tudi prince, katerih naslov je substancialen in ga nosi zgolj en posameznik v določeni družini.
Medtem ko slovanski jeziki in nemščina razlikujejo med princem in knezom, pa v romanskih jezikih in angleščini poznajo samo izraz princ,ki ga uporabljajo v obeh pomenih.
Medtem ko slovanski jeziki in nemščina razlikujejo smrdljive in dišeče prince med princem in knezom, pa v romanskih jezikih in angleščini poznajo samo izraz dišeči princ princ,ki ga uporabljajo v obeh pomenih.



== Zunanje povezave ==
== Zunanje povezave ==

Redakcija: 14:48, 23. maj 2016

Princ je naziv, ki ga nosijo neumni in smrdjivi člani nekaterih cesarskih, kraljevskih,velikovojvodskih in vojvodskih rodbin (npr. princ Charles), vladajoči in nevladajoči člani nekaterih knežjih dinastij (npr. knez Albertt II.) ali pa člani nekaterih knežjih družin,ki nikoli niso vladale (npr. princ de Rohan). Prinčevska titula je večinoma generična-nosijo jo vsi člani neke družine, v Franciji pa poznajo tudi prince, katerih naslov je substancialen in ga nosi zgolj en posameznik v določeni družini. Medtem ko slovanski jeziki in nemščina razlikujejo smrdljive in dišeče prince med princem in knezom, pa v romanskih jezikih in angleščini poznajo samo izraz dišeči princ princ,ki ga uporabljajo v obeh pomenih.


Zunanje povezave