Tabor, Maribor: Razlika med redakcijama

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Izbrisana vsebina Dodana vsebina
m pp
slovnična napaka namesto nahaja je pisalo najaha
Vrstica 1: Vrstica 1:
{{slog}}
{{slog}}
'''Tabor''' je del [[Maribor|Maribora]] in mestna četrt na desnem bregu reke [[Drava|Drave]]. Tabor je glavna in osrednja četrt na desnem bregu Drave saj se zaradi njegove velikosti deli na še manjše dele, kot so: Betnava, Mariborske metropole itd. Ima nekaj več kot 11.000 prebivalcev. Na Taboru se najaha Dvorana Tabor ter Športni park Tabor, Vojašnica Generala Rudolfa Maistra. Tabor pa ima tudi [[Železniško postajališče Maribor Tabor|železniško postajališče Maribor Tabor]].
'''Tabor''' je del [[Maribor|Maribora]] in mestna četrt na desnem bregu reke [[Drava|Drave]]. Tabor je glavna in osrednja četrt na desnem bregu Drave saj se zaradi njegove velikosti deli na še manjše dele, kot so: Betnava, Mariborske metropole itd. Ima nekaj več kot 11.000 prebivalcev. Na Taboru se nahaja Dvorana Tabor ter Športni park Tabor, Vojašnica Generala Rudolfa Maistra. Tabor pa ima tudi [[Železniško postajališče Maribor Tabor|železniško postajališče Maribor Tabor]].


[[Kategorija:Maribor]]
[[Kategorija:Maribor]]

Redakcija: 07:01, 21. april 2016

Tabor je del Maribora in mestna četrt na desnem bregu reke Drave. Tabor je glavna in osrednja četrt na desnem bregu Drave saj se zaradi njegove velikosti deli na še manjše dele, kot so: Betnava, Mariborske metropole itd. Ima nekaj več kot 11.000 prebivalcev. Na Taboru se nahaja Dvorana Tabor ter Športni park Tabor, Vojašnica Generala Rudolfa Maistra. Tabor pa ima tudi železniško postajališče Maribor Tabor.