Anakin Skywalker: razlika med redakcijama

Jump to navigation Jump to search
odstranjeni 3 zlogi ,  pred 5 leti
pravopis
(pravopis)
Anakin dobi nalogo da varuje [[Padmé]], ki ni več kraljica, ampak senatorka njenega domačega planeta, [[Naboo]]ja. Njegova otroška začudenost je sedaj postala močna opojnost, in končno se zaljubita, kljub njenim oklevanjem; Jediji imajo prepoved do čustvenih navez, in tudi politični to načeloma odrekajo, v pomenu, da lahko nekdo postane močan in sposoben, premišljen vodja.
 
Med njenim varovanjem, Anakin začuti da je njegova mati v nevarnosti. Ko se vrne na Tatooine, najde [[Watto|Watta]], svojega starega gospodarja. [[Watto]] ga usmeri do njenega novega moža, [[Cliegg Lars|Cliegga Larsa]], starega kmetovalca. Poročil in osvobodil je [[Shmi]] že pred večimiveč leti. Anakin spozna svojega polbrata [[Owen Lars|Owena Larsa]] in njegovo dekle [[Beru]]. [[Owen Lars]] mu pove, da so njegovo mater ugrabili okoliški Tuskenci. Anakin najde Svojo mati v kampu [[Tuskci|Tuskencev]], ampak prepozno, da bi ji lahko pomagal, nakar umre v njegovem naročju. Prevzet od neznatne jeze, pobije celotno pleme Tuskencev, tudi ženske in otroke. Yoda in prestrežen del Qui-Gona čutita Anakinovo prisotnost Sile, kako gre proti temni strani in obstaja strah da je to začetek konca Obi-Wanovega mladega učenca. Padmé vsekakor muči, kar je naredil, ampak, ker je zaljubljena vanj, ni popolnoma zgrožena in namesto tega poskuša biti simpatetična do njega.
 
Anakin and Padmé zvesta da je bil Obi-Wan ujet kot talec od Geonosijskih droidnih sil, ki pripadajo [[Konfederacija Neodvisnih Sistemov|Konfederaciji Neodvisnih Sistemov]], tvorbi zvezdnih sistemov, ki se želijo odcepiti od Republike. Hitita mu na pomoč - kjer ju kmalu ujamejo. Soočena s tem kar ju čaka v gladiatorski areni, si izrečeta ljubezen drug do drugega. Ob pobegu s pomočjo Jedijev in klonske vojske, se Anakin spopade s Separatističnim vodjo in nekdanjim 'padlim' jedijem [[Grof Dooku|Grofom Dookujem]] v bitki svetlobnih mečev, kjer pa ga zlahka, starejši in bolj izkušeni bojevnik zlahka premaga in mu pri tem odseka spodnji del njegove desne roke. Zamenjajo mu jo s kibernetično, nakar se nato poroči s Padmé na skrivnem obredu, kjer sta prisotna zraven še samo [[C-3PO]] in [[R2-D2]], kot priči.
255.567

urejanj

Navigacijski meni