Skupina: Razlika med redakcijama

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Izbrisana vsebina Dodana vsebina
T@Di (pogovor | prispevki)
m pp
SportiBot (pogovor | prispevki)
pravopis
Vrstica 1: Vrstica 1:
'''Skupina''' je skupnost posameznikov v omejenem območju, katere druži isto zanimanje, prepričanje, motivacija, dejavnost,... (npr. [[glasbena skupina]]).
'''Skupina''' je skupnost posameznikov v omejenem območju, katere druži isto zanimanje, prepričanje, motivacija, dejavnost,... (npr. [[glasbena skupina]]).


'''Skupina''' v živalskem svetu, kot naprimer [[čreda]], [[trop]], [[jata]] pa predstavlja bolj ali manj ločeno množico osebkov določene vrste,ki naseljuje skupno območje. Življenje v skupini nudi tako večjo možnost preživetja,medsebojno pomoč kot tudi konkurenco v boju za hrano in prostor. Spremembe v okolju,razmnoževalni procesi,spremembe vremena ali [[podnebje|podnebja]], lahko vplivajo na nastajanje skupin.
'''Skupina''' v živalskem svetu, kot na primer [[čreda]], [[trop]], [[jata]] pa predstavlja bolj ali manj ločeno množico osebkov določene vrste,ki naseljuje skupno območje. Življenje v skupini nudi tako večjo možnost preživetja,medsebojno pomoč kot tudi konkurenco v boju za hrano in prostor. Spremembe v okolju,razmnoževalni procesi,spremembe vremena ali [[podnebje|podnebja]], lahko vplivajo na nastajanje skupin.





Redakcija: 15:37, 22. marec 2016

Skupina je skupnost posameznikov v omejenem območju, katere druži isto zanimanje, prepričanje, motivacija, dejavnost,... (npr. glasbena skupina).

Skupina v živalskem svetu, kot na primer čreda, trop, jata pa predstavlja bolj ali manj ločeno množico osebkov določene vrste,ki naseljuje skupno območje. Življenje v skupini nudi tako večjo možnost preživetja,medsebojno pomoč kot tudi konkurenco v boju za hrano in prostor. Spremembe v okolju,razmnoževalni procesi,spremembe vremena ali podnebja, lahko vplivajo na nastajanje skupin.


Zunanje povezave