Grigorij Petrovič Grabovoj: Razlika med redakcijama

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Izbrisana vsebina Dodana vsebina
MGTom (pogovor | prispevki)
čisto na novo - prejšnji članek drugega urednika je bil izločen. Grabovoj se pojavlja v Sloveniji!!
(ni razlike)

Redakcija: 23:23, 6. oktober 2015

Grigorij Petrovič Grabovoj (rus. Григорий Петрович Грабовой) ruski zdravilec, duhovni vodja lastnega svetovno-nazorskega gibanja ; diplomant fakultete za mehaniko v Taškentu in večkratni akademik. * 14. november 1963, Kirovskij, Čikmentska oblast, Kazahska SR, ZSSR.

Grigorij Grabovoj je prešel dolgo pot od inženirja-mehanika v Taškentu do mednarodno aktivnega vodja lastnega svetovno-nazorskega nauka "O odrešitvi in skladnem razvoju"[1].

Osebnost in delo Gregorija Grabovoja je polariziralo mnenja v javnosti. Zagovorniki trdijo, da je najpomembnejši učenjak vseh časov, nasprotniki pa mu očitajo laži-znanost. Najbolj aktiven je bil v Rusiji med leti 2000 in 2006, po tem, ko je leta 1998 pridobil članstvo v Ruski akademiji naravoslovnih ved (Российская академия естественных наук, РАЕН). V ruskih akademskih krogih so RAEN kritizirali za sprejem laži-znanstvenikov[2][3][4].

Leta 2006 je bil Grabovoj obsojen za goljufije na osem let zapora. Predčasno je bil izpuščen leta 2010 in od takrat ni aktiven v Rusiji[5], pač pa v nekaterih drugih državah, vključno s Slovenijo[6].

V ruski javnosti so zelo odmevali spori okoli srečanja Grabovoja z bolgarsko jasnovidko Vango. Po nekaterih pričevanjih je Vanga takoj spoznala jasnovidnost in veliko zdravilsko moč Grabovoja, po drugih pa ga je po preizkusu napodila.

Ob terorističnem pokolu v Beslanu (2004) je obetal možnost obuditve mrtvih svojcev, proti plačilu. Možnost vstajenja in/ali večnega življenja je del nauka Grabovoja, zato se omenja tudi kot lažni novi Jezus[7].

Svetovno-nazorski nauk

Diplome, članstva in priznanja

Grigorij Grabovoj je pridobil veliko število univerzitetnih diplom, članstev v akademijah in priznanj za delo in dognanja [8].

Strokovne diplome

  • 1968, dipl ing. mehanike, Univerza V. I. Lenina v Taškentu
  • 1996, usposobljeni paramedik (felšer/bolničar), Šola splošne medicine, Moskovska oblast

Članstva v akademijah

Viri in opombe