Ted Bundy: razlika med redakcijama

Jump to navigation Jump to search
odstranjena 2 zloga ,  pred 5 leti
m
brez povzetka urejanja
m (vir, np)
m
Theodore Robert ˝Ted Bundy˝ se je rodil kot Theodore Robert Cowell 24. novembra 1946 v Burlingtonu v Vermontu. Ted je bil ameriški serijski morilec, ugrabitelj in nekrofil, ki je napadel in umoril večje število mladih deklet in žensk v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja. Po več kot desetletju zanikanja svojih dejanj je tik pred svojo usmrtitvijo priznal, da je zagrešil več kot 30 umorov v obdobju med leti 1974 in 1978. Pravo število oseb, ki so žrtev Ted-a Bundy-ja bo verjetno ostalo neznano za zmeraj.
Bundy je bil po pričevanju svojih žrtev opredeljen kot privlačna in karizmatična oseba, ki je bila sposobna pridobiti zaupanje svojih žrtev. Ted je pristopil do deklet na javnih krajih, na način, da je zaigral svojo poškodbo, nezmožnost ali da je poosebil avtoritativno uradno osebo. Občasno je obiskoval prizorišča svojih zločinov in na dotičnem mestu občeval s svojo žrtvijo toliko časa, dokler tega preprosto ni mogel več početi. Bundy je razrezal najmanj 12 svojih žrtev, od katerih je nekatere dele telesa hranil v svojem stanovanju kot spominke. V nekaj primerih je Bundy padel v delirij predvsem ponoči, kjer je kjer je razmesaril nekaj svojih žrtev kar med njihovim spanjem.
Bundy je pri poskusu ugrabitve in napada na osebo postal eden od osumljencev, pri čemer je bil povezan z večjim številom nerešenih umorov v večihveč zveznih državah. Pri soočenju z obtožbami umora v Koloradu, je uprizorl dva spektakularna pobega, ter zakrivil še tri umore, pred svojim ponovnim zajetjem na Floridi leta 1978. Obsejen je bil s tremi smrtnimi kazni v dveh ločenih sojenjih na Floridi na oddelku za umore.
Ted Bundy je bil poslan na električni stol v zapor Raiford na Floridi 24. januarja 1989. Pisateljica Ann Rule je napisala biografijo Ted Bundy in ga opisala kot sadističnega sociopata, ki je zadovosljstvo lahko doživel le ob bolečini sočloveka in občutku popoldne kontrole nad njim. Bundy je sam sebe opisal kot najbolj hladnokrvnega ˝prasca˝, ki ga je svet kadarkoli videl. Odvetnica Ted-a Bundy-ija Polly Nelson ga je opisala kot golo definicijo brezsrčnega zla.
 
1.552

urejanj

Navigacijski meni