EEPROM: Razlika med redakcijama

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Izbrisana vsebina Dodana vsebina
postavitev.. lepotne spremembe.
m električno izbrisljiv programirljiv bralni pomnilnik
Vrstica 1: Vrstica 1:
'''Električno izbrisljiv programirljiv bralni pomnilnik'' ali z angleško kratico '''EEPROM''' ({{lang-en|Electricaly Erasable Programmable Read-Only Memory}}) je vrsta pomnilnika [[EPROM]], ki ga brišemo in ponovno vpisujemo s programatorjem (pred običajno uporabo oz. branjem). Brisanje je mnogo hitrejše kot pri EPROM. Možno je izbrisati in vpisati le en del (na primer eno četrtino) EEPROM, ne pa posameznih lokacij.
'''EEPROM'''
<u>Električno zbrisljiv in programirljiv bralni pomnilnik</u> (''EEPROM'', iz angleščine »Electricaly Erasable Programmable Read-Only Memory«) je vrsta pomnilnika EPROM, ki ga brišemo in ponovno vpisujemo s programatorjem (pred običajno uporabo oz. branjem). Brisanje je mnogo hitrejše kot pri EPROM. Možno je izbrisati in vpisati le en del (na primer eno četrtino) EEPROM, ne pa posameznih lokacij.

Redakcija: 09:25, 14. september 2015

'Električno izbrisljiv programirljiv bralni pomnilnik ali z angleško kratico EEPROM (angleško Electricaly Erasable Programmable Read-Only Memory) je vrsta pomnilnika EPROM, ki ga brišemo in ponovno vpisujemo s programatorjem (pred običajno uporabo oz. branjem). Brisanje je mnogo hitrejše kot pri EPROM. Možno je izbrisati in vpisati le en del (na primer eno četrtino) EEPROM, ne pa posameznih lokacij.