Kolektor (podjetje): Razlika med redakcijama

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Izbrisana vsebina Dodana vsebina
Paul28 (pogovor | prispevki)
Brez povzetka urejanja
m Bot: Replacements: fix URL prefix
Vrstica 30: Vrstica 30:
| divisions =
| divisions =
| subsid =
| subsid =
| homepage = {{URL|http://http://www.kolektor.com}}
| homepage = {{URL|http://www.kolektor.com}}
| footnotes =
| footnotes =
| intl =
| intl =

Redakcija: 23:32, 28. marec 2015

Koncern Kolektor D.o.o.
TipD.o.o.
PanogaElektro komponente
Sedež,
Območje
Globalno
Ključni ljudjeStojan Petrič
ProduktiKomutatorji
Št. zaposlenih3200
Spletna stranwww.kolektor.com

Koncern Kolektor je eno največjih slovenskih podjetij v elektropredelovalni dejavnosti in hkrati eden največjih koncernov na Slovenskem. Jedro delovanja predstavlja proizvodnja komutatorjev, kjer so vodilni svetovni proizvajalec. Sedež podjetja je v Idriji, direktor pa je Stojan Petrič.

Poslovanje

Poleg proizvodnje komutatorjev proizvodni program širijo tudi na področje elektronike, feritnih jeder in navitij ter plastičnih komponent.

Leta 2006 je 17% prodaje obsegala Slovenija, 60% Evropa, 12% Amerika in 11% Azija. Proizvodnje je porazdeljena po vsem svetu, največ jo je v Sloveniji (42,5% (komutatorji), 34,9% (ostali programi)), sledijo Nemčija (11,2%), Južna Koreja (3,8%), Bosna (2,4%), Ljudska republika Kitajska (2,1%), ZDA (1,4%), Brazilija (1,3%) in Iran (0,5%).

Podjetja v skupini

Kolektor Sikom

Podjetje je že od 1997 največji proizvajalec komutatorjev na svetu. Sedež je v Idriji.

Ustanovljen je bil leta 1963 kot Tovarna kolektorjev Idrija. Leta 2002 je kupil nemško tovarno Kautt & Bux, s katerim je sodeloval že vse od leta 1968. Največje tržišče imajo na območju Evrope (brez Slovenije), kjer ustvarijo 69% prometa. Za avtomobilsko industrijo je namenjenih 68% komutatorjev, 15% za gospodinjske aparate in 11% za električna ročna orodja.

V podjetju je zaposlenih prek 3200 zaposlenih, kar ga uvršča na 7. mesto v Sloveniji. Na lestvici največjih slovenskih podjetij zaseda 24. mesto, tudi po dobičku se uvršča med 25. najboljših.

Kolektor Synatec

Podjetje Synatec je eden od vodilnih slovenskih ponudnikov programske in električne opreme ter storitev za potrebe avtomatizacije in informatizacije v industrija in gospodarstvu. Zastopajo svetovno znane proizvajalce nizkonapetostne stikalne tehnike, protieksplozijske opreme, krmilne tehnike in programske opreme za vodenje procesov.

Direktor podjetja s sedežem v Idriji je Stojan Kokošar, imajo pa tudi podružnico na Hrvaškem in v Bosni in Hercegovini.

Kolektor Magma

Podjetje ima več kot 50 let izkušenj v produkciji in proizvodnji feritov in magnetnih sestavin. Sedež podjetja je v Ljubljani. Pred nakupom Kolektorja je deloval pod imenom Iskra Feriti.

Kolektor Koling

S pomočjo lastnih proizvodnih zmogljivosti nudijo svojim kupcem izdelke iz proizvodnje lastnih programov klima naprave, zračnih zaves in elementov za odsesavanje, prečiščevanje, prezračevanje in klimatizacijo ter tehnično akustiko.

Številne reference potrjujejo tudi znanje avtomatizacije strojev, električnih instalacij in meritev, ožičenja računalniških in telefonskih mrež ter izdelave stikalnih blokov.

Izvajajo inženiring gradnje objektov in projektiranje. Vsa ponudba je prepoznavna po visoki kakovosti in cenovni konkurenčnosti in je tako korak pred konkurenco.

Družba Kolektor Koling je nastala z združitvijo družb Opim Instalacije in Eltos in je vključena je v koncern Kolektor Group.

Poslanstvo družbe Koling so celostne rešitve - od idejnih načrtov, arhitekturnega načrtovanja zgradb, načrtovanja strojnih in elektroinštalacij do izvedbe projektov, vključno s tehničnim prevzemom in pridobitvijo obratovalnega dovoljenja.

S celovitimi storitvami strankam olajšajo izvajanje investicijskih projektov, investicijsko in redno vzdrževanje zgradb ter opreme, povečujejo ucinkovitost poslovanja in zniževanja stroškov, hkrati pa omogočajo, da so pri poslovanju osredotočeni na svojo osnovno dejavnost.

Kolektor Liv

Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1954, ko je pod istim imenom začela delovati manjša kovinarska delavnica. Leta 2007 je bilo zaposlenih 450 ljudi. Več kot 80% prodaje izvažajo, večinoma (40%) na območje Zahodne Evrope, skupaj pa v 51 držav po celem svetu. Direktor podjetja je Uroš Likar, podjetje je pod lastništvo koncerna Kolektor prišlo leta 2006.

Temeljna dejavnost podjetja je razvoj, proizvodnja in trženje izdelkov iz termoplastov. Izdelujejo izdelke sanitarne tehnike (podometni splakovalniki, nadometni splakovalniki, aktivirne tipke, ki jih tržijo pod blagovnimi znamkami Liv in Schwab.

Kolektor Etra

Podjetje Kolektor Etra v Črnučah

Kolektor Etra d.o.o. je družba za proizvodnjo energetskih, distribucijskih in specialnih transformatorjev. Sedež družbe je v Ljubljani. Podjetje je bilo ustanovljeno že leta 1933, del koncerna Kolektor pa postane leta 2010.

Zunanje povezave