Tomo Jurak: Razlika med redakcijama

Jump to navigation Jump to search
dodanih 452 zlogov ,  pred 8 leti
brez povzetka urejanja
m (pnp AWB)
Brez povzetka urejanja
'''Tomislav Jurak''', bolj znan kot '''Tomo Jurak''' je [[Slovenci|slovenski]] [[kitarist]], [[pevec]] in [[skladatelj]], * [[1952]]
 
Tomo Jurak je deloval kot harmonikar, pevec, kitarist, avtor glasbe, tekstopisec in aranžer. Sodeloval je pri skupinah [[Avantura (glasbena skupina)|Avantura]], [[Prah (glasbena skupina)|Prah]], [[Venera (glasbena skupina)|Venera]], [[Pepel in kri]] - najbolj znan pa je po svoji [[pop]] skupini [[Gu Gu]], ki je skozi osemdeseta leta nanizala veliko uspešnic in bila ena najuspešnejših slovenskih glasbenih skupin. Po razpadu skupine Gu-Gu je ustanovil duet [[Tom-Tom]].
Tomo Jurak je najbolj znan po svoji [[pop]] skupini [[Gu Gu]], ki je skozi osemdeseta leta nanizala ogromno uspešnic. Kasneje se je posvetil samostojnemu delu, pisanju in ustvarjanju radijskih [[reklama|reklam]] (otroška kašica Frutek) in sodelovanju z drugimi imeni estrade. Veliko njegovih avtorskih del je ponarodelo (npr. Sam po parku se sprehajam).
 
Tomo Jurak je najbolj znan po svoji [[pop]] skupini [[Gu Gu]], ki je skozi osemdeseta leta nanizala ogromno uspešnic. Kasneje se je posvetil samostojnemu delu, pisanju in ustvarjanju radijskih [[reklama|reklam]] (otroška kašica Frutek) in sodelovanju z drugimi imeni estrade kot so [[Janez Bončina-Benč]], [[Primož Grašič]], [[Janez Zmazek-Žan]], Dixie Šok band.. Veliko njegovih avtorskih del je ponarodelo (npr. Sam po parku se sprehajam).
 
{{musician-stub}}
3.182

urejanj

Navigacijski meni