Melodije morja in sonca: razlika med redakcijama

Jump to navigation Jump to search
brez povzetka urejanja
'''Melodije morja in sonca''' je [[festival zabavne glasbe|glasbeni festival]], ki so ga prirejali od leta [[1978]],. najprejNajprej je bilo prizorišče v [[Piran]]u, takoj naslednje leto pa v [[Portorož]]u, kjer je festival potem največkrat gostoval. Ob zatonu [[Slovenska popevka|Slovenske popevke]] se je poskušalo slovensko festivalsko dogajanje po vzoru drugih obmorskih festivalov po [[Socialistična federativna republika Jugoslavija|Jugoslaviji]] in svetu preizkusiti tudi na slovenski obali. Festival se je že kmalu pokazal za zelo uspešnega in kvalitetnega ter postregel z mnogimi uspešnicami, med katerimi so številne postale zimzelene.
 
V letu [[2008]] festivala neniso organizirajoorganizirali, v letu [[2009]] pa so si zadali cilj, da povrnejo Festivalufestivalu Melodije morja in sonca čar mediteranskega festivala dobrih melodij, ki bo v Portorož in Piran pritegnil ljubitelje dobre glasbe in zabave, ter tudi glasbenike, ki se v zadnjih nekaj letih zaradi slab(š)e kvalitete glasbe niso želeli več prijavljati na festival.
 
V letih 2010 in 2011 festivala niso organizirali, leta 2012 pa so Melodije morja in sonca ponovno organizirali, in sicer je 32. festival zopet gostil vAvditorij Avditoriju PortorožaPortorož.<ref>http://www.rtvslo.si/zabava/glasba/video-melodije-morja-in-sonca-z-nuso-kot-v-dobrih-starih-casih/286956, vpogled: 8. 7. 2012.</ref>
 
== Zmagovalci festivala ==
8.192

urejanj

Navigacijski meni