Ford Motor Company: Razlika med redakcijama

Jump to navigation Jump to search
dodanih 245 zlogov ,  pred 7 leti
Hibridna električna vozila
 
V letu 2004 sta se Ford in Toyota sporazumelapodpisala opatentni patentusporazum, popri katerem jedaje Ford dobil dostop do določenenekatere hibridne tehnologije, ki jo je bilapatentirala do takrat dostopna samo Toyoti. NaToyota; drugiv stranizameno pa je Ford dal licenco Toyoti licencopri zanekaterih svoje patentelastnih patentih.LetaV letu 2005 je Ford predstavil hibridno-električni vozilo''pobeg''. EscapeS stem katerimvozilom je bil ford tretji na avtomobilskem trgu električnihs hibridnihhibridno-električnim vozilvozilom in nasploh prvi hibridnina terenecnahibridno-električnem tržiščuSUV trgu. Escape paTo je bilbilo tudi prvo hibridnohibridn-električno vozilo kis jeprilagodljivo gorivno sposobnostjo zmožno delovati na gorivo E85. Mercury Mariner partner platforme takoimenovanega ''pobega'' je razpolagala tudi z modelom električno-hibridnega sistema v letu 2006 – polno leto pred predvidenim rokom. Podobno bo tudi Mazda Tribute prejela hibridno- električne pogonske možnosti, skupaj z veliko drugih vozil v vrstici za vozila Ford.
V letu 2005 je Ford napovedala cilj-narediti 250.000 hibridov na leto do leta 2010, vendar je do sredine 2006 napovedal, da ne bo mogel izpolniti ta cilj zaradi pretirano visokih stroškov in pomanjkanja dobav-električno-hibridni baterij in dovozne sistemske komponente. Namesto tega se je Ford zavezal k pospeševanju razvoja naslednje generacije-električno-hibridnih elektrarn v Veliki Britaniji, v sodelovanju z Volvom. Ta tehnika študija pričakuje, da bo pridelanih več kot 100 novih modelov hibridno-električnih vozil in derivatov.
Escapova platforma "mate" Mercury Mariner je bila tudi na voljo z hibridno-električnem sistem v modelu iz leta 2006 - polno leto pred načrtovanim. Podobna Mazda Tribute bo tudi dobila hibridno-električno pogonsko možnost, skupaj z mnogo drugimi Fordovi vozili.
Septembra 2007 je Ford napovedal partnerstvo z Southern California Edison (SCE). Preučili bodo kako bo vstavni hibrid delovala v električnem omrežju. Pod več milijonov dolarjev, večletni projekt, bo Ford prikazal predstavitev Ford Escape vstavnega hibrida in SCE bo ocenila, kako lahko ima vozilo interakcijo z domom in ima v korist električno omrežje . Nekaj vozil bodo vrednoteni glede na "tipične nastavitve kupca", po Ford.
 
12. Junija 2008 bo USDOE razširil svojo floto alternativnega goriva in napredne tehnologijo vozil z dodatkom ''Ford Escape Plug-In Hybrid Flex-Fuel'' vozila. Vozilo je opremljeno z 10-kilovat (13 km) litij-ionske baterije, ki je opremljen z Johnsonovim kontrolerje, ki shranjuje dovolj električne energije za vožnjo do 30 milj (48 km) pri hitrostih do 40 mph (64 km/h)
V letu 2005 si je Ford zadal cilj narediti 250,000 hibridnih vozil letno do leta 2010. Leta 2006 pa so so naznanili da ta cilj ne bo moč doseči zaradi pomanjkanja dobave hibridnih električnih baterij in sistemskih komponent prenosnika moči.
Marca 2009 je bila lansirana Fordova hibridna različica ''Ford Fusion hibrid-a'' in ''Mercury Milan Hybrid-a'' v ZDA, oba kot modela 2010.
Namesto tega se je Ford zavezal temu da psopeši razvoj naslednje generacije hibridnih elektrarn v Veliki Britaniji.Pri tem projektu sodeluje tudi Volvo. Ta inženirska študija naj bi prinesla več kot 100 novih modelov hibridnih vozil.
Sedanja in načrtovana Fordova hibridno- električna vozila vključujejo ''Ford Escape Hybrid (2004-sedanjost)'', ''Mercury Mariner (2006–danes)'','' Ford Fusion hibrid/Mercury Milan (2009–sedanjost) in ''Ford/Lincoln rob MKX (2009/10–sedanjost)''.
 
V septembru 2007 je Ford napovedal partnerstvo z Southern California Edison (SCE),katero bo preučila kako bo napajanje hibridnih vozil delovalo na električno omrežje. Več milijonski in večletni projekt pa bo Ford uporabil za demonstracijo Ford Hibrid Escape. SCE pa bo ocenila uporabnost na električnem omrežju. Nekatera vozila bodo ocenili v takoimenovanih značilni okoljih kupca.
 
Dne 12.6 2008 je USDOE razširil svojo floto alternativnih napredno tehnoloških vozil z Ford Escape Plug- in Hibrid Flex Fuel različico.
Vozilo je bilo opremljeno z 10 kilovatnim litij-ionskim baterijam, ki jih proizvaja podjetje Johnson Controls-Saft. Baterije shranjujejo dovolj električne energije za vožnjo do 48 kilometrov s hitrostjo do 64 kilometrov na uro.
V mesecu marcu 2009 je Ford predstavil hibridna modela Ford Fusion Hibrid in pa Mercury Milan Hibrid. Namenjena sta ameriškemu tržišču ko modela leta 2010.
Trenutna in načrtovana hibridna vozila so:
-Ford Escape hibrid (2004- )
-Mercury Mariner (2006- )
-Ford Fushion hibrid/Mercury Milano (2009- )
-Ford Edge/Licoln MKX (2009/10 present)
 
===Povsem električna vozila===
17

urejanj

Navigacijski meni