Botanični vrt Univerze v Ljubljani: razlika med redakcijama

Jump to navigation Jump to search
m (Bot: Datoteka Ljubljana_Botanic_Garden_-_buildings.jpg je bila v Zbirki izbrisana, zaradi Per commons:Commons:Deletion requests/Files in Category:University Botanic Gardens Ljubljana. Odstranjevanje.)
V juliju 2008 je nastopila največja finančna kriza botaničnega vrta v Ljubljani, ki ob pomanjkanju sistemsko urejenega financiranja vse do danes ogroža njegove stalne dejavnosti in tudi sam obstoj.
 
11. julija 2010 je vrt praznoval dvestoletnico obstoja. Ob tej priložnosti je izšla [[monografija]] avtorja dr. Bavcona, [[Banka Slovenije]] pa je izdala [[Slovenski evrokovanci|priložnostni evrokovanec]], na katerem je upodobljeno [[socvetje]] [[rebrinčevolistna hladnikija|rebrinčevolistne hladnikije]] (''Hladnikia pastinacifolia''), ki ga obkroža besedilo 200 LET{{•}} BOTANIČNI VRT{{•}} LJUBLJANA{{•}} SLOVENIJA 2010. ZadnjaDecembra velika pridobitev2010 je novbil odprt tudi novi rastlinjak za tropske rastline, v načrtihkaterega so preselili tropske rastline iz starega rastlinjaka, predvsem pa jezasadili tudiveliko novih. Nekatere so donirali evropski botanični vrtovi, s katerimi[[Botanični vrt]] redno in obnovatesno obstoječegasodeluje.
 
== Nadaljnje branje ==
186

urejanj

Navigacijski meni