The Toronto Drug Bust: razlika med redakcijama

Jump to navigation Jump to search
m
preteklik + wikifikacija + drugi manjši popravki & wiki-standardizacija
m (se je rodi -> se je rodil)
m (preteklik + wikifikacija + drugi manjši popravki & wiki-standardizacija)
{{wikificiraj}}
{{KOI}}
'''The Toronto Drug Bust''' je mednarodna glasbena zasedba, ki povezuje mesta [[London]], [[Ljubljana|Ljubljano]] in [[Helsinki|Helsinke]].
 
== Biografija ==
=== Začetek ===
Projekt The Toronto Drug Bust (takrat še brez imena) se je rodil poleti 2007 v Londonu, kjer so v studiu posneli okoli 11 avtorskih pesmi. Pobudniki so bili [[Izak Košir]], [[Neil Leyton]] in '''Rich Ragany'''. Zaradi drugačnih idejnih vidikov, Leytonovega odhoda v Lizbono in Raganyjevega osebnega življenje (dobil je namreč otroka), je TDB v letu 2008 dobil nov zalet s sodelovanjem Izaka Koširja in finskega producenta ter člana skupine [[Turku Romantic Movement]] '''Ramija Helina'''.
 
=== Snemanje albuma ===
Debitantski album '''Enfant Terrible''' je idejni vodja, vokalist in avtor pesmi [[Izak Košir]] posnel večinoma v Ljubljani (avgust 2008) v studiu Garbage. Pesmi je produciral Rami Helin, ki je nato album kasneje na Finskem tudi zmiksal. Pri snemanju so sodelovali še: kitarist '''Tadej Košir''' ([[Neomi]], [[Neisha]], [[Zlatko]]), bobnar '''Martin Janežič - Buco''' ([[Sausages]], [[Tribute 2 Love]]), basist '''Nejc Kržič''', bobnar '''Žiga Kožar''', vokalistka '''Kate Hosking''' ([[Terrafolk]]), tonski mojster '''Drago Popović''', kitarist '''Mišo Drobež''' ([[General Musashi]]) in drugi.
 
=== Ameriška založba, slovenska zasedba in nominacija ===
Oktobra 2010 TDB podpišejoso podpisali pogodbo z ameriško založbo '''Cauldron Soundwerx''', ki album Enfant Terrible trži prek ponudnikov, kot so iTunes, Amazon.com in CD Baby. Novembra 2010 naznanijoso naznanili domačo zasedbo, ki boje koncertirala po Sloveniji: Izak Košir (vokal), Vid Polončič-Ruparčič (kitara), Tamir Gostiša (kitara), Jernej Kržič - Nietzsche (bas) in Dorian Granda (bobni). TDB so bili novembra 2010, kot edina slovenska zasedba, med nominiranci za nagrade mednarodnega portala Somojo, in sicer za najboljši rock bend in skupino leta (vir: [http://www.somojo.org]).
 
== Diskografija ==
725

urejanj

Navigacijski meni