Igranje (roman): Razlika med redakcijama

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Izbrisana vsebina Dodana vsebina
slog
Vrstica 24: Vrstica 24:


== Ocene in nagrade ==
== Ocene in nagrade ==
Avtorica je za roman prejela nagrado [[Modra ptica (nagrada|Modra ptica]]. Gre za književni natečaj, ki ga je leta [[2012]] prvič razpisala Skupina Mladinska knjiga. Iskali so najboljše še neobjavljeno knjižno delo, in sicer za zvrst »roman za odrasle«.
Avtorica je za roman prejela nagrado [[Modra ptica (nagrada)|Modra ptica]]. Gre za književni natečaj, ki ga je leta 2012 prvič razpisala Skupina Mladinska knjiga. Iskali so najboljše še neobjavljeno knjižno delo, in sicer za zvrst »roman za odrasle«.


== Zunanje povezave ==
== Zunanje povezave ==

Redakcija: 17:45, 10. december 2012

Igranje
Naslovnica prve slovenske izdaje iz l. 2012
AvtorStanka Hrastelj
DržavaSlovenija
JezikSlovenščina
Subjektslovenska književnost
Žanrpsihološki roman
ZaložnikZaložba Mladinska knjiga
Datum izida
2012
Vrsta medijatisk (trda vezava)
Št. strani184
ISBN978-961-01-2380-4
OCLC813591705
COBISS260351488
UDK821.163.6-311.2
Predmetne oznakezakonsko življenje, brezposelnost, shizofrenija

Igranje je psihološki roman, ki ga je napisala slovenska pisateljica Stanka Hrastelj. Knjiga je napisana na način biografije njenega očeta, ki je zbolel za shizofrenijo.

Vsebina

Roman je intimno prepletanje misli glavne junakinje Marinke, ki je izgubila službo in kar naenkrat ima na voljo na pretek časa, ki ga zapolni z branjem, brskanjem po arhivih in sestavljanjem družinskega drevesa, a vse to jo pušča prazno. Odloči se, da bo poizkusila s službo pri reviji, ki sodi v rumeni tisk. Marinka se v teh vodah ne znajde najbolje, saj ji ni veliko mar za teme, ki jih obravnavajo tovrstne revije. Kmalu ne zmore več, in se začne zapirati v svoj svet. Počasi se v njeno življenje prikrade shizofrenija.

Ocene in nagrade

Avtorica je za roman prejela nagrado Modra ptica. Gre za književni natečaj, ki ga je leta 2012 prvič razpisala Skupina Mladinska knjiga. Iskali so najboljše še neobjavljeno knjižno delo, in sicer za zvrst »roman za odrasle«.

Zunanje povezave