Bullet for My Valentine: Razlika med redakcijama

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Izbrisana vsebina Dodana vsebina
EmausBot (pogovor | prispevki)
m r2.7.2+) (robot Spreminjanje: simple:Bullet for My Valentine
Vagobot (pogovor | prispevki)
m r2.7.2) (robot Dodajanje: gl:Bullet for my Valentine
Vrstica 68: Vrstica 68:
[[fi:Bullet for My Valentine]]
[[fi:Bullet for My Valentine]]
[[fr:Bullet for My Valentine]]
[[fr:Bullet for My Valentine]]
[[gl:Bullet for my Valentine]]
[[he:בולט פור מיי ולנטיין]]
[[he:בולט פור מיי ולנטיין]]
[[hr:Bullet for My Valentine]]
[[hr:Bullet for My Valentine]]

Redakcija: 14:16, 6. september 2012

Skupina Bullet for my Valentine
Osnovni podatki
Rojstvo
IzvorWales Bridgend, Južni Wales, Velika Britanija
SlogiMetalcore
Leta delovanja1997–2003 kot Jeff Killed John 2003 - danes
ZaložbaVisible Noise (Velika Britanija)
Trustkill Records (ZDA)
Gun records
Jive records
ČlaniMatthew Tuck
Michael Paget
Jason James
Michael Thomas
Nekdanji članiNick Crandle
Spletna stranbulletformyvalentine1.com

Bullet for My Valentine je štiričlanska metalcore skupina iz Bridgenda, Južni Wales. Nastali so leta 1997 pod imenom Jeff Killed John, ko so najprej začeli igrati pesmi Nirvane in Metallice. Leta 2003 so razvili svoj slog in postali Bullet for My Valentine. Njihov prvi album The Poison je izšel 3. oktobra 2005 v Združenem kraljestvu in 14. februarja 2006 v Združenih državah. Drugi studijski album Scream Aim Fire je izšel 28. januarja 2008.

Zgodovina

Jeff Killed John

Jeff Killed John so nastali leta 1997. Zasedbo so sestavljali Matthew Tuck, Michael »Padge« Paget, Nick Crandle and Michael 'Moose' Thomas med študijem glasbe.
Njihovo prvo ime je bilo »12 Pints of my Girlfriend's Blood«, kasneje so ga spremenili v »Jeff Killed John« in nato še v »Opportunity in Chicago«. Člani skupine Jeff Killed John so želeli slediti nu-metal trendu in skupinam, kot so Korn in Limp Bizkit. Basist Crandle jih je zapustil na večer, ko naj bi začeli snemati demo. Ker ga niso mogli posneti, so se razšli. Kasneje so se zopet zbrali in našli novega basista, to je bil Jason 'Jay' James. Ko je nu-metal postajal vse manj popularen, so fantje končno spremenili ime v Bullet for My Valentine. Sprejeli so spremembo glasbene zvrsti, tako da so igrali kar so želeli, in ne kar je bilo popularno.

The Poison

Prvi album, The Poison, je izšel 3. oktobra 2005 v Združenem kraljestvu in 14. februarja 2006 v Združenih državah. Na lestvico Billboard 200 je vstopil pri številki 128, dosegel vrh pri 2. mestu na Top Heatseekers, in 11. mestu na Top Independent albums. Do 6. februarja 2008 se je v Združenem kraljestvu prodalo že kar 375,000 kopij.
Izdali so štiri single iz albuma The Poison. To so »4 Words (To Choke Upon)«, njihov pvi singl, ki mu je sledil »Suffocating Under Words of Sorrow (What Can I Do)«. »All These Things I Hate (Revolve Around Me)« je dosegel Hot Mainstream Rock Tracks 13. mestu in 30. mesto na Modern Rock Tracks. »Tears Don't Fall« pa 24. mesto na the Hot Mainstream Rock Tracks in 32. mesto na the Modern Rock Tracks.

Scream, Aim, Fire

Bullet for My Valentine so snemali video za pesem »Scream, Aim, Fire« 17. novembra, ki je z njihovega enako naslovljenega albuma. Kasneje so posneli nov video, ki so ga snemali v Californiji. Album je bil posnet pri Sonic Ranch Studios in izdan 28. januarja 2008. Tuck ga je komentiral; »Največja sprememba je verjetno v tempu in agresiji. Tempo je veliko bolj hiter, veliko bolj agresiven. Album se je uvrstil na Billboard 200 s 4. mestom in 53,000 prodanimi kopijami v prvem tednu.

Diskografija

Albumi

EPi

Plošče

Predloga:Link GA