Angry Birds: Razlika med redakcijama

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Izbrisana vsebina Dodana vsebina
Xqbot (pogovor | prispevki)
m r2.7.3) (robot Dodajanje: jv:Angry Birds
Chobot (pogovor | prispevki)
m r2.6.5) (robot Dodajanje: ml:ആംഗ്രി ബേഡ്സ്
Vrstica 50: Vrstica 50:
[[ky:Angry Birds]]
[[ky:Angry Birds]]
[[map-bms:Angry Birds]]
[[map-bms:Angry Birds]]
[[ml:ആംഗ്രി ബേഡ്സ്]]
[[mr:अ‍ँग्री बर्ड्‌स]]
[[mr:अ‍ँग्री बर्ड्‌स]]
[[ms:Angry Birds]]
[[ms:Angry Birds]]

Redakcija: 11:51, 12. julij 2012

Angry Birds je video igra, ki jo je ustvarilo finsko podjetje Rovio Mobile. Prvič je izšla decembra leta 2009 na Applovem operacijskem sistemu (Apple iOS) in zaradi množičnega uspeha so od takrat prodali že 12 milijonov kopij preko Applove spletne trgovine (App Store).

Podjetje se je odločilo za izdajo igre tudi na operacijskem sistemu Android in s tem, je postala dostopna tudi za uporabnike drugih telefonov z zaslonom na dotik.

Igra Angry Birds se igra tako, da morajo igralci s fračo izstreliti ptice v različne prepreke in ovire tako, da pokončajo prašiče. Ko igralci v igri napredujejo in dosežejo različne stopnje, se pojavijo nove vrste ptičev, ki imajo različne sposobnosti in omogočajo, da igralec doseže več točk.

Med ustvarjanjem igre so si sprva domislili le animirane brezkrile ptiče in šele kasneje, ko je izbruhnila prašičja gripa, so dobili idejo, da bi bili ptiči veliki sovražniki prašičev in da bi bil cilj igre zadevanje le-teh, obdanih z mnogimi ovirami.

Igra je postala zelo uspešna, ker je igralca hitro zasvojila in bila cenovno zelo dostopna. Zaradi tako velike popularnosti je bila izdana tudi v različici za osebne računalnike. Leta 2010 je postala celo hit med najbolj aktualnimi igrami in prav tako najuspešnejša mobilna aplikacija, kar jo je svet kdajkoli videl.

Zunanje povezave

Predloga:Link GA