Wikipedija:Brez izvirnega raziskovanja: razlika med redakcijama

Jump to navigation Jump to search
→‎Zanesljive publikacije: popravek tn in slog - brez veznika na začetku povedi
(→‎Zanesljive publikacije: drobni popravki sloga)
(→‎Zanesljive publikacije: popravek tn in slog - brez veznika na začetku povedi)
 
== Zanesljive publikacije ==
Zanesljive publikacije so vrstniško pregledane revije ter knjige znanih akademskih založb ali univerzitetnih založb ter oddelkov splošnih založnikov, ki so poznani po dobrih strokovnih publikacijah.
 
Za neakademske predmete »zanesljivosti« ni mogoče jasno opredeliti. V splošnem imamo dober občutek, kaj naj bi to bilo. Revija ali objava skrajne politične ali verske skupine v samozaložbi in rumeni tisk sta le redko »zanesljiva«. Tako se recimo na pisanje o sovraštvu predsednika Drnovška do otrok v ''Direktu'' v Wikipediji ne bi oprli. Če pa bi to pisalo v ''Delu'', bi se na članek (in v članku navedene vire) lahko sklicevali. Lahko pa bi se na ''Direkt'' oprli pri pisanju o ''Direktu''.
Ob nestrinjanju glede zanesljivosti publikacije poskušajte pridobiti mnenje še drugih urejevalcev in si prizadevajte doseči soglasje. Nedvoumna opredelitev ni na razpolago, lahko pa zaupate v svoje izkušnje.
 
Če se vam iskanje zanesljivih publikacij včasih zdi zamudno, ne pozabite, da so mnogeštevilne [[Wikipedija:Spletni viri|dostopne na spletu]]. KLjubVseeno temupa bo mnogokrat še vedno treba v knjižnico.
 
== Izvirne slike ==
73.249

urejanj

Navigacijski meni