Pojdi na vsebino

Verižni pogon: Razlika med redakcijama

dodanih 29 zlogov ,  pred 10 leti
 
===Verige v primerjavi z pasovi===
Pogonske verige so najpogosteje izdelane iz kovine, medtem ko so pasovi soizdelani pogosto iz gume, plastike ali druge snovi. Čeprav se lahko zelo kakovostne verige izkažejo za močnejše od pasov, njihova večja masa poveča pogonski sklop vztrajnostvztrajnosti .
Pogonski jermeni lahko pogosto zdrsnejo (razen če imajo zobnike ), kar pomeni, da na izhodni strani,se ne sme vrteti napri točnotočni hitrosthitrosti in nekaj časa dela in se izgubi na trenju v pasu nad svojimi valji. Zobniki na zobatih pogonskih pasovih običajno nosijo hitrejše od povezav na verigi, ampak nosijo na pasovih gume ali plastike in njihove zobe je pogosto lažje opazovati, ki jim lahko pogosto povežemo pas pripeti pas, da bi jih lažje prekinili od verige.
Konvencionalni diski valjčnihvaljnih verig trpijo z vibracijami, kot je dejanski obseg delovanja v kombinaciji verige in zobnika nenehno se spreminja v času revolucije. Če se veriga premakne pri konstantni hitrosti, potem se mora v gredi pospešiti in nenehno upočasniti. Če se pogon zobnika vrti pri konstantni hitrosti, potem mora veriga, (ki verjetno poganja zobnik) pospeševati in stalno upočasniti. To ponavadi ni problem z velikimi pogoni, seje pa večina motociklov opremljeniopremljenih z gumo zaklenjenizaklenjenih in zadnje kolo vozišča dejansko izločijoizloči te vibracije. Zobati diski so namenjeni pasu, da se prepreči to vprašanje, ki deluje pri konstantnem radiju.
Verige so pogosto ožje od pasov, in se lahko lažje prenesejo vna večje ali manjše orodje, da bi spreminjale prestavno razmerje. Mešana-hitrost kolesa pri iztirjanju izkoristiizkorišča prav to. Prav tako je lahko bolj pozitivna povezanost verige lažje je graditi orodje, ki se lahko poveča ali skrči v premeru,spreminjanja pri spreminjanju prestavnega razmerjerazmerja.
Tako se lahko uporablja za premikanje predmetov, ki se jih veže za vedra, ali okvirje zanje, verige se pogosto uporabljajo za premikanje stvari navpično tako, da jih imajo v okvirjih, kot v industrijskih opekačih, medtem ko se pasovi dobro premikajo vodoravno v obliki traku pasu . Ni nenavadno, za sisteme, ki se uporabljajo v kombinaciji, na primer valji, ki se vozijo po tekočih trakovih, sami pogosto vodijo pogonske verige.
Pogonske gredi so še en običajen način, da se premakne mehansko moč okoli, da se včasih oceniti v primerjavi s pogonom verige, zlasti pogon gredi v primerjavi z verigo pogona je ključno oblikovana za večino motornih koles. Pogonske gredi so še boljše in bolj zanesljive kot diski verige, vendar tehtajo tudi več in širši je rotacijski moment . Skoraj vsevsi visokozmogljivi motocikli uporabljajo verige z pogonom z držalom usmerjenih ureditev za običajno uporabo za številne športne naprave. Zobati diski se uporabljajo za številne manjše moči motornih koles.
 
===Se uporabljajo v vozilih===
187

urejanj