Hermafrodit: Razlika med redakcijama

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Izbrisana vsebina Dodana vsebina
KocjoBot (pogovor | prispevki)
m Avtomatizirana zamenjava besedila
slog
Vrstica 1: Vrstica 1:
'''Hermafrodit''', katerega ime izvira iz [[grščina|grščine]] pomeni dvospolnik. To je [[organizem]] pri katerem se hkrati pojavijo moški in ženski spolni znaki.
{{cleanup}}


V [[grška mitologija|grški mitologiji]] je bil [[Hermafrodit (mitologija)|Hermafrodit]] dvospolno božansko bitje, prevzeto iz [[Orient]]a in od [[4. stoletje pr. n. š.|4. stoletja pr. n. št.]] čaščeno med [[Grki]].
Hermafrodit[iz grščine]pomeni dvospolnik. Organizem pri katerem se hkrati pojavijo moški in ženski spolni znaki.

v grški mitologiji je bil Hermafrodit dvospolno božansko bitje, prevzeto iz Orienta in od 4.st.pr.n.š. čaščeno med Grki.
Hermafroditizem - dvospolnost je normalen pojav pri številnih rastlinah (dvospolne cvetnice) in živalih (npr. polži, deževniki). pri enospolnih živalih je to redka spolna nepravilnost (npr. pri metulju, ko je vsaka polovica telesa drugega spola). Pri človeku je pojav h. redek.
Hermafroditizem - dvospolnost je normalen pojav pri številnih [[rastline|rastlinah]] (dvospolne cvetnice) in [[živali]]h (npr. [[polž]]i, [[deževnik]]i). pri enospolnih živalih je to redka spolna nepravilnost (npr. pri [[metulj]]u, ko je vsaka polovica telesa drugega spola). Pri [[človek]]u je ta pojav redek, čeprav se pojavlja.


{{biosci-stub}}
{{biosci-stub}}
[[Kategorija:Biologija]]
[[Kategorija:Biologija]]

[[de:Hermaphrodit]]
[[en:Hermaphrodite]]
[[et:Hermafrodiit]]
[[fr:Hermaphrodisme]]
[[lt:Hermafroditas]]
[[it:Ermafroditismo]]
[[nl:Hermafrodiet]]
[[pt:Hermafrodita]]
[[sv:Hermafrodit]]
[[he:דו מיני]]

Redakcija: 11:37, 27. december 2005

Hermafrodit, katerega ime izvira iz grščine pomeni dvospolnik. To je organizem pri katerem se hkrati pojavijo moški in ženski spolni znaki.

V grški mitologiji je bil Hermafrodit dvospolno božansko bitje, prevzeto iz Orienta in od 4. stoletja pr. n. št. čaščeno med Grki.

Hermafroditizem - dvospolnost je normalen pojav pri številnih rastlinah (dvospolne cvetnice) in živalih (npr. polži, deževniki). pri enospolnih živalih je to redka spolna nepravilnost (npr. pri metulju, ko je vsaka polovica telesa drugega spola). Pri človeku je ta pojav redek, čeprav se pojavlja.