Wikipedija:Opredelitev izbranega članka: razlika med redakcijama

Jump to navigation Jump to search
m
posodobljena povezava
m (posodobljena povezava)
#*(a) »Dobro napisan« pomeni, da je besedilo na kar se da visoki ravni.
#*(b) »Celovit« pomeni, da članek zaobjame vsa pomembna dejstva in podrobnosti.
#*(c) »Točen« pomeni, da je trditve mogoče preveriti v zanesljivih virih in da točno predstavlja s predmetom članka povezano objavljeno znanje. Trditve so podprte z navedbami zanesljivih zunanjih objav (glej [[Wikipedija:Preverljivost|preverljivost]] in [[Wikipedija:Brez izvirnega raziskovanja|brez izvirnega raziskovanja]]); sem spada razdelek »Viri« (ali sklicevanja), v katerem so navedeni viri in, kjer je treba, tudi navedki v samem besedilu. Za opis ustreznega navajanja virov glej [[Wikipedija:Navajanje virov|navajanje virov]]. Za članke z opombami pod črto se priporoča oblika [http://metawww.wikimediamediawiki.org/wiki/Extension:Cite/Cite.php meta:cite.php].
#*(d) »Nepristranski« pomeni, da članek predstavlja stališča pošteno in nepristransko (glej [[Wikipedija:Nepristranskost|nepristranskost]]). Vendar pa imajo širše sprejeta stališča v člankih lahko večji pomen.
#*(e) »Stabilen« pomeni, da članek ni neprestano predmet [[Wikipedija:Urejevalska vojna|urejevalskih vojn]] in da se njegova vsebina ne spreminja iz dneva v dan. Vandalizem in izboljšave na podlagi pomislekov pregledovalcev so tu izvzeti.

Navigacijski meni