Nostradamus: razlika med redakcijama

Jump to navigation Jump to search
dodani 3 zlogi ,  pred 15 leti
brez povzetka urejanja
'''Tretje zanimivo dejstvo:''' umrl je leta 1566. Če seštejemo 1+5 dobimo 666. To pa je zelo zanimivo dejstvo in število, saj razodetje to število imenuje število človeka zveri. To število je na zanimiv način povezano tudi z dojemanjem našega položaja v galaksiji. Od njegovega središča smo oddaljeni 2/3 razdalje do roba, kar zopet znaša 0,666 ... Če temu število postavimo v odnos število, ki se največ pojavlja v Svetem pismu, 1000, potem dobimo število 0,666 x 1000 = 666. Zemlja je neke vrste kaznilnica, ali poboljševalnica. To se približno sklada z dejstvom, da "živimo v solzni dolini". Šele zadnje stoletje smo odkrili ultimativno uničevalno orožje, s čemer se je v bistvu izkazalo, da je vsak globalni spopad nesmiseln, saj ne bi bilo zmagovalca; vsi bi v bistvu bili "poraženci". S tem ultimativnim orožjem, se je počasi začela začrtovati prihodnja doba človeštva, "Vodnarjeva doba", doba resnice, tehnologije, duhovnosti.
S tem je torej Nostradamus prerok človeštva, "univerzalni resesančni genij", ki opozarja na naše slabosti in nam ponuja dva velika scenarija za prihodnost, ne zato, da bi nas strašil, temveč da bi spoznali, kot pravi v najsodobnejši biografski uprizoritvi na koncu filma: "... Božja volje je da človeštvo spozna, da je odgovorno samo zase. Usoda je v naših rokah; z našimi dejanji vplivamo na našo prihodnost."
 
'''Scenarija Vodnarjeve dobe: to je dobe od 2000 do 4000:'''
 
''Prvi scenarij'' najavlja neizbežno tretjo svetovno vojno, ki je tudi konec sveta, vsega živega, ostalo naj bi zgolj človeški rod in geografija, čeprav bi bilo obličje sveta do nerazpoznavnosti spremenjeno. Gre za "nuklearno zimo", ko bi izmenjava jedrskih projektilov zasenčila sonce na nekaj odstotkov. Kmalu bi odmrle rastline, celoten ekosistem bi propadel v nekaj mesecih. Seveda bi bilo v precepu vse, kar bi bilo učenega in lepega, odmaknjenega in naprednega, saj bi ljudje svoj gnev in nezadovoljstvo prenesli prav na ta področja. Ker bi bogate države postale revnim vir surovin in življenjskih potrebščin in vode, bi izbruhnil spopad in bi »brezglavi tepci« pomendrali vse, kar je Zahodna civilizacija dosegla v teh »zadnjih« tisočletjih. Revnejša ljudstva bi se združila in najbrž za svoj cilj izbrala Evropo. Počasi, a zagotovo bi prišlo do petsto-letne prevlade Islama, genetskih manipulacij in skrajne stiske vse zapostavljenih, tistih v ječah, vdov, sirot, skratka vseh najmanjših.
 
''Drugi scenarij:'' človeštvo bo napredovalo, uspelo uravnotežiti razmerje med fizičnim in duhovnim, med realnostjo in duhovnimi sferami. To bi pomenilo vzbrst, se pravi kipenje blagostanja vsega človeštva kot celote, brez raznoraznih ločevanj. V tej družbi bo vsakdo zadovoljen, ne bo kriminala, pomembno pa bo tako posameznikovo blagostanje kot tudi družbeno sožitje. Zaradi vsesplošnega miru bi bilo človeštvo zrelo za vstop v "galaktično skupnost narodov". S prvim stikov z drugimi, izvensončnimi civilizacijami, bi se seveda vse spremenilo. Celoten ekonomski sistem bi bil preoblikovan tako, da bi bila dejansko izražena vsesplošna pravno-etična-moralna pravičnost, družbeno-ekonomična skladnost bi bila izboljšan sistem izmenjave blaga, ki bi bil pravičen v vseh merilih. Ljudje ne bi več kopičili dobrin, temveč bi jih porabljali z zavedanjem, da bodo prišle v prave roke, ki bi jih nujno potrebovale, ne da bi jim njihova humanitarna donacijska sredstva narekovali modni trendi, in podkupljen kapitalistični sistem, ampak dejansko zgolj »v nebo vpijoče« stiske ubogih.
 
Brezimni uporabnik

Navigacijski meni