Poslanska skupina nepovezanih poslancev: Razlika med redakcijama

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Izbrisana vsebina Dodana vsebina
Klemen Kocjancic (pogovor | prispevki)
nč *** posodobitev ***
Klemen Kocjancic (pogovor | prispevki)
m preimenovanje stranke, replaced: → [[Zares| [[Wikipedija:AutoWikiBrowser|AWB
Vrstica 2: Vrstica 2:


== [[4. državni zbor Republike Slovenije]] ==
== [[4. državni zbor Republike Slovenije]] ==
Poslanska skupina je nastala v začetku leta 2007, ko je zaradi nesoglasij v [[Liberalna demokracija Slovenije|LDS]] to stranko zapustilo veliko število poslancev, med njimi dr. [[Matej Lahovnik]], [[Majda Širca]], [[Cveta Zalokar Oražem]], [[Pavel Gantar]] in drugi. V drugi polovici leta se je poslanska skupina nepovezanih poslancev preimenovala v poslansko skupino [[Zares - nova politika|Zares]].
Poslanska skupina je nastala v začetku leta 2007, ko je zaradi nesoglasij v [[Liberalna demokracija Slovenije|LDS]] to stranko zapustilo veliko število poslancev, med njimi dr. [[Matej Lahovnik]], [[Majda Širca]], [[Cveta Zalokar Oražem]], [[Pavel Gantar]] in drugi. V drugi polovici leta se je poslanska skupina nepovezanih poslancev preimenovala v poslansko skupino [[Zares]].


== [[5. državni zbor Republike Slovenije]] ==
== [[5. državni zbor Republike Slovenije]] ==
Vrstica 12: Vrstica 12:
{{3DZRS}}
{{3DZRS}}
{{4DZRS}}
{{4DZRS}}

{{poli-stub}}
{{poli-stub}}



Redakcija: 20:52, 15. oktober 2011

Poslanska skupina nepovezanih poslancev je naziv za poslansko skupino, katero sestavljajo poslanci, ki izstopijo iz drugih poslanskih skupin.

4. državni zbor Republike Slovenije

Poslanska skupina je nastala v začetku leta 2007, ko je zaradi nesoglasij v LDS to stranko zapustilo veliko število poslancev, med njimi dr. Matej Lahovnik, Majda Širca, Cveta Zalokar Oražem, Pavel Gantar in drugi. V drugi polovici leta se je poslanska skupina nepovezanih poslancev preimenovala v poslansko skupino Zares.

5. državni zbor Republike Slovenije

Poslanska skupija je bila ustanovljena 9. novembra 2010[1]; ustanovni člani so bili Andrej Magajna, Vili Rezman in Franc Žnidaršič.[2]

Viri in opombe